Τρίτη 31 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ασκεί κριτική στην… κριτική η Αστυνομία για την υπόθεση του Μιτσερού-Έντονη απάντηση στις επικρίσεις

  19/04/2019 18:25
Ασκεί κριτική στην… κριτική η Αστυνομία για την υπόθεση του Μιτσερού-Έντονη απάντηση στις επικρίσεις

Ασκεί κριτική στην… κριτική η Αστυνομία για την υπόθεση του Μιτσερού-Έντονη απάντηση στις επικρίσεις

  19/04/2019 18:25
Την ώρα που η Αστυνομία ψάχνει να βρει την άκρη του νήματος σε σχέση με τη δολοφονία της 38χρονης μητέρας Mary Rose και την εξαφάνιση της εξάχρονης κόρης της, η οποία εξακολουθεί να αγνοείται, η δύναμη εμφανίζεται ενοχλημένη από την κριτική περί ολιγωρίας που ασκείται εναντίον της τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
 
Στην ανακοίνωση, μάλιστα, στην οποία χρησιμοποιείται έντονη γλώσσα από πλευράς Αστυνομίας, προβαίνει σε υποδείξεις ακόμη και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για τον τρόπο που θα έπρεπε να καλύπτουν το σχετικό ρεπορτάζ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα βήματα που οδήγησαν στον Ορέστη-Οι συνομιλίες, το ραντεβού και το… delete
 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με τις επικρίσεις, αμέσως μετά την καταγγελία που αφορούσε την εξαφάνιση της 38χρονης και της 6χρονης κόρης της στις 5 Μαΐου, 2018, το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας, άρχισε εξετάσεις και έρευνες προς διάφορες κατευθύνσεις με σκοπό τον εντοπισμό τους, ενώ παραλήφθηκαν και διάφορα τεκμήρια.
 
Λήφθηκαν καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα του φιλικού και εργασιακού της περιβάλλοντος καθώς και από διάφορα άλλα πρόσωπα. Είχε επίσης ανακριθεί δύο φορές ο 33χρονος πρώην συμβίος της 38χρονης και πατέρας της 6χρονης, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι, την ίδια ημέρα που είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους, η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης με φωτογραφία, η οποία αναδημοσιεύθηκε από τα ΜΜΕ, ζητώντας τη βοήθεια του κοινού για παροχή τυχόν πληροφοριών που να βοηθούσαν στον εντοπισμό τους.

Περαιτέρω, αναφέρει, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, είχε ενημερωθεί σχετικά και η Interpol Φιλιππινών κατά πόσο τα πιο πάνω πρόσωπα βρίσκονταν στη χώρα τους. Σε απάντηση που λήφθηκε σε μεταγενέστερο στάδιο από την Interpol, δεν εντοπίζονταν οποιαδήποτε στοιχεία που να υποδηλούν ότι τόσο η 38χρονη όσο και η 6χρονη κόρη της, βρίσκονταν στις Φιλιππίνες.
 
Σημειώνεται ότι, έγιναν πολλές άλλες ενέργειες, οι οποίες όμως λόγω της ευαισθησίας του θέματος και των εξελίξεων σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση δεν κρίνεται ορθό να δημοσιοποιηθούν.

Ο φάκελος της υπόθεσης που είχε σχηματιστεί, παραμένει υπό διερεύνηση. Επίσης για τις ενδελεχείς έρευνες που έγιναν είχε ενημερωθεί σχετικά και η Πρεσβεία των Φιλιππινών στην Κύπρο, προστίθεται.

«Όσο αφορά τις επικρίσεις από διάφορα πρόσωπα και αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και στον ημερήσιο τύπο που είδαν το φως της δημοσιότητας, τονίζεται ότι, δεοντολογικά θα αναμένετο να ζητείτο η θέση της Αστυνομίας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν κριτική, έχοντας ακούσει εκ των προτέρων τη θέση της Αστυνομίας. Οι ισοπεδωτικές τοποθετήσεις, που γίνονται αβασάνιστα και ατεκμηρίωτα δεν προσφέρουν έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση στους πολίτες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Αστυνομία, με βάση την εξέλιξη των νέων δεδομένων, προχώρησε σε σύντομο χρόνο σε συλλήψεις για διευκόλυνση των ανακρίσεων και επικεντρώνεται στον εντοπισμό της 6χρονης με στοχοπροσήλωση και πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας του εγκλήματος που διερευνάται και δεν επηρεάζεται από οποιεσδήποτε επιφανειακές και ατεκμηρίωτες επικρίσεις, αναφέρει.

«Ο καθένας θα πρέπει να κάνει τη δική του κριτική συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν σχολιάσει ή τοποθετηθεί στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας», λέει περαιτέρω.

«Θα ερωτούσε κάποιος, ΠΟΥ βρίσκονταν όλοι αυτοί, όταν η Αστυνομία διερευνούσε την υπόθεση εξαφάνισης και είχε ενημερώσει σχετικά τόσο τα ΜΜΕ, όσο και το κοινό, ζητώντας πληροφορίες που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό τους;», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας