Η απάθεια, το ξεγύμνωμα και… η αποθράσυνση

Αμείλικτα είναι τα ερωτήματα που προξενούν οι εξελίξεις, σε ό,τι αφορά στους χειρισμούς της Αστυνομίας στις περιπτώσεις ελλειπόντων προσώπων και δη στην υπόθεση της εξαφάνισης της 38χρονης δολοφονηθείσας Marry Rose και της εξάχρονης κόρης της Sierra.
 
Η Αστυνομία υποστηρίζει ότι προέβη σε όλες τις δέουσες ενέργειες και μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής, για να εξηγήσει πόσα πολλά πράγματα έκανε για εντοπισμό τους και να κακίσει την κριτική που δέχεται για την στάση που επέδειξε.
 
Η πραγματικότητα, όμως, δείχνει μιαν άλλη εικόνα. Μία εικόνα συμβατή με τις κριτικές, που λένε πως η Αστυνομία δεν νοιάστηκε αρκετά για δύο εξαφανισμένες, που ήταν γυναίκες και δεν ήταν Κύπριες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, όπως πληροφορείται ο REPORTER, περίπου δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση, το σχολείο στο οποίο φοιτούσε το εξάχρονο κοριτσάκι ζήτησε ενημέρωση από την Αστυνομία και έλαβε την απάντηση ότι «το μωρό μάλλον έφυγε μαζί με την μητέρα του για τις Φιλιππίνες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνομιλίες ντοκουμέντο: Πώς ο «Ορέστης» δελέαζε γυναίκα να τον συναντήσει
 
Η Sierra, όμως, δεν ταξίδεψε ποτέ. Ενδεχομένως θα το ήξερε αυτό η Αστυνομία, αν εντόπιζε τότε, και όχι πριν από μερικές ημέρες, τα ταξιδιωτικά της έγγραφα στο σπίτι του πατέρα της. Στη διάρκεια 11 μηνών, ωστόσο, δεν έγιναν τέτοιες έρευνες. Η Αστυνομία φαίνεται να ικανοποιήθηκε από το «μάλλον» και δεν διερεύνησε ενδελεχώς την εξαφάνιση της «ξένης» και της κόρης της.
 
Καθίσταται σαφές πως η ανεύρεση της δεύτερης σορού αναμένεται να αυξήσει και όχι να μειώσει την ένταση της κριτικής έναντι της Αστυνομίας. Κι αυτό γιατί, εάν αποδειχθεί ότι οι σοροί είναι απότοκο ενεργειών ενός serial killer, που είναι ένα ενδεχόμενο που πλέον διερευνάται σοβαρά, τότε η εξιχνίαση της πρώτης δολοφονίας και η συνεπακόλουθη σύλληψη του δράστη, θα είχε αποτρέψει τον θάνατο άλλων προσώπων. Εάν, όμως, το πρώτο πρόσωπο δηλώθηκε ως ελλείπον, αλλά ουδέποτε η Αστυνομία αντιλήφθηκε πως ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας, διότι η καταγγελία έμεινε στα συρτάρια, αναπόφευκτα εξάγεται το συμπέρασμα πως η μη σωστή ανταπόκριση στην υπόθεση επέτρεψε στον δράστη να αποθρασυνθεί και να επαναλάβει τις αποτρόπαιες πράξεις του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεκαεπτά μήνες, εννέα εξαφανισμένοι-Σε συναγερμό και για τους άνδρες ελλείποντες
 
Ερώτημα παραμένει, επίσης, γιατί η εξάχρονη Sierra, που εξαφανίστηκε μαζί με την δολοφονηθείσα μητέρα της Marry Rose, τον Μάιο του 2018, ακόμη δεν υπάρχει δηλωμένη ως ελλείπουσα στην σελίδα της Αστυνομίας, παρά μόνο ως… υποσημείωση στην ανακοίνωση αναζήτησης της μητέρας της. Φαίνεται πως, ένα χρόνο μετά, η Αστυνομία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε τη φωτογραφία ούτε την περιγραφή του παιδιού, ώστε να τα αναρτήσει!

Θα πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί, πως το κοριτσάκι βρισκόταν στην λίστα της Interpol, με δύο φωτογραφίες, τις οποίες η Αστυνομία -που ισχυρίζεται πως την έψαχνε από την πρώτη στιγμή- δεν βρήκε ώρα τους τελευταίους 11 μήνες να κατεβάσει και να κοινοποιήσει στο κοινό προς ανεύρεσή της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε μήνυμα σε μητέρα εξαφανισμένης ο Ορέστης-Αποκαλύπτουμε τη συνομιλία

 


Ίσως το κάνουν μαζί με την ανεύρεση της σορού της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα συνηγορούν σε serial killer-Χτύπησε με τον ίδιο τρόπο

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες