Αυτές είναι οι δυνατότητες της ρομποτικής κάμερας που επιστρατεύτηκε στο φρεάτιο του θανάτου

Ακατάπαυστα συνεχίστηκαν και σήμερα οι προσπάθειες των μελών της ΕΜΑΚ και των ιδιωτών που μισθώθηκαν για να εντοπίσουν, ενδεχομένως και άλλα πτώματα στο φρεάτιο του θανάτου του μεταλλείου στο Μιτσερό.
 
Τα στελέχη που συμμετέχουν στην δύσκολη από κάθε άποψη επιχείρηση, έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από ανυπέρβλητα εμπόδια και κινδύνους. Αυτό διαφάνηκε εξάλλου, και μετά την ολοκλήρωση των σημερινών ερευνών με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής να ανακοινώνει πως οι έρευνες αναστέλλονται για λόγους ασφαλείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Κρίσιμα σημεία στο Ξυλιάτο, δύσκολο το έργο στο Μιτσερό
 
Το φρεάτιο βάθους 130 μέτρων πέραν από τη φρίκη, κρύβει και άλλα προβλήματα όπως μπάζα ενώ υπάρχουν και κατασκευαστικές δυσκολίες. Πρόκειται, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, για ευαίσθητες έρευνες οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Για αυτό τον λόγο έχουν μισθωθεί ειδικοί από εταιρεία στη Λεμεσό, η οποίοι διαθέτουν κάμερα-ρομπότ η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τα δεδομένα εντός του φρεατίου. Η κάμερα-ρομπότ χρησιμοποιείται, τόσο στις έρευνες στο Μεταλλείο του Μιτσερού, όσο και στις έρευνες στη λίμνη στο Ξυλιάτο όπου θα μεταφερθούν αύριο οι προσπάθειες για να διερευνηθούν τα κρίσιμα σημεία, όπως τα χαρακτήρισε, ο κ. Τράγκολας, σε μια προσπάθεια εντοπισμού της σορού της εξάχρονης Sierra, κόρης της Marry Rose που ανασύρθηκε το περασμένο Σάββατο από το φρεάτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η φρικτή πρωτιά του Λοχαγού, οι θύμισες του κομμωτή και η ξεχωριστή κατηγοριοποίηση

Η κάμερα ρομπότ της εταιρείας από τη Λεμεσό
Πρόκειται για κάμερα-ρομπότ που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ από την εταιρεία Video Ray και που καταγράφει σε real time εικόνα εντός του φρεατίου ενώ την ίδια ώρα, δείχνει το ύψος και παράλληλα φωτογραφίζει και βιντεογραφεί σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας.
Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό, που μισθώθηκε για να συμβάλει στις έρευνες σημειώνει πως διαθέτει ένα ρομπότ της video ray (Mini ROV).

Το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα (Remotely Operated Vehicle / ROV) φέρει κάμερα υψηλής ευκρίνειας, και σύστημα sonar το οποίο λειτουργεί αυτόνομα σε μεγάλο βάθος. Παρέχει παράλληλα στο συνεργείο μεγαλύτερες δυνατότητες ανάληψης εξειδικευμένων υποθαλάσσιων εργασιών και ερευνών.
 
Το Video Ray συνδέεται με την επιφάνεια μέσω συστήματος καλωδίων που μεταφέρουν δεδομένα και εικόνα ενώ λειτουργεί ακολουθώντας τις οδηγίες του χειριστή ο οποίος το κατευθύνει. Βασικό πλεονέκτημα του, είναι η δυνατότητα λειτουργίας σε μεγάλο βάθος και για σχεδόν απεριόριστους χρόνους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλο και περισσότερα τα ευρήματα για τον «Ορέστη»-Ψάχνουν την αρχή της δράσης του
 
Τι έλεγξε μέχρι τώρα το
ρομπότ εντός του φρεατίου 

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν αναφορικά με την πρόοδο των ερευνών, αυτό που αξίζει να τονισθεί είναι πως ελέχθηκε πλήρως η δυτική πλευρά του φρεατίου ύψους 130 μέτρων και απομένει να διερευνηθεί και το κεντρικό φρεάτιο. Πάντως ο διευθυντής της Πυροσβεστικής δεν θέλησε να αποκαλύψει για τα αποτελέσματα των ερευνών και συνέστησε υπομονή, μέχρι να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.
 
Εναλλακτικό σχέδιο
Πάντως αν δεν γίνει κατορθωτό ούτε με το ρομπότ να καταγραφούν κάποια στοιχεία που θα ξεκολλήσουν οι έρευνες οι οποίες είναι στάσιμες από το περασμένο Σάββατο.
Σε ένα τέτοιο σενάριο, δηλαδή που δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις οι Αρχές έχουν ήδη εκπονήσει εναλλακτικό σχέδιο το οποίο ενδεχομένως τεθεί σε ισχύ όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες με την κάμερα ρομπότ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παντού κλειστά στόματα για τον 35χρονο-Σοκαρισμένοι όσοι τον γνωρίζουν
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη