Ψυχρός, αμετανόητος και αδιάφορος ο serial killer-Πώς τον περιγράφει ανακριτής

Ψυχρός και αµετανόητος εµφανίζεται ο 35χρονος λοχαγός της Εθνικής Φρουράς στις καταθέσεις του για τις κατά συρροήν δολοφονίες που έχει διαπράξει, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκαλύπτει η ελλαδική εφημερίδα «Έθνος».
 
Με απόλυτη ψυχραιµία και αυτοκυριαρχία, χωρίς ούτε µία φορά να λυγίσει ή να σπάσει η φωνή του, ο λοχαγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου περιγράφει τις τελευταίες ηµέρες στους αστυνοµικούς της κυπριακής Αστυνοµίας τα όσα φρικτά έχει διαπράξει. Τα εγκλήµατά του έχουν σοκάρει τη Μεγαλόνησο, µε τις αποκαλύψεις για τη δράση του κάθε ηµέρα να είναι ολοένα και πιο ανατριχιαστικές, όµως εκείνος εµφανίζεται στις Αρχές ως ένα τέρας ψυχραιµίας.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Infographic: Τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα του Ορέστη που έσφιξαν τον κλοιό

 
«Είναι εντελώς απαθής. ∆εν έχει δείξει ίχνος µεταµέλειας. ∆εν έχει βουρκώσει, ούτε έχει ρίξει ένα δάκρυ για τα θύµατά του. ∆εν έχει καν ζητήσει συγνώµη για τις πράξεις του και φέρεται σαν να λειτουργεί µε απόλυτη νηφαλιότητα» αποκαλύπτει στο «Εθνος» αστυνοµικός που συµµετέχει στις έρευνες για τον εντοπισµό της 6χρονης Σιέρα και των, όπως όλα δείχνουν, αγνώστου αριθµού θυµάτων του. «Με σταθερότητα και αποφασιστικότητα µας υπέδειξε τα σηµεία που είχε ξεφορτωθεί τα τρία γνωστά θύµατά του. Ακόµη και όταν τον πήγαµε στη λίµνη Ξυλιάτου ήταν ανέκφραστος και αδιάφορος. ∆εν αποκαλύπτει τίποτα περισσότερο, ούτε έχει εξηγήσει τους λόγους πίσω από τις ειδεχθείς του πράξεις» προσθέτει.
 
Ο 35χρονος κατά συρροήν δολοφόνος, σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές ενηµέρωσης, κρατά κλειστά τα «χαρτιά» και το στόµα του. Απαντά στους αστυνοµικούς µόνο σε συγκεκριµένες ερωτήσεις. Οταν ρωτήθηκε για τους φόνους της 28χρονης Αριάν Παλάνας Λοζάνο µε καταγωγή από τις Φιλιππίνες και της 38χρονης Μέρι Ρόουζ, της µητέρας της 6χρονης Σιέρα, φέρεται να παραδέχτηκε µε σταθερή φωνή ότι εκείνος τις σκότωσε. «Οταν τον ρωτήσαµε και για τις γυναίκες που βρίσκονται στη λίστα για τις οποίες έχει δηλωθεί εξαφάνιση, δεν είπε απολύτως τίποτα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.
 
Και προσθέτουν: «∆εν θέλει να βοηθήσει. Με λακωνικό τρόπο και χωρίς καµία έκφραση µιλά µόνο για όσα τον ρωτάµε και όσα θέλει ο ίδιος να µας αποκαλύψει».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δέκα μέρες αγωνία… Επιχειρούν ξανά στη λίμνη, όλες οι δυνάμεις για την εξάχρονη


Ξεκινούν τα έργα στήριξης του φρεατίου
 
Ξεκινούν σήμερα από ιδιωτική εταιρεία τα έργα στήριξης στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού, αφού χθες κρίθηκε απαραίτητη η προσωρινή αναστολή των ερευνών, λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως σήμερα ξεκινούν έργα στήριξης στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς και το πτώμα μιας δεύτερη γυναίκας, της οποία η νεκροτομή θα ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ σημείωσε πως παραμένει άγνωστο αν τα έργα θα ολοκληρωθούν σήμερα ή αύριο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η νομική ερμηνεία πίσω από έναν serial killer και η…κατάρα για την υπεράσπιση

 

Ωστόσο, ανέφερε ότι μόλις ολοκληρωθούν θα συνεχιστούν οι έρευνες για ανεύρεση και άλλων πτωμάτων.
 
Στο μεταξύ, ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό.
 
Χθες Μεγάλη Δευτέρα διενεργήθηκε νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, η οποία ωστόσο δεν έδωσε απαντήσεις για τα αίτια θανάτου και έτσι θα συνεχιστεί και σήμερα στη παρουσία ανθρωπολόγων, σε μια προσπάθεια να διαφανούν τα αίτια θανάτου της δεύτερης γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας ακόμη δεν έχει εξακριβώθηκε.
 
Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη σορός ανασύρθηκε το περασμένο Σάββατο από το φρεάτιο στο Μιτσερό και αφού ο 35χρονος συλληφθείς είχε παραδεχτεί και δεύτερο φόνο.
 
Εξάλλου, ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως οι εξετάσεις στη Λίμνη Ξυλιάτου προς εντοπισμό της 6χρονης Sierra θα συνεχιστούν και σήμερα μέχρι αργά.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτούσια η καταγγελία της πρώην Β. Αρχηγού για την Arian-«Μη αστυνομικής φύσεως»

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον