Τα… οκτώ συγνώμη της Αναστασίας στην Αστυνομία με φόντο το φρικτό έγκλημα

Την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας, τόσο στο Μιτσέρο όσο και στο Ξυλιάτο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καλά κρατεί η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της Αστυνομίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και πολιτών με αφορμή την κριτική που ασκείται εναντίον των Αρχών για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από τότε που  η εξαφάνιση της 38χρονης και της εξάχρονης κόρης της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση στο Μιτσερό, συνεχίζουν αργότερα στο Ξυλιάτο
 
Συγκεκριμένα, χθες η Αστυνομία επέλεξε να απαντήσει στην κριτική χρησιμοποιώντας έντονη γλώσσα, την ίδια ώρα που προέβη σε υποδείξεις ακόμα και προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τον τρόπο που κάνουν τη δουλειά τους.
 
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω η Δύναμη, απάντησε και στις επικρίσεις από διάφορα πρόσωπα και τις αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υποδεικνύοντας, πως πριν ασκήσουν κριτική «δεοντολογικά θα αναμένετο να ζητείτο η θέση της Αστυνομίας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν κριτική, έχοντας ακούσει εκ των προτέρων τη θέση της Αστυνομίας. Οι ισοπεδωτικές τοποθετήσεις, που γίνονται αβασάνιστα και ατεκμηρίωτα δεν προσφέρουν έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση στους πολίτες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ασκεί κριτική στην… κριτική η Αστυνομία για την υπόθεση του Μιτσερού-Έντονη απάντηση στις επικρίσεις
 
Η απάντηση προς την Αστυνομία δεν άργησε να έρθει, αυτή τη φορά από την Αναστασία Παπαδοπούλου, πρόεδρο της «Φωνής», που ζητά, με επικριτικό τόνο «συγνώμη από την Αστυνομία», για μια σειρά από «παραλείψεις» της στην συγκεκριμένη υπόθεση.
 
Παράλληλα, η Αναστασία Παπαδοπούλου διευκρινίζει πως η προηγούμενη ανάρτηση της δεν είχε να κάνει μόνο με την κριτική απέναντι στην αστυνομία αλλά και απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς μας, ο καθένας από το πόστο του.
 
«Για όλους μας όχι μόνο για την αστυνομία. Και ούτε εγώ ούτε οι τόσοι άλλοι που έθεσαν εύλογα ερωτήματα στα σόσιαλ μίντια δεν βγάζουμε τον εαυτό μας έξω από τις σαπισμένες μας νοοτροπίες και δεν κρυβόμαστε από την αυτοκριτική. Κρίμα που προφανώς δεν μπορούμε να αναμένουμε το ίδιο και από εσάς», γράφει μεταξύ άλλων η Αναστασία Παπαδοπούλου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι βροχές που αποκάλυψαν την φρίκη ένα χρόνο μετά...
 
Διαβάστε αυτούσια την ανάρτηση της
 
Συγνώμη κύριοι της αστυνομίας!

Συγνώμη που δεν χρησιμοποίησα το όνομα μου και την φαινομένη για εσάς σημασία του, για να σας πάρω τηλέφωνο, να σας ρωτήσω «ρε παιθκιά τί γίνεται με την υπόθεση της Φιλιππινέζας που όλως τυχαίως βρήκατε,μέσω ενός τουρίστα, να επιπλέει σε ένα ποταμό;»..

Συγνώμη που δεν πήρα πριν ένα χρόνο τηλέφωνο να σας ρωτήσω γιατί από τις εκατοντάδες ανακοινώσεις σας, βγάλατε και μια ακόμα για μια γυναίκα που δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο και πως νιώθω ότι για αυτήν, ίσως να κάνετε κάποια προσπάθεια να την βρείτε». 

Συγνώμη που πριν ένα χρόνο, όταν φίλη της σας ειπε ότι λείπει με το εξάχρονο παιδί της δεν σκέφτηκα να σας πω, «ελέγξετε το τηλέφωνο το κομπιούτερ και τα σόσιαλ μίντια της και θα βρείτε όλα όσα γυρεύτε (αν τα γυρεύετε)». 

Συγνώμη που δεν σας είπα ρωτήστε τη φίλη της που σας είπε ότι λείπει, αν έχει το διαβατήριο της για να μην κουράζεστε με την Interpol». 
 
Συγνώμη που δεν σας είπα, ρωτήστε τον πατέρα του παιδιού «έχεις το διαβατήριο του παιδιου σου επειδή χωρίς αυτό δύσκολα θα έχουν φύγει από την Κύπρο». 
 
Συγνώμη που δεν σας είπα, «ρωτήστε την φίλη της, που σας είπε ότι λείπει με το εξάχρονο παιδί της, αν θα συναντούσε κάποιον, πότε και που και αν θα έπαιρνε το εξάχρονο παιδί της μαζί της». 
 
Συγνώμη που δεν σας καθοδήγησα επαρκώς στη διαδικασία άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και στη διαδικασία έρευνας στους χώρους διαμονής της πριν από ένα χρόνο. 

Όταν πιθανό να ήταν ακόμη ζωντανή... Όταν ακόμη πιθανόν, να ήταν και το κοριτσάκι της ζωντανό...Κάτι που πλέον δεν θα μάθουμε ποτέ. 
Έχετε δίκαιο. 

Φταίμε εμείς των σόσιαλ μίντια ΠΟΥ (τα κεφαλαία αντιγραφή της ανακοίνωσης σας) δεν ήμασταν εκεί να ρωτήσουμε και να καθοδηγήσουμε επαρκώς πριν ένα χρόνο. 
Αργήσαμε. Έχετε δίκαιο. 

Απολογούμαι.

Υ.Γ: «Φαίνεται ότι οι βροχές δεν έχουν ξεβράσει μόνο το πτώμα ακόμα μιας βίαια δολοφονημένης γυναίκας. Έχουν αποκαλύψει για ακόμα μια φορά και την δολοφονική μας αδιαφορία ως κοινωνία..» Αυτο έγραψα πριν 3 μέρες. Για όλους μας όχι μόνο για την αστυνομία. Και ούτε εγώ ούτε οι τόσοι άλλοι που έθεσαν εύλογα ερωτήματα στα σόσιαλ μίντια δεν βγάζουμε τον εαυτό μας έξω από τις σαπισμένες μας νοοτροπίες και δεν κρυβόμαστε από την αυτοκριτική. Κρίμα που προφανώς δεν μπορούμε να αναμένουμε το ίδιο και από εσάς.
 

Δειτε Επισης

Δημιουργείται Ομάδα έργου και Καθοδηγητική Επιτροπή για λήψη αποφάσεων για Ακάμα
Έκπληκτη η ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου για την επίθεση με πυροβολισμούς
Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά σε οχήματα στην Γεροσκήπου εκτιμά η Αστυνομία
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις