Τρίτη 20 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Χρυσοπλήρωσαν τις πινακίδες για τις στάσεις λεωφορείων τα Δημόσια Έργα

  18/04/2019 19:08
 Χρυσοπλήρωσαν τις πινακίδες για τις στάσεις λεωφορείων τα Δημόσια Έργα

Χρυσοπλήρωσαν τις πινακίδες για τις στάσεις λεωφορείων τα Δημόσια Έργα

  18/04/2019 19:08
Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση του εσωτερικού ελεγκτή του Δήμου Πάφου από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση των πινακίδων. Η αντεξέταση του εσωτερικού ελεγκτή του δήμου Ιωάννη Χατζηπαναγιωτου, που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας που διεξήχθη από την τοπική αρχή, διήρκησε δέκα σχεδόν μέρες.
 
Ο Αλέξανδρος Αλέξανδρου, συνήγορος υπεράσπισης μιας εκ των δυο εταιρειών που κατηγορούνται, μαζί με τους διευθυντές τους υποστήριξε ότι ο κ. Χατζηπαναγιωτου επιχείρησε να κατασκευάσει μαρτυρία προκειμένου να ενοχοποιήσει τους πελάτες του.
 
Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα της κατασκευής και τοποθέτησης πινακίδων για τις στάσεις λεωφορείων.
 
Ο μάρτυρας υποστήριξε στην διάρκεια της διαδικασίας ότι οι πινακίδες αυτές πληρώθηκαν από το τμήμα δημοσίων έργων αλλά σε τιμή πολύ ψηλότερη από την τιμή που θα έπρεπε να πληρωθούν με βάση την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο που περιλαμβάνονταν στην ετήσια προσφορά που είχε κέρδισε η συγκεκριμένη εταιρεία.
 
 Ο συνήγορος υπεράσπισης της εταιρείας υποστήριξε από την πλευρά του ότι οι συγκεκριμένες αυτές πινακίδες ήταν εκτός των ετήσιων προσφορών κάτι που αρνήθηκε ο μάρτυρας. 
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε επίσης ότι για τις σειρές με τα νούμερα, αριθμούς, που παραγγέλθηκαν, δεν υπήρξε οποιοδήποτε οικονομικό όφελος για την εταιρεία και τον πελάτη του, κάτι που δεν αμφισβήτησε ο μάρτυρας ο οποίος επανέλαβε ωστόσο ότι δεν θα έπρεπε να είχαν παραγγελθεί καν.
 
Ο εσωτερικός ελεγκτής επανέλαβε πολλές φορές ότι για πολλά χρόνια υλικά που αγόραζε ο δήμος κατέληγαν στις εταιρείες οι οποίες είχαν την υποχρέωση με βάση τους όρους των διαγωνισμών που κέρδιζαν να παραδίδουν ολοκληρωμένες πινακίδες και συνεπώς να επωμίζονται και το κόστος των υλικών.  
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας