Σε εγρήγορση το Τμ. Αναπτύξεως Υδάτων για τη διαρροή νερού από φράγμα στην Πάφο

Από την Τίμη μέχρι και το Πισσούρι είναι η επηρεαζόμενη περιοχή από το ενδεχόμενο διαρροής ποσότητας νερού, από το ιδιωτικό φράγμα στο Χα Ποτάμι.
 
Όπως ανέφερε ο Δ/ντης της Τροχαίας Αρχηγείου Σπύρος Σπύρου «η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και όταν λάβει οδηγίες ότι υπάρχει κίνδυνος θα υπάρξουν όλες εκείνες οι διευθετήσεις και θα παρακάμψουμε την κυκλοφορία εάν χρειαστεί για να μην κινδυνεύσει οποιοσδήποτε».
 
Ο κ. Σπύρου, τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί το κοινό και κυρίως οι οδηγοί σε περίπτωση διαρροής.
 
Από την πλευρά της η κ.Παναγιώτα Χατζηγεωργίου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), από την πλευρά της εξήγησε ότι «στο συγκεκριμένο φράγμα, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία της υπερχείλισης του. Εμείς προβήκαμε σε συστάσεις στην διαχειρίστρια ιδιωτική εταιρεία, η οποία διόρισε προσοντούχο μηχανικό για να δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης και να επιβλέψει όλες τις ενέργειες».
 
Όπως ανέφερε, ήδη έχουν γίνει κάποιες ενέργειες, έχει σταματήσει η διαρροή από το σημείο, αλλά για λόγους πρόληψης, το ΤΑΥ ως αρμόδιο τμήμα προσπαθεί να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για οποιαδήποτε ενδεχόμενα και για το λόγο αυτό ενημέρωσαν και την Αστυνομία.
 
Κληθείσα να σχολιάσει κατά πόσον υπάρχουν  αρκετά ιδιωτικά φράγματα στη χώρα μας ανέφερε ότι αυτά ανέρχονται στα τέσσερα με πέντε, «τα οποία με βάση το νόμο είμαστε οι αρμόδιοι για την ασφάλεια τους και τα παρακολουθούμε. Είμαστε σε εγρήγορση για οτιδήποτε χρειαστεί».
 

Παράλληλα τόνισε ότι τα κρατικά φράγματα πουυ ανήκουν στην Κυβερνητική υπηρεσία είναι προετοιμασμένα και έχουν μεγάλους υπερχειλιστές και έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τα κατάλληλα μέτρα.

Κ.Καδής: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στο ιδιωτικό φράγμα στο Χα Ποτάμι

Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, σε σχέση με την πιθανότητα διαρροής νερού από ιδιωτικό φράγμα στην περιοχή Χα Ποτάμι, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και παρακολουθείται συνεχώς.
 
Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, στο περιθώριο εκδήλωσης του ΣΥΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο κ. Καδής είπε πως έχει γίνει αξιολόγηση και αυστηρές συστάσεις στη διαχειρίστρια ιδιωτική εταιρεία του φράγματος.
 
"Προσέλαβαν προσοντούχο μηχανικό ο οποίος διαμορφώνει ένα σχέδιο δράσης για την περαιτέρω διαχείριση της κατάστασης και έχουν, εξ όσων γνωρίζω, ληφθεί και κάποια άμεσα μέτρα τα οποία έχουν αποσυμφορήσει την κατάσταση", είπε και σημείωσε ότι "δεν φαίνεται αυτήν τη στιγμή να υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα".
 
Προληπτικά, συνέχισε, τα αρμόδια τμήματα είναι σε επιφυλακή, όπως και η Αστυνομία, για παν ενδεχόμενο, ενώ την ίδια ώρα διαμήνυσε πως "η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, είναι διαχειρίσιμη και παρακολουθείται συνεχώς".
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τη Ράφα μετά τα ισραηλινά πλήγματα-Η CIA στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία
Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους-«Πύραυλος, drone, πύραυλος»
Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ κατέχει το πέρασμα της Ράφα
Συνεχίζει να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Ο κώδικας τιμής της λαμπρατζιάς, οι βίαιοι νεαροί άντρες και η απουσία σοβαρής μελέτης
Η ανάσταση του προεκλογικού και η τελική ευθεία για κόμματα και υποψηφίους
Μπαίνει στα βαθιά, μεταφέρει προθέσεις και κλειδώνει τις εξελίξεις η Ολγκίν
Οι δικαιούχοι οικονομικής στήριξης στο «κτίΖΩ» και η επιπλέον βοήθεια που παρέχει το ΥΠΕΣ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα