«Καθάρισε» με Ουζόχο, πιάνει δουλειά για τα στημένα η Αστυνομία

Για 4 αγώνες ομάδων της Β΄ Κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, η Αστυνομία διερευνά τους φακέλους της UEFA για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, λαμβάνονται καταθέσεις και ετοιμάζοντας αιτήματα δικαστικής συνδρομής τα οποία θα σταλούν στο εξωτερικό, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση της ΚΟΠ για διακοπή του πρωταθλήματος της Β΄ Κατηγορίας.
 
Ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στην υπόθεση Ουζόχο, λέγοντας πως πλέον ο φάκελος με εισήγηση την δίωξη 3 προσώπων, σε σχέση με υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, έχει πάει στη Νομική Υπηρεσία, η οποία αναμένεται να την προωθήσει στο Δικαστήριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο εδώλιο για… χάρη του Ουζόχο-Σκόραρε ο Κίρζης, νέα ήττα για Παντελή
 
Υπόθεση κόκκινων φακέλων
 
Σε σχέση με την απόφαση της ΚΟΠ να διακόψει το πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας λόγω των φακέλων που παραλήφθηκαν από την UEFA για αγώνες με έντονη στοιχηματική δράση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως τις τελευταίες μέρες δεν έχουν έρθει οποιοιδήποτε φάκελοι αλλά αυτό έγινε σταδιακά το τελευταίο χρονικό διάστημα.
 
Η Αστυνομία, όπως είπε, παρέλαβε φακέλους για 4 ποδοσφαιρικούς αγώνες ομάδων της Β΄ Κατηγορίας. Οι τρεις αφορούσαν αγώνες για το Πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας και ο 4ος για αγώνα Κυπέλλου στον οποίο συμμετείχαν και πάλι ομάδες της ίδιας κατηγορίας.
 
Η υπόθεση αφορά υπόνοια ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ως προς τις μαρτυρίες και γι αυτό το ΤΑΕ Αρχηγείου έχει προχωρήσει στη λήψη καταθέσεων, αξιολογεί όλα τα δεδομένα, έχουν ετοιμαστεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής τα οποία αναμένεται να σταλούν σε ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες με συγκεκριμένα ερωτήματα.
 
Στη βάση αυτών που αναζητά η Αστυνομία, σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, τα αποτελέσματα αυτών των αιτημάτων δικαστικής συνδρομής θεωρούνται ουσιαστικής σημασίας για τις έρευνες σε σχέση με τις μαρτυρίες που αναζητούνται. Όπως είπε, για κάποια τέτοιου είδους αιτήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, δεν είχαν δοθεί απαντήσεις.
 
Υπόθεση Ουζόχο
 
Αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση με το Δελτίο Υγείας του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Ουζόχο, ο κ. Αγγελίδης είπε πως είχαν γίνει από πλευράς ΤΑΕ όλες οι εξετάσεις και έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και ο φάκελος προωθήθηκε στη Νομική Υπηρεσία, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει την υπόθεση στο Δικαστήριο.
 
Ο κ. Αγγελίδης είπε πως για την υπόθεση θα υπάρξει ουσιαστικά η δίωξη τριών προσώπων, του 43χρονου Κυριακού Γιάγκου που είχε αρχικά συλληφθεί σε σχέση με τα αδικήματα της πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, καθώς επίσης για αδικήματα που αφορούν συνωμοσία για καταδολίευση και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.
 
Για τα άλλα δύο πρόσωπα 41 και 46 χρόνων που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων σε σχέση με υπόθεση, θα κατηγορηθούν για τα αδικήματα της καταδολίευσης και της παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.
 
Οι εισηγήσεις της Αστυνομίας στη βάση των εξετάσεων και του μαρτυρικού υλικού, έγιναν δεκτές από τη Νομική Υπηρεσία και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, όταν θα εκδικάσει την υπόθεση.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων