Πώς απαντά η Αστυνομία στις μαζικές πειθαρχικές και τις καταγγελίες κατά αξιωματικών

Τη δική της θέση για τις μαζικές πειθαρχικές διώξεις μελών της Αστυνομίας, σε σχέση με τη χρήση υπηρεσιακών οχημάτων από μέλη της δύναμης, αλλά και τις καταγγελίες άλλων μελών για παρόμοιας φύσης αδικήματα από ανώτερα στελέχη της Αστυνομίας τα οποία δεν έχουν διωχθεί, δίνει η ηγεσία της Αστυνομίας.
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι «όπου υποβάλλονται καταγγελίες η παράπονα διερευνώνται και εκεί όπου προκύπτει μαρτυρία για πειθαρχικά αδικήματα η ηγεσία της Αστυνομίας έχει δώσει σαφής οδηγίες για λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον μελών μας που διαπράττουν πειθαρχικά αδικήματα μηδενός εξαιρουμένου».
 
Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες επιδόθηκε σε επτά μέλη της Αστυνομίας κατηγορητήριο με οκτώ αδικήματα, αφού το τελευταίο διάστημα υπήρχε πειθαρχική έρευνα από την υπηρεσία «Αδιάφθορων».
 
Τα εν λόγω μέλη της δύναμης κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν τα υπηρεσιακά τους οχήματα για να μεταβούν στις οικίες τους ή σε άλλα σημεία, όπως έδειξαν τα GPS, με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν ότι μετέβησαν στις οικίες τους, για να πάρουν φαγητό αφού βρίσκονται στην περιοχή του σταθμού που υπηρετούν.  
 
H εξέλιξη αυτή, έκανε έξω φρενών τους αστυνομικούς οι οποίοι περνώντας στην αντεπίθεση, κατήγγειλαν αξιωματικούς που χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους οχήματα για να μεταβαίνουν από τον Αστυνομικό σταθμό της επαρχίας Λευκωσία σε άλλο Αστυνομικό σταθμό, όπου ακολούθως παραλαμβάνουν τα ιδιωτικά τους οχήματα και επιστρέφουν στις οικίες τους. Και αυτό λόγω της μακρινής απόστασης όπου βρίσκεται ο σταθμός που υπηρετούν.
 
Ωστόσο όπως κατήγγειλαν στους «Αδιάφθορους», τα εν λόγω στελέχη δεν διώχθηκαν πειθαρχικά, «παρά μόνο οι απλοί αστυνομικοί που μεταβαίνουν στις οικίες τους που είναι κοντά, για να πάρουν φαγητό και μάλιστα δεν βγήκαν εκτός περιοχής».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά