Τρέχουν οι έρευνες για το ατύχημα στο λούνα παρκ-Η κατάσταση των τραυματιών

Με γοργούς ρυθμούς τρέχουν οι έρευνες της Αστυνομίας για το φοβερό ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στο λούνα παρκ στην Αγία Νάπα και από το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά, ένα επτάχρονο παιδί και η 45χρονη μητέρα του από τη Ρωσία.
 
Αφού χθες, έγιναν οι προκαταρκτικές εξετάσεις των Αρχών αλλά και του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, έχουν παραληφθεί τεκμήρια τα οποία στάλθηκαν για εξετάσεις, ούτως ώστε είτε να επιβεβαιωθεί η αρχική ένδειξη που έκανε λόγο για ανθρώπινο λάθος που οδήγησε στο ατύχημα, είτε να διαφανεί κατά πόσο πρόκειται για κάτι άλλο.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Οι πρώτες ενδείξεις γύρω από το ατύχημα και οι εξετάσεις στο παιχνίδι πριν τρεις μέρες

 
Πάντως σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχουν οι Αρχές, φαίνεται ότι το μηχάνημα καθυστέρησε να ελαττώσει ταχύτητα, πιθανότατα από λάθος του χειριστή του, με αποτέλεσμα η κούνια στην οποία βρίσκονταν μητέρα και παιδί να κτυπήσει σε πάσσαλο.
Το απολογητικό μήνυμα της εταιρείας και η κατάσταση των τραυματιών
 

Αργά χθες το απόγευμα η διεύθυνση του λούνα παρκ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφρασε τη λύπη της για το περιστατικό.

«Σύσσωμη η διεύθυνση και το προσωπικό του Λούνα Παρκ εκφράζουμε την λύπη μας για το ατυχές αυτό συμβάν και την συμπαράσταση μας προς τους δυο τραυματίες (μητέρα και παιδί από Ρωσία). Σαν εταιρεία που σέβεται και ακολουθεί όλους τους κανόνες ασφαλείας, έχουμε προχωρήσει από την πρώτη στιγμή στον διορισμό ομάδας διερεύνησης του συμβάντος, με όλα τα ενδεχόμενα να εξετάζονται», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Lunapark Parko Paliatso.
 
Αναφέρει, παράλληλα, ότι επειδή τις τελευταίες ώρες είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν γραφτεί και λεχθεί σχόλια και αναρτήσεις σε διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης περί τεχνικών προβλημάτων, «οφείλουμε να τονίσουμε ότι εκ πρώτης, φαίνεται ότι το συμβάν προκλήθηκε λόγω ανθρώπινου λάθους στον χειρισμό».
 
Σημειώνει ότι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών είναι εκτός κινδύνου και από ενημέρωση που έχουν τα άτομα αυτά θα αναρρώσουν πλήρως.
 
«Διευθυντικά στελέχη της εταιρείας μας μετέβησαν εξ αρχής μαζί με τους τραυματίες στο νοσοκομείο και τα έξοδα νοσηλείας έχει αναλάβει εξολοκλήρου η εταιρεία μας. Η εταιρεία μας ακολουθεί και εφαρμόζει ευλαβικά τους κανόνες ασφαλείας που καθορίζει η TUV NORD (Technical Inspection Association https://www.tuv-nord.com/en/tuv-nord-worldwide/), η πιο αναγνωρισμένη γερμανική αρμόδια αρχή για ελέγχους ασφαλείας και Πιστοποίησης προϊόντων. Η TUV NORD επιθεωρεί την εταιρία μας και τον εξοπλισμό μας σε ετήσια βάση», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η εταιρεία λειτουργεί με αυτά τα πρότυπα από το 1999.
 
«Προτεραιότητα μας είναι η ασφαλής ψυχαγωγία των παιδιών και των γονέων στον χώρο μας. Για τον σκοπό αυτό λαμβάνουμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας», καταλήγει το Lunapark Parko Paliatso, στην ανακοίνωση του.

 
Λειτούργησε κανονικά το πάρκο
 
Χθες βράδυ πάντως, το λούνα παρκ λειτούργησε κανονικά, παρά το ατύχημα που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα, αφού πρώτα πήρε την έγκριση τόσο από την Αστυνομία, όσο και από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
 
Παρόλ' αυτά, το επίμαχο παιχνίδι στο οποίο τραυματίστηκαν μητέρα και γιος παρέμεινε ανενεργό, έως ότου ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των Αρχών. 
 
Σταθερή η κατάσταση των τραυματιών
 
Όσον αφορά το επτάχρονο αγοράκι και τη 45χρονη μητέρα του η κατάσταση της υγείας τους παραμένει σταθερά σοβαρή, αλλά εκτός κινδύνου.
 
Υπενθυμίζεται ότι  ο 7χρονος υποβλήθηκε χθες σε χειρουργική επέμβαση και γλύτωσε τον ακρωτηριασμό, ενώ η μητέρα του φέρει πολλαπλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Γλύτωσε τον ακρωτηριασμό το επτάχρονο αγοράκι-Σοβαρή η κατάσταση της μητέρας του
 

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης