Έκανε σπαραχτικές εκκλήσεις η αδερφή της, την έψαχνε το παιδί της, μα δεν νοιάστηκε κανείς…

Όλο και περισσότερα ερωτήματα προκύπτουν σε σχέση με τις ενέργειες της Αστυνομίας σε σχέση με τα ελλείποντα πρόσωπα, αφού ο 35χρονος δολοφόνος στάθηκε η αφορμή για να αποκαλυφθούν τα κενά στον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων.
 
Ο 35χρονος συνελήφθη εκ νέου χθες το απόγευμα ως ύποπτος για τον φόνο της 29χρονης Μαρικαρ, η οποία επίσης ήταν στη λίστα των εξαφανισμένων από τις 13 Δεκεμβρίου του 2017.
 
Ωστόσο άγνωστες παραμένουν οι ενέργειες που έγιναν από πλευράς Αστυνομίας για την τύχη της 29χρονης, παρά της εκκλήσεις της οικογένειάς της.
Παράλληλα με τα διαβήματα που έκανε η οικογένεια της στην Κύπρο, μέσω της μητέρας της που εργάζεται επίσης στο νησί μας, ανάλογα διαβήματα έγιναν και προς την κυβέρνηση των Φιλιππίνων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γρίφος εάν το τρίτο θύμα ήταν τελικά το πρώτο του «Ορέστη»

 
Η αδερφή της Μαρικάρ που διαμένει στις Φιλιππίνες κίνησε γη και ουρανό για να κινητοποιήσει τις Αρχές ούτως ώστε να εντοπιστεί η αδερφή της. Την ίδια ώρα προσπαθούσε και προσπαθεί να καθησυχάσει το παιδί της αδερφής της που διαμένει επίσης στις Φιλιππίνες και καθημερινά ρωτά πότε θα μιλήσει με τη μητέρα του.
 
Ο REPORTER είχε μεταφέρει την έκκληση της αδερφής της Μαρικάρ στις 15 Μαρτίου του 2018, τρεισήμισι μήνες δηλαδή μετά την εξαφάνιση της.Τότε η αδερφή της είχε απευθύνει κραυγή απόγνωσης  και έκκληση προς όσους ζουν στην Κύπρο να βοηθήσουν ούτως ώστε να εντοπιστεί η Μαρικάρ.
 
«Σας παρακαλώ καλέστε όλους τους ανθρώπους σας εκεί στην Κύπρο. Μπορείτε να βοηθήσετε να εντοπίσουμε την αδερφή μου που λείπει τρεις μήνες και την ψάχνει το παιδί της. Σας παρακαλώ βοηθήστε μας. Ανέβασα ξανά τις φωτογραφίες της γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα νεότερο. Αγαπημένε μας πρόεδρε ελπίζω τα λόγια μου να φτάσουν και σε εσάς. Είμαστε στο έλεος σου, σε παρακαλούμε να μας βοηθήσεις. Το επαναλαμβάνω συνεχώς γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Είμαστε στο έλεος σας».
 
Αυξημένα τα περιστατικά κακοποίησης γυναικών από τις Φιλιππίνες
Κατά τον δεδομένο χρόνο μάλιστα που είχαν δημοσιευθεί τα σπαρακτικά λόγια της αδερφής της Μαρικάρ, μέσα ενημέρωσης από τις Φιλιππίνες, ανέφεραν ότι η εξαφάνιση γυναικών που εγκατέλειψαν τις Φιλιππίνες για να εργαστούν στο εξωτερικό είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γυναίκες οικιακοί βοηθοί πέφτουν θύματα κακοποίησης από τους εργοδότες τους.
 
Τα περιστατικά κακοποίησης και εξαφάνισης οικιακών βοηθών από τις Φιλιππίνες είναι ιδιαίτερα αυξημένα το τελευταίο διάστημα και για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε πως θα μειωθεί ο αριθμός των γυναικών που στέλνονται στο εξωτερικό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)