Αυτά είναι τα κομμάτια του παζλ γύρω από το φρικτό έγκλημα στο Μιτσερό

Ένα ένα τα κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγήσουν στην άκρη του νήματος, επιχειρούν να στήσουν οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση φόνου της 38χρονης Marry Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες, η οποία είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Μάιο μαζί με την εξάχρονη κόρη της και εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή νεκρή και σε κατάσταση σαπωνοποίησης σε φρεάτιο λατομείου, στο Μιτσερό.
 
Ενώπιον των Αρχών έχουν φθάσει διάφορες μαρτυρίες και πληροφορίες που αξιολογούνται, ενώ παράλληλα καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για συλλογή στοιχείων που θα οδηγήσουν την Αστυνομία στον εντοπισμό της εξάχρονης, η οποία εξακολουθεί να αναζητείται και εκφράζονται φόβοι για τη ζωή της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι τελευταίες κινήσεις του θύματος, η κακοποίηση και η μυστήρια συνάντηση
 
Σύμφωνα και με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου οδηγήθηκε ο 33χρονος πρώην σύντροφος του θύματος που συνελήφθη ως ύποπτος, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές είναι:
 
-Το 2009 ο 33χρονος γνώρισε το θύμα και σύναψαν δεσμό.
 
-Το 2011 απέκτησαν την κόρη του.
 
-Το 2015 η ελλείπουσα τον εγκατέλειψε με την ανήλικη κόρη τους και έκτοτε δεν διατηρούσαν οποιεσδήποτε ιδιαίτερες σχέσεις, αφού το θύμα δεν επιθυμούσε να έχει επαφές μαζί του.
 
-Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι αρχικά έβλεπε την κόρη του τρεις φορές της εβδομάδα, για περίοδο τριών ωρών, την κάθε φορά.
-Το 2016, σε κάποια στιγμή, όπως ισχυρίστηκε, το θύμα δεν του επέτρεπε να βλέπει την κόρη του με αποτέλεσμα να μην έχει επαφές μαζί της.
 
-Τον Μάρτιο του 2017 ο 33χρονος συνάντησε την κόρη του για τελευταία φορά, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο η μητέρα του, σύμφωνα με την κατάθεση του.
 
-Στις 4//05/2018 η ελλείπουσα μαζί με την έξι ετών κόρη της, σύμφωνα με την μαρτυρία της φίλης της, μετέβησαν στη Λευκωσία όπου θα διανυκτέρευαν με κάποιο φίλο της, εν ονόματι χχχχ, με τον οποίο διατηρούσε δεσμό τους τελευταίες έξι μήνες και τον οποίο γνώρισε μέσω του διαδικτύου. Από την ημέρα εκείνη δεν επέστρεψε στο σπίτι της, ούτε η ίδια αλλά ούτε και η κόρη της. Αναζητήθηκαν αλλά δεν εντοπίστηκαν, όπως επίσης δεν εντοπίστηκε και ο φίλος της ο χχχχ.
 
-Στις 5/05/2018 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι η 38χρονη και η εξάχρονη κόρη της, απουσιάζουν από την οικία τους.
 
-Στις 14/04/2019 βρέθηκε η σορός της 38χρονης στο φρεάτιο του λατομείου στο Μιτσερό, το οποίο είναι ανενεργό από το 1979.
 
-Το σώμα της γυναίκας ήταν δεμένο με συγκεκριμένο μπλε σχοινί και ήταν γυμνή.

-Η φίλη και συγκάτοικος της 38χρονης, στις 16/04/2019, κλήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας όπου αναγνώρισε τα σκουλαρίκια που φορούσε το θύμα και τα οποία της υποδείχθηκαν ανάμεσα σε άλλες δώδεκα διαφορετικές φωτογραφίες με σκουλαρίκια.
 
-Κατά την διάρκεια της νεκροτομής εντοπίστηκε στη σορό μία οδοντοστοιχία με δύο τεχνητά δόντια στη πάνω σιαγόνα, πράγμα το οποίο ανέφερε και η συγκάτοικος της.
 
-Στις 16/04/2019 διεξήχθη έρευνα στην οικία του 33χρονου, με την συγκατάθεση του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη.  
 
-Στο διαμέρισμα του υπόπτου εντοπίστηκε μπλε σχοινί, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο χειροπόδαρα το θύμα. Όπως ισχυρίστηκε, το βρήκε σε άγνωστη οικοδομή πριν από τα Χριστούγεννα του 2018 και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει την τοποθεσία ανεύρεσης του. επίσης ανέφερε ότι ο λόγος που το πήρε ήταν για οικιακούς λόγους, προσθέτοντας ότι ουδέποτε το χρησιμοποίησε.
 
-Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο ύποπτος χτύπησε την ελλείπουσα στο παρελθόν, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο ίδιος στην κατάθεση του. Οι δύο τους είχαν προστριβές για την κηδεμονία του παιδιού, ενώ είχαν χωρίσει γιατί ο 33χρονος ήταν αλκοολικός, είχαν συχνές προστριβές και φιλονικίες αναφορικά με τη γονική μέριμνα της ανήλικης.
 
-Η ελλείπουσα όταν εξαφανίστηκε με το παιδί της δεν πήρε μαζί της οποιαδήποτε προσωπικά της αντικείμενα, ενώ τόσο το διαβατήριο της παρέμεινε στην οικία διαμονής της και του παιδιού στην οικία του πατέρα του, πράγμα που υποδηλοί ότι δεν ταξίδεψαν εκτός Κύπρου. Έγιναν εξετάσεις μέσω της Ιντερπόλ όπου διαφάνηκε ότι τα ελλείποντα πρόσωπα ουδέποτε ταξίδεψαν στις Φιλιππίνες.   
 
-Από τις καταθέσεις που λήφθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν διαφάνηκε η πρόθεση τους να εγκαταλείψουν τον χώρο διαμονής τους.
 
-Αναμένεται να γίνουν έρευνες σε ακόμη τρία οχήματα και δύο οικίες προς αναζήτηση τεκμηρίων που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ οι ανακριτές ψάχνουν τα ρούχα του θύματος αφού εντοπίστηκε γυμνό.
 
-Τα τρία κινητά και οι τρεις κάρτες του υπόπτου στάλθηκαν για εξετάσεις και αναμένονται διατάγματα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
 
-Ο 33χρονος αναμένεται να ανακριθεί εκ νέου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Από κόσκινο τα κινητά του πατέρα-Έρευνες σε τρία οχήματα και δύο οικίες

Δειτε Επισης

Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό