Τετάρτη 8 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δέκα μέρες αγωνία… Επιχειρούν ξανά στη λίμνη, όλες οι δυνάμεις για την εξάχρονη

  23/04/2019 06:57
Δέκα μέρες αγωνία… Επιχειρούν ξανά στη λίμνη, όλες οι δυνάμεις για την εξάχρονη

Δέκα μέρες αγωνία… Επιχειρούν ξανά στη λίμνη, όλες οι δυνάμεις για την εξάχρονη

  23/04/2019 06:57
Συνεχίζονται σήμερα, για δέκατη ημέρα, οι έρευνες των Αρχών, με στόχο την ανεύρεση της σορού της εξάχρονης Sierra, που εξαφανίστηκε μαζί με τη δολοφονηθείσα μητέρα της Marry Rose τον Μάιο του 2018, με την κυπριακή κοινωνία να παρακολουθεί αποσβολωμένη τις εξελίξεις.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, έχει ομολογήσει τη διάπραξη του φόνου της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο φρεάτιο και έχει αναγνωριστεί και της 28χρονης Arian Palanas Lozano, η οποία δηλώθηκε ως εξαφανισμένη τον περασμένο Ιούλιο και εκτιμάται από την Αστυνομία ότι σε αυτήν ενδέχεται να ανήκει η δεύτερη σορός, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού.
 
Ο ύποπτος έχει ισχυριστεί στις Αρχές ότι το κοριτσάκι είναι νεκρό αλλά αρνείται ότι το σκότωσε ο ίδιος, λέγοντας ότι πέθανε από εισρόφηση εμετού. Ανέφερε στους ανακριτές ότι έριξε το άψυχο σώμα του στη λίμνη που βρίσκεται στην περιοχή Ξυλιάτου, στην οποία επιχειρούν, πλέον, και βατραχάνθρωποι, σε μία προσπάθεια εντοπισμού της σορού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών-Πρώτοι αντιμέτωποι με τη φρίκη (pics)
 
Οι σημερινές έρευνες θα επικεντρωθούν στη λίμνη, όπου θα επιστρατευθεί και το ρομπότ, ώστε να συνδράμει στο επιχειρησιακό έργο. Όπως δήλωσε χθες ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, «έχουν αξιολογηθεί τα δεδομένα και υπάρχουν κρίσιμα σημεία, για τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε μηχανικά μέσα».
 
Η κάμερα-ρομπότ, που χρησιμοποιείται τόσο στη λίμνη Ξυλιάτου όσο και στο μεταλλείο Μιτσερού, καταγράφει real time εικόνα, δείχνει το ύψος και φωτογραφίζει και βιντεογραφεί, πληροφορίες που θεωρούνται εξαιρετικά πολύτιμες για τους πυροσβέστες, οι οποίοι αναζητούν σορούς κάτω από όγκους νερού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι δυνατότητες της ρομποτικής κάμερας που επιστρατεύτηκε στο φρεάτιο του θανάτου
 
Στο Μιτσερό, μέχρι τη στιγμή που διακόπηκαν οι έρευνες χθες, ελέγχθηκε με την κάμερα η δυτική πλευρά του φρεατίου και τώρα απομένει να διερευνηθεί το κεντρικό φρεάτιο. Αυτό, ωστόσο, δεν αναμένεται να συμβεί σήμερα, καθώς οι επιχειρήσεις στο μεταλλείο διακόπηκαν για λόγους ασφαλείας.
 
Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε κάμψη των μεταλλικών δοκών που κρατούν τα αναβατόρια και δεν είναι πλέον ασφαλές για τους χειριστές του ρομπότ να βρίσκονται στον χώρο. Για το λόγο αυτό, στο σημείο θα σπεύσουν σήμερα ειδικοί, για να προβούν στην απαραίτητη συντήρηση, ώστε να ασφαλιστούν τα αναβατόρια και να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποχώρησής τους.  Ως εκ τούτου, με το πρώτο φως της μέρας, όλες οι δυνάμεις θα ριχθούν στη λίμνη, μέχρι να είναι ασφαλές να επιστρέψουν στο Μιτσερό.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας