Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για ενεργειακή αναβάθμιση συμμετέχει η Αστυνομία

Μέσα στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου και κάτω από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Προγράμματος “INTERREGVA Ελλάδα Κύπρος 2014 – 2020’’ με το ακρωνύμιο “ΑΥΤΟΝΟΜΩ”, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των υπευθύνων του έργου στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου χθες, 29 Μαρτίου 2019. Παρόμοια δράση ενεργειακής αναβάθμισης που θα γίνει στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου θα γίνει και στο Λιμεναρχείο Χίου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην επίσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Χίου ως εταίρος του όλου έργου ΑΥΤΟΝΟΜΩ, εκπρόσωποι των Τμημάτων Δημοσίων έργων και Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου, της Αστυνομικής Διέυθυνσης Λάρνακας και του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου.
 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν από την Αναπλ. Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων κα Κατερίνα Πανταζή οι δράσεις της ενεργειακής αναβάθμισης του Σταθμού και έγινε ξενάγηση στους χώρους του, από τον Σταθμάρχη του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου Yπαστυνόμο Γ. Φουκκαρή.
 
Οι δράσεις αναμένονται να ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο και θα λήξουν την 30/08/2021. Μέσα στα πλαίσια υλοποίησης του έργου θα γίνει εγκατάσταση στο Σταθμό ανανεώσιμων πηγών ενεργείας με στόχο την μετατροπή του κτιρίου σε ένα καθόλα ενεργειακά αυτόνομο κτίριο με μηδενική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, θα γίνει γενική εξωτερική θερμομόνωση της τοιχοποιίας και της οροφής του κτιρίου, αντικατάσταση των εξωτερικών πορτοπαραθύρων και των φωτιστικών με άλλα χαμηλής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρέυματος. Ακολούθως, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια στο προσωπικό του Σταθμού με σκοπό την καλλιέργεια ενεργειακής συνείδησης.
 
Τέλος, θα δημιουργηθεί στο χώρο στάθμευσης σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα παραχωρηθεί στο Σταθμό ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για τις ανάγκες του Αστυνομικού Σταθμού Αραδίππου.

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»