Κάνουν αντίποινα… Δεν τους δίνουμε τον Σαλμάν, κρατούν σαν άσσο τον Σήφη

Το "υπουργείο εξωτερικών" στα κατεχόμενα κάλεσε, με γραπτή του δήλωση, την ε/κ πλευρά να σταματήσει "να προστατεύει έναν ύποπτο για φόνο".
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση , ένας Πακιστανός ο οποίος κατονομάζεται και ο οποίος είναι ύποπτος για τη δολοφονία του Χασάν Ισίκ Οζγκοτσμέν τον Σεπτέμβριο του 2018, κατέφυγε στο νότο, όπως αποκαλούνται οι ελεύθερες περιοχές, και συνελήφθη από την Αστυνομία στη Λεμεσό.
 
Το "υπουργείο" αναφέρει πως ο Πακιστανός βρίσκεται στον Χώρο Κράτησης Μεταναστών στη Μενόγεια και κάλεσε την ε/κ πλευρά να τον παραδώσει στην τ/κ προκειμένου να δικαστεί.
 
Εξάλλου το "υπουργείο" ανέφερε πως γίνεται και μια προσπάθεια για τους ύποπτους για τη δολοφονία του Γκοκχάν Ναϊμ αλλά "οι ελληνοκυπριακές αρχές (όπως αποκαλεί τις αρχές της Δημοκρατίας) δεν θέλουν να δώσουν πληροφορίες για αυτό".
 
"Σε αυτές τις περιπτώσεις πολιτικοί λόγοι που προτάσσονται από την ε/κ διοίκηση δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογίες για το γεγονός ότι τους δίδεται άσυλο, ότι τους θέτουν υπό προστασία και υπάρχει ατιμωρησία για πολύ σοβαρά εγκλήματα. Θέλουμε να επαναλάβουμε την έκκληση στην ε/κ πλευρά για μια ακόμη φορά, την ανάγκη για να υπάρξει συνεργασία σε αυτά τα θέματα προκειμένου να υπάρξει οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών", αναφέρεται.
 
Εξάλλου με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook ο "υπουργός εξωτερικών", Κουντρέτ Οζερσάι, επανέλαβε την έκκληση προς την ε/κ πλευρά "να σταματήσει να προστατεύει ύποπτους για φόνους" και υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία επί του θέματος.
 
"Εάν είμαστε ειλικρινείς σε ότι αφορά την οικοδόμηση εμπιστοσύνης στο νησί, τουλάχιστον πρέπει να αποφεύγουμε ενέργειες που σημαίνει προστασία των εγκληματιών", επεσήμανε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν πάρε-δώσε οι Κυπριακές Αρχές, κάνει παιχνίδι αντιποίνων η ψευδοαστυνομία
 
Κρατούν για… άσσο τον Σήφη
Μετά τη σύλληψη του Ιωσήφ Ιωσήφ άλλου Σήφη ο οποίος καταζητείτο για την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου οι κατοχικές αρχές εμφανίστηκαν να μην είναι διατεθειμένες να παραδώσουν τον καταζητούμενο στην κυπριακή Αστυνομία και αυτό λόγω του ότι, όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER, οι κυπριακές αρχές δεν παρέδωσαν τον Μουχάμαντ Σαλμάν όπως ζητούσαν απεγνωσμένα οι κατοχικές αρχές.
 
Ως εκ τούτου μετά και τη σύλληψη του Σήφη, και προχωρώντας σε αντίποινα οι κατοχικές αρχές δεν απάντησαν εάν τελικά θα παραδώσουν το Σήφη.
 
Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι επιχειρήθηκε να γίνει να γίνει ανταλλαγή των δύο καταζητούμενων με τις κατοχικές αρχές να είναι σφοδρά ενοχλημένες με τις νόμιμες αρχές να παραδώσουν τον Σαλμάν και κρατούν σαν άσσο το Σήφη.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης δικάζεται στα κατεχόμενα για υποθέσεις κατοχής οπλισμού και διατάχθηκε η κράτηση του η οποία όπως επισήμανε το «δικαστήριο» δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους δύο μήνες.
 

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες
Η δυστοκία επίλυσης του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων και οι εναλλακτικές που μελετώνται