Η ιστορία πίσω από τον Κούρδο που βάφτισε τρομοκράτη ο Ερντογάν

Στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου για το εάν θα εκδοθεί ή όχι στις γερμανικές Αρχές, παραμένει ο Κούρδος, Τσερκέζ Κορκμάζο, πολιτικός πρόσφυγας που συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας την περασμένη Πέμπτη, καθώς εναντίον του εκκρεμούσε διεθνές και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης.
 
Για 10 χρόνια στις φυλακές της Τουρκίας
Η ιστορία του Κορκμάζ ξεκινά από πολύ παλιά, όταν συμμετείχε στους αγώνες των Κούρδων της Τουρκίας για να αποκτήσουν τις βασικές ελευθερίες, αγώνες για τους οποίος τελικά διώχθηκε και φυλακίστηκε για 10 χρόνια στα μπουντρούμια της Τουρκίας.
 
Μετά την αποφυλάκισή του, ο Κορκμάζ συνέχισε την αντιτουρκική του δράση, με αποτέλεσμα να επικηρυχθεί καταζητούμενος από την Τουρκία. Ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει και να καταλήξει στην Κύπρο το 2009.
 
Το άσυλο στην Κύπρο και η δράση του στη Γερμανία
Οι κυπριακές Αρχές αναγνωρίζοντας τις διώξεις που υπέστη από το καθεστώς της Άγκυρας ο Κορκμάζ, παραχώρησαν πολιτικό άσυλο στον Κούρδο αγωνιστή, ο οποίος παρέμεινε στην Κύπρο μέχρι το 2014.
 
Ακολούθως μετέβη στη Γερμανία όπου εντάχθηκε στις αντίστοιχες κουρδικές οργανώσεις της χώρας και δραστηριοποιήθηκε στο πολιτικό κομμάτι του αγώνα του κουρδικού λαού.
 
Ένα χρόνο αργότερα, ο Τσερκέζ Κορκμάζ επέστρεψε στην Κύπρο και συνέχισε τη δράση του, μέχρι την περασμένη Πέμπτη, όταν και συνελήφθη από την Αστυνομία στο  Αεροδρόμιο Λάρνακας, αφού στις 19 Μαρτίου εκδόθηκε εναντίον του από τις γερμανικές Αρχές νέο ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε 60χρονο μέλος του ΡΚΚ στο αεροδρόμιο Λάρνακας-Καταζητείτο από τις γερμανικές Αρχές
 
Αντιμέτωπος με 35 χρόνια φυλάκιση
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, εναντίον του εκκρεμούν υποθέσεις, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Τουρκία. Για τις υποθέσεις της Γερμανίας, ο Κορκμάζ είναι αντιμέτωπος με δέκα χρόνια φυλάκιση, ενώ στην Τουρκία είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που επιφέρουν μέχρι και 35 χρόνια κάθειρξη.
 
Μάλιστα, αντιμέτωπος με παρόμοιας φύσεως κατηγορίες είναι ο γιος του Κορκμάζ, ο οποίος διέφυγε από την Τουρκία και κρύβεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και ο γιος του Κορκμάζ υπήρξε στο παρελθόν πολιτικός κρατούμενος στην Τουρκία, ενώ εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
 
Σημειώνεται πως η υπόλοιπη οικογένεια του 60χρονου, ζει στις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η θέση της Κυβέρνησης για τη σύλληψη του καταζητούμενου Κούρδου για τρομοκρατία
 
Γερμανικές διώξεις με τις ευλογίες του Ερντογάν
Ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια η Γερμανία λειτούργησε ως διεκπεραιωτής του Ερντογάν σε υποθέσεις Κούρδων αγωνιστών. Εκατοντάδες Κούρδοι σε ολόκληρη την Ευρώπη, συλλαμβάνονται και εκδίδονται στην Άγκυρα μέσω της Γερμανίας.
 
Όλες οι συλλήψεις έγιναν και γίνονται βάσει του άρθρου 129 a-b του γερμανικού ποινικού κώδικα που εισήχθη το 2012 και αφορά την σύσταση  τρομοκρατικών οργανώσεων στο εξωτερικό, κατασχέσεις  και στερήσεις, αναφορικά με την συμμετοχή και την υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις
 
Σε ετοιμότητα οι Κούρδοι στην Κύπρο
Η κουρδική κοινότητα της Κύπρου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην υπόθεση της σύλληψης του Κορκμάζ και σε περίπτωση που το Δικαστήριο αποφανθεί ότι ο Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας θα εκδοθεί στη Γερμανία, αναμένεται να αντιδράσει δυναμικά.
 
Ήδη το PYD (Κόμμα Δημοκρατίας των Κούρδων) στην Κύπρο απέστειλε επιστολές τόσο προς τα κόμματα, όσο και την Κυβέρνηση, ζητώντας να γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα για την απελευθέρωσή του.
 
Μάλιστα σημειώνουν πως είναι αστείο την ώρα που η Τουρκία συνεργάστηκε και στήριξε ομάδες των πιο στυγνών τρομοκρατών του πλανήτη, του ISIS, να κατηγορεί τους Κούρδους για τρομοκρατική δράση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Την απελευθέρωση του Κούρδου που συνελήφθη ζητά ο Σύνδεσμος Αλληλεγγύης με το Κουρδιστάν

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)