Κυριακή 31 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δεν το χωράει ο νους…

Γιώργος Χατζηπαναγή  20/04/2019 20:26
Δεν το χωράει ο νους…

Δεν το χωράει ο νους…

Γιώργος Χατζηπαναγή  20/04/2019 20:26
Συγκλονισμός…αποτροπιασμός…φρίκη…
 
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης φαίνεται να βρίσκονται οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την ανάσυρση και δεύτερου πτώματος από το φρεάτιο της φρίκης στο Μιτσερό.
 
Οι έρευνες που ξεκίνησαν από το πρωί, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από την Πυροσβεστική, αλλά και μέλη της ΕΜΑΚ, για εντοπισμό της εξάχρονης Sierra Graze οδήγησαν τις Αρχές σε μία σοκαριστική ανακάλυψη.
 
Γύρω στις δύο το μεσημέρι, στο λατομείο του Μιτσερού υπήρξε έντονη κινητικότητα και μέσα σε λίγα λεπτά άρχισαν να σπεύδουν στην περιοχή μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, κάτι που έδειχνε ότι υπήρχε εύρημα από τις έρευνες των μελών της ΕΜΑΚ.
 
Η άφιξη των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, πάγωσε την κοινή γνώμη, η οποία ανέμενε την ανακοίνωση του εντοπισμού της εξάχρονης Sierra, ωστόσο η είδηση του εντοπισμού πτώματος που δεν ανήκε στο αγγελούδι, αλλά σε γυναίκα, πάγωσε την κοινή γνώμη.
 
Στοιχεία που δείχνουν πανομοιότυπο έγκλημα
Ακολούθησε η ανάσυρση της σορού και η αυτοψία της σκηνής, από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους.
 
Από την αυτοψία προέκυψε ότι η σορός ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, δεμένη και γυμνή, όπως ακριβώς εντοπίστηκε και η 38χρονη Marry Rose, την περασμένη Κυριακή, στο φρεάτιο του τρόμου.
 
Την ίδια ώρα, στο σημείο είχε σπεύσει και ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος, ο οποίος μετά την ενημέρωση που έτυχε προέβη σε δηλώσεις. Τότε έριξε την βόμβα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στο φρεάτιο να υπάρχουν κι άλλα πτώματα.
 
Επισήμανε παράλληλα ότι είναι μια πρωτοφανής για κυπριακά δεδομένα υπόθεση, ενώ εξήγησε ότι  «βρισκόμαστε σε πρώιμα στάδια των ερευνών και αναμένεται να γίνει διερεύνησης της υπόθεσης για να εντοπιστεί σε ποια γυναίκα ανήκει το πτώμα».
 
Τόνισε επίσης, ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού, ενώ θα συνεχιστούν και οι έρευνες στο φρεάτιο, του λατομείου στο Μιτσερό.
 
Παράλληλες έρευνες στο Ξυλιάτο
Στο μεταξύ, παράλληλες έρευνες με το Μιτσερό πραγματοποιούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε λίμνηστο Ξυλιάτο, όπου χθες είχε υποδείξει το σημείο ο 35χρονος συλληφθείς για την υπόθεση, ως το σημείο που είχε θάψει την εξάχρονη κόρη της Marry Rose Tiburcio.
Από το μεσημέρι, δύτες εισήλθαν εντός της λίμνης ψάχνοντας στοιχεία για την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.
 
Από το πρωί στο σημείο ο Τράγκολας
Παρόντος Τράγκολα πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι έρευνες στο Μιτσερό.
 
Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής παρακολουθούσε από κοντά τις προσπάθειες των μελών των ΕΜΑΚ και προσπαθούσε με το δικό του τρόπο να βοηθήσει στις έρευνες που γίνονταν.
 
Στο μεταξύ, ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος των μελών της ΕΜΑΚ, οι οποίοι άρχιζαν και ακολούθως διέκοπταν τις έρευνες, λόγω βροχοπτώσεων.
 
Επαναρχίζουν οι έρευνες-Ελεύθερος ο 30χρονος
Αύριο αναμένεται να αρχίσουν και πάλι οι έρευνες στις δύο περιοχές, σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στο φρικτό σενάριο που βιώνει όλη η κυπριακή κοινωνία τις τελευταίες μέρες.
 
Η Αστυνομία θα επιχειρήσει τον εντοπισμό του εξάχρονου κοριτσιού που παραμένει άφαντη από τις τέσσερις Μαΐου, καθώς και να διαφανεί κατά πόσο υπάρχουν όντως άλλα πτώματα στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό.
 
Σε μία άλλη εξέλιξη, ελεύθερος αφέθηκε το πρωί, ο 30χρονος που θεωρείτο ύποπτος για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Marry Rose Tiburcio, καθώς και την εξαφάνιση της εξάχρονης κορούλας της, αφού εναντίον του δεν προέκυψε οτιδήποτε για την υπόθεση. 
 
Ο εντοπισμός του πρώτου… «Ορέστη»
Όπως ακούστηκε χθες ενώπιον Δικαστηρίου, η φίλη της 38χρονης έδωσε στους ανακριτές φωτογραφία του «Ορέστης35» που είχε αναρτημένη στη σελίδα Badoo, η οποία διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 30χρονο, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς, διαμένει στην Περιστερώνα και κατάγεται από το Μιτσερό, όπου και μεγάλωσε.
  
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, ο 30χρονος είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε ανάμιξη, ενώ κατά τη χθεσινή διαδικασία τα συναισθήματα του ήταν έντονα, ενώ σε μια περίπτωση ζήτησε από το Δικαστήριο το λόγο χωρίς ωστόσο να του επιτραπεί, αφού εκπροσωπείτο από δικηγόρο.
 
Κλήθηκε για κατάθεση και έδωσε η/υ και κινητό
Στις 16/4 ο 30χρονος είχε κληθεί στην Αστυνομία για ανάκριση και τότε είχε δώσει την συγκατάθεση του και παραχώρησε στην Αστυνομία ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο για έλεγχο, σε σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.
 
Ανέφερε επίσης ότι το τηλέφωνο το έχει στην κατοχή του από το Δεκέμβριο του 2016. Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ανέφερε ότι είναι 2-3 ετών.
 
Τα δύο τεκμήρια παραδόθηκαν και εξετάστηκαν από το Δικανικό εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων και διαπιστώθηκαν τα εξής:
 
-Ο σκληρός δίσκος που καταγράφει όλη τη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχει αντικατασταθεί στις 20 Ιανουαρίου 2019 και η πρώτη εγγραφή έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2019. --Το κινητό του τηλέφωνο, η πρώτη ημερομηνία διαδικτυακής δραστηριότητας του, είναι το Δεκέμβριο του 2018.
 
Ακολούθως στις 17/4 συνελήφθη από την Αστυνομία και κατά τις έρευνες στην οικία του τόσο στην Περιστερώνα, αλλά και στο πατρικό του στο Μιτσερό εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα τάμπλετ, φωτογραφική μηχανή, κάρτα μνήμης, κινητά τηλέφωνα χωρίς κάρτα καθώς και ένας σκληρός δίσκος που είχε αλλαχθεί όπως διαπιστώθηκε, από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.
  
Πίσω από το «Ορέστης Αποελ» ο 35χρονος
Υπενθυμίζεται ότι, από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση orestis451@gmail.com, συνδέεται με το προφίλ στο Facebook Ορέστης Αποέλ.
 
Έγινε αίτημα από την Αστυνομία προς την εταιρεία Facebook και εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία που δήλωσε ο πιο πάνω χρήστης κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του και τα ip address πρόσβασης και διαχείρισης.
 
Τελευταία ημερομηνία πρόσβασης στο λογαριασμό «Ορέστης Αποέλ» ήταν στις 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:58, ημερομηνία κατά την οποία διαγράφηκε ο λογαριασμός από τον ίδιο τον χρήστη και ημερομηνία κατά την οποία εντοπίστηκε το θύμα.
 
Εξάλλου στις 18 Απριλίου εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο κάτοχος του ip address χχχχχ, κατά το συγκεκριμένο χρόνο, ήταν ο 35χρονος, δεύτερος ύποπτος που κατάγεται από τη Λεμεσό και υπηρετεί και αυτός στην Εθνική Φρουρά.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι αυτός είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, που διαμένει σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι έχει δύο παιδιά. Στοιχεία που συνάδουν με αυτά που ο «Ορέστης» είπε στο θύμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας