Βαρύς ο πέλεκυς για τον απαγωγέα-Το οκτάωρο θρίλερ και ο ψύχραιμος Τζωρτζ

Έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής των δύο εντεκάχρονων παιδιών από το Δημοτικό σχολείο στη Λάρνακα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με την ανακοίνωση της ποινής από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας στον 35χρονο κατηγορούμενο Γιώργο Νικολάου, άλλως Τζωρτζ.
 
Στον 35χρονο, ο οποίος παραδέχθηκε τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετώπιζε που αφορούν την απαγωγή και την νάρκωση των παιδιών, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 ετών. 
 
Συγκεκριμένα στον 35χρονο επιβλήθηκαν οκτώ χρόνια φυλάκισης για την νάρκωση και οκτώ χρόνια για τις απαγωγές των δύο παιδιών.  

Η ποινή στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε σε διαδικασία κεκλισμένων των θυρών, ενώ στην αίθουσα βρίσκονταν οι συγγενείς των δύο παιδιών.
 
Ο 35χρονος αναμένεται να μεταφερθεί στις Κεντρικές φυλακές, όπου κρατείτο και ως υπόδικος.  
 
Το χρονικό μια πρωτοφανούς απαγωγής...
 
«Εξαφανίστηκαν δύο εντεκάχρονα στη Λάρνακα». Η είδηση αρχικά έπεσε στα μαλακά. Το μυαλό των πλείστων ανθρώπων πήγε σε μια εξαφάνιση που θα διαρκούσε μερικά λεπτά. Άλλοι σκέφτηκαν ότι πρόκειται για εξαφάνιση παιδιών που ενδεχομένως να αρπάχθηκαν από τους γονείς τους, οι οποίοι μπορεί να βρίσκονταν σε διαμάχη.
 
Κι όμως δεν ήταν κανένα από αυτά τα σενάρια. Ήταν ένα πρωτοφανές θρίλερ για τα κυπριακά δεδομένα, που κράτησε οκτώ ώρες. Ολόκληρη η κοινωνία παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις γύρω από την απαγωγή δύο εντεκάχρονων αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.
 
Δύο παιδιά που έμελλε να ζήσουν τον απόλυτο τρόμο σε μια ευαίσθητη ηλικία, με τους γονείς τους να παρατηρούν αποσβολωμένοι όσα συνέβαιναν και η αγωνία τους, να βρίσκεται στο κόκκινο.
 
Από τη μια η εικόνα των ανακριτών να βγαίνουν από το σχολείο με τα σακίδια των παιδιών και από την άλλη η μάνα να κρατά στα χέρια της ένα χάρτη και να είναι έτοιμη να τρέξει για να εντοπίσει τα δύο παιδιά, συγκλόνισε τους πάντες.
 
Συναγερμός με το καλημέρα

Ήταν γύρω στις 7:30 το πρωί. Τα δύο 11χρονα αγόρια, βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου μαζί με άλλους τρεις φίλους τους.
 
Τότε, ο άγνωστος, μέχρι εκείνη τη στιγμή άνδρας, προσέγγισε τα παιδάκια προφασιζόμενος ότι ήταν δάσκαλος και τους ζήτησε όπως τον βοηθήσουν να μεταφέρει βιβλία αφού είχε δεμένο το χέρι του με πρόχειρο επίδεσμο.
 
Τα τρία παιδάκια αρνήθηκαν. Ωστόσο τα δύο αγόρια, ακολούθησαν τον άγνωστο άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια τα επιβίβασε σε όχημα τύπου σαλούν και χρώματος γκρίζου και τράπηκε σε φυγή.
 
Μόλις έγινε αντιληπτή η απουσία των δύο αγοριών, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και σήμανε συναγερμός στις τάξεις της δύναμης για τον εντοπισμό τους. Στο σχολείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέλη της δύναμης χτένιζαν την περιοχή για εντοπισμό των παιδιών ή και για οποιαδήποτε στοιχεία που θα βοηθούσαν στην ανεύρεση των παιδιών.
 
Την ίδια ώρα σηκώθηκε και το ελικόπτερο της Αστυνομίας για να ενισχυθούν και από αέρος οι έρευνες των Αρχών, ενώ στήθηκαν μπλόκα σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια. Ειδικότερα στα οδοφράγματα, λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι των οχημάτων που περνούσαν προς και από τις κατεχόμενες περιοχές.
 
Παράλληλα η Αστυνομία έστησε κέντρο κρίσεως στη Λάρνακα το οποίο επισκέφθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, ο Αρχηγός Αστυνομίας και ο Υπουργός Παιδείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Αυτός είναι ο χάρτης της διαδρομής του απαγωγέα
 
Η συγκινητική ανταπόκριση απ’ όλη την κοινωνία

Οι φωτογραφίες των παιδιών δόθηκαν στη δημοσιότητα και ολόκληρη η κοινωνία κινητοποιήθηκε για εντοπισμό των δύο αγοριών. Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία άρχισε να συλλέγει μαρτυρίες, έπειτα από τις οποίες σκιαγραφήθηκε το προφίλ του δράστη.
 
Την ίδια ώρα μετά από αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης μέλη της δύναμης έθεσαν στο μικροσκόπιο τους τέσσερα γκρίζα οχήματα.
 
Στην Αστυνομία έφταναν εξάλλου πληροφορίες ότι άνδρας που απήγαγε τα δύο παιδιά ήταν ηλικίας 40-55 ετών, βάρους 100 κιλών, κάτι που δεν επιβεβαίωναν οι Αρχές, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες.
 
Γρίφος αποτέλεσε η σύνδεση των γονιών

Τα δύο αγοράκια που απήχθησαν ήταν φίλοι, τόσο στο σχολείο, όσο και εκτός σχολείου, ενώ ο πατέρας του ενός, είναι γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και η μητέρα του δεύτερου είναι η νοσοκόμα του γιατρού.
 
Επίσης ακόμα ένα από τα παιδάκια που προσεγγίστηκαν από τον δράστη είναι εγγονάκι γνωστής γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Η σύμπτωση αυτή αποτέλεσε γρίφο για τους ανακριτές, οι οποίοι προσπαθούσαν να τοποθετήσουν τα κομμάτια του πάζλ, έτσι ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο τα κίνητρα του δράστη σχετίζονταν με την επαγγελματική δραστηριότητα των γονιών των παιδιών και κατά πόσο λειτουργούσε επί σκοπού.
 
Βόμβα σε γειτονικό σχολείο

Πριν την απαγωγή των δύο αγοριών, υπήρξε εξάλλου πληροφορία στην Αστυνομία για ύπαρξη βόμβας στο δημοτικό σχολείο Δροσιάς, το οποίο, είναι σε απόσταση πέντε με δέκα λεπτών από το δημοτικό σχολείο Καμάρων, όπου ο δράστης άρπαξε τα δύο παιδιά. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία προσπαθούσε να διαπιστώσει κατά πόσο το τηλεφώνημα για βόμβα συνδεόταν με την απαγωγή και αν το κίνητρο ήταν ο δράστης να αποπροσανατολίσει της Αρχές.
 
Μετά και από τη δημοσιοποίηση αυτού του περιστατικού, γονείς έσπευδαν σωρηδόν σε σχολεία της Λάρνακας για να παραλάβουν τα παιδιά τους, παρά τις καθησυχάσεις του Υπουργού Παιδείας, ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Τελικά το Υπουργείο επέτρεψε στους γονείς που ήθελαν να παραλάβουν τα παιδιά τους κατόπιν υπογραφής.
 
Άμεση κινητοποίηση από όλους τους φορείς
 
Πέραν της κινητοποίησης της Αστυνομίας, η οποία κάλεσε στο καθήκον όσους αστυνομικούς τελούσαν σε ανάπαυση αλλά και όσους εργάζονταν βάρδια, κινητοποίηση υπήρξε και σε άλλους αρμόδιους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις.
 
Ο Δήμος Λάρνακας με οδηγίες του Δημάρχου της πόλης Ανδρέα Βύρα εκτύπωσε φωτογραφίες των δύο παιδιών και ζήτησε από υπαλλήλους του Δήμου να τις αναρτήσουν για τον εντοπισμό τους.

Από την πλευρά της η REACTION Cyprus, κινητοποιήθηκε και έστειλε εθελοντές για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δύο παιδιών.
 
Ο πληροφοριοδότης σωτήρας

Οκτώ ώρες μετά, η Αστυνομία και συγκεκριμένα παρατηρητής της γειτονιάς, δέχθηκε πληροφορία ότι ο ύποπτος πιθανότατα να βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο και συγκεκριμένα σε πολυκατοικία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Αρχές και ισχυρές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο.
 
Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι οι πληροφορίες που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας συνδέονται με πρόσωπο που ο ίδιος παρατηρούσε τον τελευταίο καιρό.
 
Όπως ανέφερε, άλλαζε πινακίδες στο όχημα του, ενώ φορούσε το συγκεκριμένο καπέλο το οποίο περιγραφόταν στα μέσα ενημέρωσης.
 
Ο πληροφοριοδότης σε δηλώσεις του, μετά τον εντοπισμό των παιδιών, έλεγε ότι «τα παιδιά ήταν ναρκωμένα, ήταν σε άσχημη κατάσταση», ενώ ο δράστης δεν είχε αντιδράσει κατά τη σύλληψη του από τους δύο αστυνομικούς.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συγκλονιστική μαρτυρία του νεαρού που εντόπισε τα παιδιά που απήχθησαν
 
Με απόλυτη ψυχραιμία άνοιξε την πόρτα…
 
Όταν οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος του, ο 35χρονος άνοιξε και με απόλυτη ψυχραιμία ρώτησε τους αστυνομικούς: «Παρακαλώ τι θέλετε;».
 
Οι αστυνομικοί, αφού του έδειξαν τις ταυτότητες τους, τον ενημέρωσαν ότι διενεργούσαν έρευνα για υπόθεση απαγωγής δυο εντεκάχρονων παιδιών, με τον 35χρονο να απαντά: «Ναι έχω υπόψη μου την υπόθεση. Μα δεν είναι ηλικιωμένο που ψάχνετε;».
 
Ο 35χρονος, ο οποίος συνέχιζε να είναι ψύχραιμος, τους ανέφερε ότι στο διαμέρισμα του βρίσκεται ένας φίλος του, ενώ στη συνέχεια, και αφού εισήλθαν μέσα τα μέλη της δύναμης, τους ζήτησε να κάνουν ησυχία «διότι στο δωμάτιο κοιμάται η ξαδέλφη μου», αναφέροντας τους επίσης ότι την προηγούμενη ημέρα ήταν η κηδεία της γιαγιάς της.
 
Ωστόσο, οι αντιφάσεις του 35χρονου και η πλαστή ταυτότητα στο τραπεζάκι που έγραφε «Δάσκαλος Δημοτικού Σχολείου Καμάρων», που δεν πέρασε απαρατήρητη από τους αστυνομικούς, κίνησαν ακόμη περισσότερο τις υποψίες των μελών, οι οποίοι μετά από έρευνες εντόπισαν στο ένα υπνοδωμάτιο ξαπλωμένα σε κρεβάτι τα δυο παιδιά.
 
Ηρεμιστικά στην λεμονάδα

Τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν ξαπλωμένα στο κρεβάτι και σκεπασμένα με σεντόνι. Καιτα δύο ήταν ζαλισμένα και αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
 
Στο διαμέρισμα του 35χρονου βρέθηκαν ηρεμιστικά φάρμακα, τα οποία φαίνεται να χορήγησε μαζί με λεμονάδα στα δύο παιδιά , ώστε να μπορέσει να τα κρατήσει σε κατάσταση που δεν θα επέτρεπε να αντιδράσουν.
 
Είπε ότι θα ζητούσε λύτρα
 
Ανακρινόμενος ο 35χρονος, αφού παραδέχθηκε, ισχυρίστηκε ότι απήγαγε τα παιδιά για να ζητήσει λύτρα καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ενώ παραδέχθηκε επίσης ότι τους χορήγησε υπνωτικά χάπια «για να μην κάνουν φασαρία».
 
Χάπια τα οποία για να τα προμηθευτεί κανείς χρειάζεται ιατρική συνταγή και ως εκ τούτου αμέσως άρχισαν έρευνες για το πώς ο 35χρονος τα εξασφάλισε. Μάλιστα, για τα παιδιά ανέφερε ότι είχαν πιει λεμονάδα και στη συνέχεια κοιμήθηκαν.
 
Ενημερωνόταν από τα ΜΜΕ
 
Στην πορεία των ερευνών, οι ανακριτές έχουν «κλειδώσει» στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα του 35χρονου ήταν προμελετημένο, όχι όμως στοχευμένο, καθώς ανάμεσα στα τεκμήρια υπάρχει ένα σχεδιάγραμμα και μια πλαστή ταυτότητα.
 
Επίσης, το γεγονός ότι οι Αστυνομικοί όταν χτύπησαν την πόρτα του 35χρονου αυτός τους είπε «ναι έχω υπόψη μου την υπόθεση. Μα δεν είναι ηλικιωμένο που ψάχνετε;», οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο 35χρονος μετά την απαγωγή ενημερωνόταν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τις εξελίξεις, την ώρα που ολόκληρη η Αστυνομία τον έψαχνε.
 
Το ευχαριστώ του πατέρα
 
Μετά την είδηση του εντοπισμού των δύο παιδιών, ο πατέρας του ενός προέβη σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, ευχαριστώντας όλες τις υπηρεσίες που κινητοποιήθηκαν τον εντοπισμό των δύο παιδιών.
 
Ευχαριστίες και συγχαρητήρια μοίρασε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου σε δηλώσεις όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όσο το λιγότερα λέγονται, τόσο το καλύτερο και αποδεικνύεται ότι αυτή η ρήση είναι σοφή. Σε αυτές τις περιπτώσεις έχει μεγάλη σημασία το πώς αναλύονται σωστά οι πληροφορίες, χωρίς διαρροή πληροφοριών που μπορεί εμποδίσει την πληρέστερη διερεύνηση μιας υπόθεσης. Μέσα από τη σωστή ανάλυση των πληροφοριών τελικά είχαμε κατάληξη και μάλιστα την κατάληξη που όλοι θέλαμε: Να βρεθούν τα παιδιά και να είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά είναι καλά, αλλά αντιλαμβάνεστε την ψυχολογική τους κατάσταση των παιδιών».
 
Διέψευσε παράλληλα τις φήμες που έκαναν λόγο για παιδεραστία και τόνισε ότι το πιθανότερο κίνητρο είναι ο ύποπτος να ζητούσε λύτρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της σύλληψης του απαγωγέα-Το μεγάλο ευχαριστώ του πατέρα
 
Η σύλληψη φίλου του νοσηλευτή
 
Τρεις μέρες μετά τη σύλληψη του 35χρονου, οι ανακριτές της υπόθεσης πέρασαν χειροπέδες και σε 41χρονο νοσηλευτή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, τον οποίο κατονόμασε ο 35χρονος απαγωγέας ως το πρόσωπο που του χορήγησε τα υπνωτικά χάπια που έδωσε στα παιδιά.
 
Όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεση του, ο νοσηλευτής είναι φίλος του και του εξασφάλιζε συνταγές και ηρεμιστικά χάπια τα οποία του έδινε.
 
Επίσης, ο 41χρονος φερόταν να παρεμπόδισε το έργο της Αστυνομίας και να προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό από τον οποίο εξασφάλιζε τις ιατρικές συνταγές.

Συγκεκριμένα, όπως διερευνούσε η Αστυνομία, ο 41χρονος προσπάθησε να επηρεάσει το γιατρό να αναφέρει στους ανακριτές ότι παρακολουθούσε τον 35χρονο ύποπτο για την απαγωγή των δύο παιδιών, ενώ δεν τον παρακολουθούσε, ούτως ώστε να φανεί ότι αυτός του έδινε τα χάπια και όχι ο ίδιος.  

Λίγες μέρες αργότερα ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εμπλοκή στην απαγωγή.
 

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων