«Έδειξε» τη λοχία και για εξαπάτηση με τη μεταβίβαση οχήματος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκαν το πρωί η 42χρονη λοχίας της Αστυνομίας και ο 40χρονος ψυχολόγος, που συνελήφθησαν σε σχέση με υπόθεση εξαπάτησης πολίτη.
 
Η διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, αν και δεν συνηθίζεται για τέτοιου είδους υποθέσεις, με την Αστυνομία να ζητά την κράτηση των υπόπτων για τρεις ημέρες, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χειροπέδες σε λοχία της Αστυνομίας και άλλο ένα πρόσωπο-Η καταγγελία πολίτη
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν μετά από καταγγελία πολίτη, ότι τον Μάιο του 2017 η λοχίας της είχε συστήσει κάποιον γνωστό της ψυχολόγο για να προσφέρει υπηρεσίες σε στενό συγγενικό της πρόσωπο.
 
Ωστόσο, αφού δεν έβλεπε βελτίωση της υγείας του συγγενικού της προσώπου και ψάχνοντας για άλλο ψυχολόγο, διαπίστωσε ότι ο εν λόγω ψυχολόγος δεν είχε άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος και δεν ήταν εγγεγραμμένος στο σχετικό μητρώο ψυχολόγων, ενώ του κατέβαλλε το ποσό των 100 ευρώ ανά επίσκεψη.   
 
Επίσης, όπως μας ανέφεραν αστυνομικές πηγές, στην κατοχή της αστυνομικού περιήλθε το όχημα του προσώπου που έστειλε και στον ψυχολόγο, με τους ανακριτές να διερευνούν τα όσα ισχυρίστηκε η παραπονούμενη.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, η παραπονούμενη ισχυρίστηκε ότι το συγγενικό της πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και η 42χρονη προσφέρθηκε να πάρει το όχημα για επιδιόρθωση, ενώ της ζήτησε να το χρησιμοποιεί μέχρι να αγοράσει η ίδια άλλο. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, έδωσε και το ποσό των 800 ευρώ.
 
Στη συνέχεια, όπως καταγγέλλει η παραπονούμενη, ζήτησε πίσω το όχημα, με την λοχία να φέρεται να αρνείτο να το δώσει, λέγοντας της ότι και η ίδια είχε πληρώσει το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ για την επιδιόρθωσή του. Τότε, η παραπονούμενη ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε από την λοχία να της μεταβιβάσει το όχημα.  
 
Από την πλευρά της η λοχίας, ανακρινόμενη ισχυρίστηκε ότι τον ψυχολόγο τον είχε γνωρίσει σε ένα επεισόδιο το 2016 και προέβαλε τη θέση ότι δεν γνώριζε ότι δεν είχε άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος, ενώ σε ό,τι αφορά το όχημα, ισχυρίστηκε ότι η παραπονούμενη της είπε να το κρατήσει.
 
Εναντίον και των δύο υπόπτων διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση και της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, ενώ επιπλέον σε βάρος της αστυνομικού διερευνώνται και τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, του δόλου, της αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους και της απάτης. Σε βάρος του 40χρονου εξετάζεται επιπλέον το αδίκημα της άσκησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου χωρίς να είναι κάτοχος της σχετικής άδειας.
 
Η λοχίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ κινήθηκε εναντίον της και πειθαρχική διαδικασία.
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Νέος αποκαλυπτικός διάλογος του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής-«Είναι συνάδελφος;»
«Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, με αντάλλαγμα περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν»
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ