Τέλος στο θρίλερ με τον Τουρκοκύπριο στη Λάρνακα-Κατέβηκε από την ταράτσα

Κατέβηκε από την στέγη της κατοικίας του στη Λάρνακα, ο άνδρας, ηλικίας 41 χρόνων, ο οποίος απειλούσε να αυτοπυρποληθεί σε περίπτωση που του γινόταν έξωση.
 
Μέλη της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας με τη συνοδεία Αστυνομίας είχαν μεταβεί το πρωί στο σπίτι του Τ/κ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, όπου διαμένει με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του, για να υλοποιήσουν απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για ανάκτηση της κατοικίας.
 
Ωστόσο αυτός λίγο πριν τις δέκα το πρωί κατάφερε να ανεβεί στην στέγη του σπιτιού του και κρατώντας ένα πλαστικό μπουκάλι με βενζίνη, απειλούσε να αυτοπυρποληθεί σε περίπτωση που οι αρμόδιες Υπηρεσίες προχωρούσαν στην ανάκτηση της κατοικίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άνδρας απειλεί να αυτοπυρποληθεί στη Λάρνακα-Στο σημείο διαπραγματευτές (pics)
 
Στη σκηνή μετέβησαν άμεσα ενισχύσεις από την ΑΔΕ Λάρνακας, ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και διαπραγματευτές οι οποίοι προσπαθούσαν για αρκετές ώρες να πείσουν τον άνδρα να κατέβη από τη στέγη, κάτι που τελικά έγινε γύρω στις 14.30 το μεσημέρι.
 
Εξάλλου όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου «η συγκεκριμένη οικογένεια μπήκε παράνομα τον Νοέμβριο του 2018 και κατέλαβε τη κατοικία. Ο Κηδεμόνας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών είχε επανειλημμένα υποδείξει στην οικογένεια ότι πρέπει να φύγει επειδή η κατοικία θα παραχωρηθεί σε μία πάρα πολύ σοβαρή περίπτωση δικαιούχας οικογένειας».
 
Πρόσθεσε ότι «η οικογένεια αρνείτο να φύγει από το υποστατικό παρά το γεγονός ότι το Γραφείο Ευημερίας είχε εισηγηθεί να τη μεταφέρει είτε σε ξενοδοχείο, είτε σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, είτε σε άλλη κατάλληλη κατοικία, αναλαμβάνοντας μάλιστα να πληρώνει και το ενοίκιο. Η οικογένεια αρνήθηκε να αποδεχθεί οποιαδήποτε από τις προτάσεις που τους έγιναν».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «το Τμήμα Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών υπέδειξε στην οικογένεια τέσσερις άλλες Τ/κ κατοικίες, μια εκ των οποίων επιδιορθώθηκε, για να μεταφερθεί εκεί αλλά και πάλι αρνήθηκε να φύγει από το σπίτι  Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από του να ανακτηθεί η κατοικία».
 
Ο κ. Χατζηστεφάνου πρόσθεσε πως η κατοικία δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό και σημείωσε πως «ο μόνος που μπορεί να ζητήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού είναι αυτός στον οποίο έχει νόμιμα παραχωρηθεί το σπίτι από τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών».
 
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις της συζύγου του Τ/κ ότι το σπίτι που τους έχει παραχωρηθεί από το κράτος για να μεταφερθεί η οικογένεια είναι ενός υπνοδωματίου, ο Επαρχος είπε πως «στην συγκεκριμένη οικογένεια έχουν προταθεί τέσσερις συνολικά κατοικίες αλλά απέρριψαν και τις τέσσερις».
 
Ερωτηθείς τι θα γίνει με τη συγκεκριμένη κατοικία και εάν τελικά θα εγκαταλείψει η οικογένεια το σπίτι, απάντησε πως «η Αστυνομία βρίσκεται στο χώρο για να επιληφθεί του θέματος. Η Αστυνομία συνοδεύει την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών όταν υπάρχουν περιπτώσεις ανάκτησης Τ/κ περιουσίας όπως είναι η συγκεκριμένη».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «αναμένουμε από την Αστυνομία να ολοκληρώσει την δική της προσπάθεια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όπως πρέπει στην ανάκτηση της κατοικίας. Από πλευράς μας δεν πρόκειται να γίνουν άλλες ενέργειες αφού η δική μας εισήγηση είναι καθαρή, υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις όπου μπορεί να στεγαστεί η οικογένεια και υπάρχουν οι προτάσεις του Γραφείου Ευημερίας για μεταστέγαση»
 

Δειτε Επισης

«Θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους»-Καταγγελίες Ισότητας για Υπ. Θήρας
Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση
Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Λεμεσό-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)