Ψάχνουν πιθανές ευθύνες που οδήγησαν στη φρίκη-Διοικητική έρευνα στην Αστυνομία

Διοικητική έρευνα για το ενδεχόμενο πειθαρχικών ή και ποινικών αδικημάτων, σε βάρος μελών της Αστυνομίας,διέταξε ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, σε σχέση με τους χειρισμούς της Αστυνομίας σε ότι αφορά τις ελλείπουσες γυναίκες που ενώ ήταν στις λίστες των εξαφανισμένων, τελικά είχαν πέσει νεκρές από τα χέρια του 35χρονου λοχαγού.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, ο Αρχηγός της Δύναμης, όρισε τριμελή επιτροπή υπό τον βοηθό Αρχηγό Δημητράκη Δημητρίου, η οποία θα διερευνήσει το κατά πόσον έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες από τα μέλη της Αστυνομίας κατά τις εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες, ενώ παράλληλα με την ολοκλήρωση των ερευνών από την επιτροπή θα γίνουν εισηγήσεις για όσα τηρούνται σε τέτοιες υποθέσεις.
 
Όσον αφορά τις προσπάθειες εντοπισμού της εξάχρονης Sierra, κόρης της δολοφονηθείσας Marry Rose Tiburcio, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πώς, «για εντοπισμό της εξάχρονης γίνονται πάρα πολλές προσπάθειες και θα ανακοινώσουμε όταν υπάρχει αποτέλεσμα».
 
Κληθείς να απαντήσει στο κατά πόσον υπάρχει το ενδεχόμενο οι ισχυρισμοί του υπόπτου να ήθελαν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες ανέφερε ότι, «όταν μιλάμε για κάποιους ισχυρισμούς κάποιου που τελεί υπό κράτηση, αυτές οι θέσεις εξετάζονται πολύ προσεχτικά και αποκλείεται ένα ενδεχόμενο όταν τεκμηριωθεί μέσα από εξετάσεις. Βεβαίως οι ανακριτές έχουν εξάγει κάποια συμπεράσματα».
 
Σε ότι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης είπε ότι «έχουν ληφθεί για τις συγκεκριμένες υποθέσεις 315 καταθέσεις και έγιναν δέκα έρευνες σε υποστατικά. Έχουν γίνει επίσης έρευνες σε τρία οχήματα και έγιναν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, ενώ είναι ενισχυμένη η ανακριτική ομάδα. Γίνεται μια πολύ προσεχτική έρευνα για το έγκλημα».
 
Τόνισε ακόμα ότι «οι ενέργειες που γίνονται από πλευράς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι πολύ σημαντικές και εξάγονται συμπεράσματα ως προς τις υποθέσεις αυτές.  Εξετάζονται όλα τα δεδομένα που υπάρχουν».
 
Επιβεβαίωσε την ίδια ώρα ότι δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί οτιδήποτε εντός του φρεατίου, όμως οι έρευνες συνεχίζονται, «γιατί υπάρχει λόγος που συνεχίζονται και θα αποφασίσουμε στη βάση των δεδομένων πότε θα διακοπούν».
 
Τόνισε ακόμα ότι «οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές. Διερευνάται το κίνητρο και σκιαγραφείται το προφίλ του υπόπτου. Όταν κι αν υπάρχουν στοιχεία για νέες συλλήψεις θα γίνουν και θα ανακοινωθούν».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες η Ολγκίν-Βλέπει τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την Επίτροπο για θέματα Συνοχής
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας
Σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ
Πέντε χρόνια φυλάκισης στους πέντε ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι-Τρία στον εμπρηστή
Ευρωπαϊκή Αναγνώριση για τις Φυλακές της Κύπρου
Πιάστηκαν στα χέρια με τον συγκάτοικο του και τον μαχαίρωσε
Δρ. Αχιλλέας Αιμιλιανίδης: Η σύγκρουση των Θεσμών
Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους-Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα (pics)
Παραμόνευαν οι δράστες, ενημερώθηκε από πριν η Αστυνομία-Εκτεθειμένη από τις εξελίξεις, νέο βίντεο ντοκουμέντο
Ένοχοι έξι από τους 21 κατηγορούμενους για τη φωτιά στο Μάτι-Έντονες αντιδράσεις από συγγενείς θυμάτων