Αναστασία Παπαδοπούλου: Σταθερή αύξηση των καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών

Σταθερή αύξηση των καταγγελιών που αφορούν την οποιαδήποτε μορφής σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Κύπρο, διαπιστώνει το Συμβούλιο Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας, «Φωνή». 
 
Μιλώντας στον REPORTER, η πρόεδρος του Συμβούλιου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου, ανέφερε πως πλέον καταγγέλλεται ένα περιστατικό κάθε δύο μέρες, ενώ όσον αφορά το σφαιρικό μέγεθος του προβλήματος, η κ. Παπαδοπούλου υπέδειξε πως στις δράσεις του Συμβουλίου που προγραμματίζονται για τον επόμενο χρόνο από την «Φωνή», είναι και η πραγματοποίηση νέας έρευνας, ανάλογης με εκείνη που έγινε το 2014 από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

«Θα είναι εμπεριστατωμένη, λεπτομέρης, και θα αναλύει όχι μόνο τον αριθμό των περιστατικών, αλλά κυρίως τον τρόπο που γίνονται τα περιστατικά, τον τρόπο που αντιμετωπίζονται, και διάφορα άλλα στοιχεία που είναι αναγκαία για εμάς, όχι μόνο για να γνωρίζουμε το μέγεθος του προβλήματος, αλλά κυρίως την ουσία του προβλήματος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον λόγο που γίνονται και πώς μπορούν να προστατευθούν τα παιδιά μας», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

Η Αναστασία Παπαδοπουλου επισήμανε πως μέσα από τις δράσεις του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, κατέδειξαν πως δεν υπάρχει προφίλ του θύτη, αλλά ούτε προφίλ του θύματος.

«Δεν υπάρχει προφίλ του θύτη. Δεν υπάρχει προφίλ που να καθορίζει ότι ο θύτης θα είναι συγκεκριμένης καταγωγής ή εθνότητας ή ηλικίας ή οτιδήποτε άλλο χαρακτηριστικό, το οποίο να μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίζουμε τους θύτες. Επίσης, δε υπάρχει προφίλ του θύματος. Είναι οποιοδήποτε παιδί, σε οποιοδήποτε χώρο από οποιοδήποτε καταγωγή ή κοινωνική τάξη», εξήγησε.

Η κ. Παπαδοπούλου μίλησε επίσης για τις νέες δράσεις του Συμβουλίου, καθώς και την Ημερίδα ενημέρωσης των Μ.Μ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί τον Μάη.

Δειτε Επισης

Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο που έπεσε σε φαράγγι στο Πακιστάν
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν-Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει
«Μπλόκο» στο εμπόριο με το Ισραήλ βάζει η Τουρκία μέχρι να εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα