Από το Badoo στο φρεάτιο θανάτου-Μετά την ομολογία ψάχνουν τη σορό της εξάχρονης

Τον δρόμο της εξιχνίασης της υπόθεσης δολοφονίας της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες, άνοιξε ο δικανικός έλεγχος από το εργαστήρι του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, καθώς έφερε στην επιφάνεια την ταυτότητα του χρήστη «Ορέστης35», τον οποίο η άτυχη γυναίκα επρόκειτο να συναντήσει μία μέρα πριν την εξαφάνισή της.
 
Λίγες ώρες μετά, ο ένας εκ των υπόπτων, υπό το βάρος των στοιχείων που προέκυπταν εναντίον του και αφού πέρασε από εξαντλητική ανάκριση ομολογεί την διάπραξη φόνου της 38χρονης και υποδεικνύει χώρους που είναι θαμμένη η εξάχρονη κορούλα της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι βροχές που αποκάλυψαν την φρίκη στο Μιτσερό ένα χρόνο μετά

Η Αστυνομία οδηγήθηκε σε δύο αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, έναν 35χρονο και έναν 30χρονο, ο ένας εκ των οποίων ήταν ο διαχειριστής του προφίλ και ο άλλος ήταν το πρόσωπο που απεικονιζόταν στη φωτογραφία. Εναντίον του 30χρονου δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε, καθώς φαίνεται ότι οι φωτογραφίες του χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία του, ωστόσο παραμένει υπό κράτηση και συνεχίζονται οι έρευνες γύρω από το πρόσωπό του και αξιολογούνται τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον των Αρχών. Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος είχε κληθεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας και στις 16 Απριλίου και είχε αρνηθεί κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.
 
Η μοιραία συνάντηση
Το πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση είναι ο 35χρονος ύποπτος, ο οποίος, σύμφωνα με την μαρτυρία της συγκατοίκου της 38χρονης, επρόκειτο να συναντηθεί με την άτυχη Marry Rose την ημέρα που εξαφανίστηκε και θα διανυκτέρευε στο σπίτι του.
 
Μαζί της η Marry Rose είχε και το παιδάκι της, την εξάχρονη Sierra, η οποία παραμένει αγνοούμενη και σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες για ανεύρεσή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος επέμενε όπως το θύμα, με το οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, να φέρει μαζί της και την εξάχρονη, έτσι ώστε να γνωριστεί με τα δικά του παιδιά (τα οποία διαμένουν με την εν διαστάσει σύζυγό του), που είναι σε κοντινή ηλικία με την Sierra, πράγμα που τελικά έπραξε, με τραγική κατάληξη.
 
Τα προφίλ του υπόπτου
Κατά τον δικανικό έλεγχο, η Αστυνομία ανακάλυψε ότι το προφίλ «Ορέστης35» στην πλατφόρμα Badoo, είχε δημιουργηθεί με την ηλεκτρονική διεύθυνση orestis451@gmail.com. Η Αστυνομία επικοινώνησε με την Google, η οποία παραχώρησε το πλήρες όνομα που είχε δηλωθεί, τον αριθμό τηλεφώνου και το ιστορικό σύνδεσής του στο gmail, που έδειχνε πως η τελευταία πρόσβαση του 35χρονου στον λογαριασμό ήταν τρεις ημέρες μετά την ανεύρεση του πτώματος.
 
Η ηλεκτρονική διεύθυνση διασυνδέθηκε και με το προφίλ «Ορέστης Αποέλ» στο Facebook. Ακολούθησε αίτημα προς το Facebook και εξασφαλίστηκαν τα ip addresses πρόσβασης και διαχείρισης, τα οποία έδειξαν τον 35χρονο. Ο ύποπτος μπήκε για τελευταία φορά στο προφίλ «Ορέστης Αποέλ» την ημέρα που εντοπίστηκε το πτώμα της Marry Rose και διέγραψε τον λογαριασμό. Χρησιμοποιούσε, ωστόσο, και δεύτερο λογαριασμό στο Facebook.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που έδινε ο χρήστης «Ορέστης», ήταν συμβατά με τις πληροφορίες που γνώριζε η φίλη του θύματος για τον άνδρα που πήγαινε να συναντήσει.
 
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, στο σπίτι του 35χρονου εντοπίστηκε μπλε σχοινί, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο το θύμα, κολλητική ταινία, όμοια με αυτή που βρέθηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό, κινητά τηλέφωνα και κάρτες, ηλεκτρονικός υπολογιστής, μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και διάφορα άλλα τεκμήρια. Ο ύποπτος προσπάθησε να καταπιεί μία κάρτα κινητού τηλεφώνου αλλά έγινε αντιληπτός από την Αστυνομία πριν προλάβει.
 
Προέβη σε υποδείξεις
Μετά από πολύωρες ανακρίσεις, ο 35χρονος παραδέχθηκε στις Αρχές τη διάπραξη του φόνου της Marry Rose την οποία όπως ισχυρίστηκε σκότωσε στην οικία του και μετέφερε στο φρεάτιο. Υπέδειξε, επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιους χώρους, στους οποίους η Αστυνομία στρέφει τώρα τις έρευνες, ως πιθανά σημεία ταφής του εξάχρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι εν λόγω σκηνές έχουν ήδη αποκλειστεί και αναμένεται να διερευνηθούν εξονυχιστικά σήμερα, για οποιαδήποτε σημάδια της μικρής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα βήματα που οδήγησαν στον Ορέστη-Οι συνομιλίες, το ραντεβού και το… delete

Δειτε Επισης

Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Οι συστάσεις της Αστυνομίας
Ανέβαζαν βίντεο στο διαδίκτυο από το Πουρνάρα και ενημέρωναν διακινητές για την άφιξη μεταναστών
Στρατιώτης έπεσε σε γκρεμό στη Λευκωσία-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης