Το τρίτο θύμα του Ορέστη, το ύποπτο sms και οι συνομιλίες με φίλη της Μαρικάρ

Νέες εξελίξεις γύρω από τον κατά συρροή δολοφόνο που συγκλονίζει την Κύπρο σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, αφού η Αστυνομία εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του, καθώς τον θεωρεί ύποπτο και για τον φόνο της 29χρονης Μαρικάρ Βάλντεζ Αρκιόλα που εργαζόταν στην Κύπρο ως οικιακή βοηθός, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017.
 
Για πρώτη φορά στα χρονικά η Αστυνομία χωρίς να έχει εντοπίσει σορό, εξασφάλισε τέτοια στοιχεία που την οδήγησαν σε ένταλμα σύλληψης υπόπτου για φόνο, ενώ με την ανακοίνωση της επανασύλληψης του Ορέστη, ενημέρωσε ότι η 29χρονη Μαρικάρ, που βρισκόταν στη λίστα των ελλειπόντων προσώπων, είναι νεκρή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν το υπόλοιπο 5% του φρεατίου, άγνωστα τα επόμενα βήματα
 
Ο 35χρονος μετά την επανασύλληψη του οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας για ανάκριση, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με ενημέρωση που τύχαμε να παραδεχτεί τη διάπραξη του τρίτου φόνου. Πράγμα το οποίο έπραξε για τα προηγούμενα δύο θύματά του, ενώ σε ότι αφορά την εξάχρονη κόρη της 38χρονης υπέδεθξε πως την πέταξε στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, ισχυρίστηκε όμως ότι πέθανε από εισρόφηση εμεσμάτων. 
 
Ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησής του. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερα θύματα, τέσσερα κοινά-Από ελλείπουσες, στα σκουπίδια και στο φρεάτιο
 
Οι συνομιλίες με φίλη της Μαρικάρ μετά την εξαφάνιση
Ο 35χρονος κρυμμένος πίσω από τον «Ορέστη» μετά την εξαφάνιση της Μαρικάρ απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα μέσω της εφαρμογής messenger σε φίλη της Μαρικάρ, την οποία επιθυμούσε διακαώς να συνάντησει, διαλόγους τους οποίους έδωσε στη δημοσιότητα ο REPORTER.
 
Ο Ορέστης πολιορκούσε την φίλη της ελλείπουσας με την πρόφαση ότι είχε κάποιες πληροφορίες που ήθελε να μοιραστεί μόνο μαζί της. Την ίδια ώρα ο REPORTER επικοινώνησε την μητέρα της Μαρικάρ η οποία απηύθυνε κραυγή απόγνωσης για εντοπισμό της κόρης της, ή ζωντανής ή νεκρής.
 
Στο στόχαστρο των Αρχών πέραν από τη συνομιλία του Ορέστη με την φίλη της Μαρικάρ, μπήκε και το περίεργο μήνυμα που στάλθηκε από το κινητό της λίγες ημέρες μετά που είχε εξαφανιστεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η οσμή θανάτου των στοιχειωμένων μεταλλείων του Μιτσερού-Το μαύρο παρελθόν
 
Το απύθμενο θράσος του Ορέστη
Ο Ορέστης επικοινώνησε με τη φίλη της Μαρικάρ και της ανάφερε ότι θέλει να της πει κάτι «κακό» που ανακάλυψε, ωστόσο όπως ισχυρίστηκε ήταν επικίνδυνο αυτό να γίνει από το τηλέφωνο και επέμενε να επικοινωνήσουν από κοντά.
 
Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι αυτό ήταν πολύ σοβαρό και δεν μπορούσε η συνομιλία να γίνει ούτε μέσω βίντεο ούτε μέσω τηλεφώνου, ενώ επέμενε πως η φίλη της Μαρικάρ, θα έπρεπε να πάει μόνη στο ραντεβού.
 
Επίσης, ο Ορέστης το έπαιζε πονόψυχος και θέλοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη της, ισχυριζόταν πως δεν μπορούσε να εμπιστευτεί κανέναν άλλο, ειδικά Κύπριο, και ότι παλεύει για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
 
Η ίδια ωστόσο του απάντησε πώς την τρομάζει ο τρόπος της και πως δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνομιλίες ντοκουμέντο: Πώς ο «Ορέστης» δελέαζε γυναίκα να τον συναντήσει
 
Το παράξενο μήνυμα
Η φίλη της Μαρικάρ μιλώντας στον REPORTER περιέγραψε κάτι παράξενο που συνέβη λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Μαρικάρ. Συγκεκριμένα έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό της από το κινητό της Μαρικάρ στο οποίο της έγραφε πως δεν άντεχε άλλο και πως πήγε στη Λήδρας (σ.σ μάλλον για να περάσει στα κατεχόμενα).
 
Το μήνυμα ωστόσο κίνησε την υποψία της φίλης της Μαρικάρ, αφού αυτό ήταν γραμμένο στην εθνική διάλεκτο των Φιλιππινών και όχι στην τοπική διάλεκτο που χρησιμοποιούσαν μεταξύ τους.
 
Εκεί άλλωστε πόνταρε και ο 35χρονος που κρυβόταν πίσω από το ψευδόνυμο Ορέστης. Δηλαδή να θεωρηθεί τόσο από τους οικείους της Μαρικάρ, όσο και από την Αστυνομία ότι η 29χρονη έφυγε για τα κατεχόμενα.
 
Ήταν, επίσης, συντακτικά λανθασμένο, με αποτέλεσμα να την κάνει να πιστέψει πως ήταν μεταφρασμένο στο google translate και δεν είχε γραφτεί από φυσικό ομιλητή.
 
Η κραυγή απόγνωσης της μητέρας
Η μητέρα της Maricar ζει με την αγωνία για το τι συνέβη στην κόρη της. Τα λόγια της στον REPORTER ήταν σπαρακτικά: «Θα αποδεχθώ ό,τι κι αν έγινε, φτάνει να μάθω αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Εύχομαι να είναι ζωντανή, όμως και να μην είναι θα το αποδεχθώ», μας είπε κλαίγοντας.
 
Γνωρίζει, ωστόσο, πως υπάρχει ενδεχόμενο η Maricar να είναι νεκρή, καθώς έχει κληθεί από την Αστυνομία να δώσει δείγμα DNA, μετά την ανεύρεση της σορού της Marry Rose.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κραυγή μάνας ελλείπουσας στον REPORTER-Το μυστήριο sms μετά την εξαφάνισή της
 
 

Δειτε Επισης

Νέα βάρκα εντοπίστηκε ανοιχτά της Κύπρου-Οδηγείται στο λιμάνι Λάρνακας
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
Στο κελί οι δύο συλληφθέντες για την άφιξη 110 μεταναστών από τη Συρία
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 34χρονο που χτύπησε και βίασε την πρώην σύζυγο του
Ξεκρέμαστη η υπόθεση κατά Ουκρανού για ξέπλυμα-Από 40 κατηγορίες τελικά... μία αν δεν καταθέσει η Ουκρανή
Εννέα συλλήψεις σε πολυεθνική επιχείρηση της Europol για την 645 εκ. απάτη επενδύσεων JuicyFields