Κρίσιμα σημεία στο Ξυλιάτο, δύσκολο το έργο στο Μιτσερό

Άκαρπες απέβησαν και σήμερα οι έρευνες στο λατομείου του Μιτσερού, προς ανεύρεση, πιθανόν και άλλων σορών, όπως επίσης χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν και οι έρευνες στη λίμνη του Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της σορού της εξάχρονης.
 
Οι έρευνες στη λίμνη, αναμένεται να επαναρχίσουν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας, ενώ στο φρεάτιο θανάτου οι έρευνες αναστέλλονται προσωρινά, μέχρι τη διαφύλαξη της ασφάλειας, όσων συμβάλουν στην επιχείρηση.
 
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας, Μάρκο Τράγκολα, λόγω κάμψης μεταλλικών δοκών που κρατούν τα αναβατόρια του, ο χώρος έχει ασφαλιστεί και η επιχείρηση θα διακοπεί έως ότου σπεύσουν στο σημείο ειδικοί, για να συντηρήσουν το σημείο και να ασφαλίσουν τις συγκεκριμένες δοκούς.
 
Όπως επισήμανε, «απομένει το κεντρικό σημείο του λάκκου που πρέπει να ερευνηθεί και καθότι υπάρχει θέμα ασφαλείας θα έρθουν αύριο ειδικοί για να ασφαλίσουν τα αναβατόρια, μέχρι να μην υπάρχει κίνδυνος υποχώρησης τους, για να διενεργηθεί με ασφάλεια η περαιτέρω έρευνα».
 
Όσον αφορά το χρόνο που θα πάρει η διαδικασία για ασφάλιση των αναβατορίων ο κ. Τράγκολας είπε πως, «αυτό θα ξεκαθαρίσει αύριο μετά από την επίσκεψη ειδικών στο φρεάτιο, που θα αξιολογήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας και αναλύσουν το πως τα αναβατόρια θα στερεωθούν. Αφού διερευνηθεί το κεντρικό φρεάτιο θα προχωρήσουμε σε άλλο εναλλακτικό τρόπο έρευνας».
 
Εξέφρασε παράλληλα την πρόθεση του όπως οι έρευνες συνεχιστούν έως ότου χρειαστεί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «ακόμα και το Πάσχα θα είμαστε εδώ να συνεχίσουμε».
 
Εξήγησε ακόμα ότι σήμερα έγιναν έρευνες από τη δυτική πλευρά του φρεατίου, η οποία έφθασε σε βάθος 130 μέτρων, όσο είναι και το συνολικό βάθος ολόκληρου του φρεατίου.
 
Απομένει συνέχισε, μόνο το κεντρικό σημείο, το οποίο θα ελεγχθεί μόλις γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους. «Αφού διερευνηθεί το κεντρικό φρεάτιο θα προχωρήσουμε σε άλλο εναλλακτικό τρόπο έρευνας».
 
Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα αν δεν ασφαλιστεί το σημείο δεν μπορεί με κανένα τρόπο να προχωρήσει η έρευνα με ασφάλεια.
 
Όπως εξήγησε ακόμα ο λόγος που δεν μπορούν να συνεχιστούν οι έρευνες ούτε με την ρομποτική κάμερα είναι διότι ο χειριστής της θα πρέπει να στέκεται ακριβώς από πάνω και λόγω του γεγονότος ότι το αναβατόριο πάνω στο οποίο πρέπει να στέκεται κινδυνεύει, δεν μπορούν να συνεχιστούν οι έρευνες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το πρωί στο φρεάτιο θα φτάσει ο τελευταίος διευθυντής του λατομείου, για να επιθεωρήσει την κατάσταση και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
 
Απρόσκοπτη η συνέχιση των ερευνών στο Ξυλιάτο
Σύμφωνα με τον κ. Τράγκολα, σε ότι αφορά τις έρευνες στο Ξυλιάτο, έχουν ολοκληρωθεί για σήμερα οι έρευνες, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο.
 
«Στο Ξυλιάτο θα συνεχίσουν και αύριο με τη χρήση του ρομπότ οι έρευνες. Έχουν αξιολογηθεί τα δεδομένα και υπάρχουν κρίσιμα σημεία, για τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε μηχανικά μέσα».
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό