Μπλόκαρε σχεδόν ένα τόνο κάνναβης η ΥΚΑΝ την τελευταία τετραετία

Η τεράστια επιτυχία της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό, με τον εντοπισμό 104 κιλών κάνναβης που θα διοχετεύονταν στην κυπριακή αγορά, πρόσθεσε άλλο ένα παράσημο στα μέλη της Υπηρεσίας, τα οποία κατάφεραν μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2019 να κατασχέσουν σχεδόν όσα ναρκωτικά κατασχέθηκαν ολόκληρο το 2017.
 
Όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, από το 2015 μέχρι και σήμερα κατασχέθηκαν συνολικά 991 κιλά κάνναβης, σχεδόν δηλαδή ένας ολόκληρος τόνος σε μια τόσο μικρή χώρα, όπως είναι η Κύπρος.
 
Η χρονιά με τη μεγαλύτερη επιτυχία στις κατασχέσεις κάνναβης την τελευταία τετραετία, ήταν το 2018, όπου η ΥΚΑΝ έσπασε το φράγμα των τριακόσιων κιλών και πιο συγκεκριμένα έφθασε τα 318.
 
Ακολουθεί το 2015, όπου κατασχέθηκαν 226 κιλά κάνναβης , το 2016 με 170 κιλά και το 2017 με 150 κιλά.
 
Την ίδια ώρα το 2019, έχει ξεκινήσει με τεράστιες προοπτικές όσον αφορά τις κατασχέσεις, αφού μόλις σε τρεις μήνες κατασχέθηκαν 127 κιλά κάνναβης και η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών επιτυγχάνει πλήγματα στους διακινητές ναρκωτικών, αφού πέρα από την υπόθεση στο Τραχώνι με τα 104 κιλά κάνναβης, προηγουμένως είχαν κατασχεθεί συνολικά 31 κιλά κοκαΐνης σε δύο διαφορετικές υποθέσεις το πρώτο τρίμηνο του 2019.
 
Στην πρώτη υπόθεση κατασχέθηκαν 15 κιλά κοκαΐνης στη Λακατάμια τον περασμένο Ιανουάριο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ, κατά την οποία ένα πρόσωπο πιάστηκε να εξέρχεται από οικία με 14 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους ενός κιλού έκαστος, ενώ εντός της οικίας ο ιδιοκτήτης στη θέα των αστυνομικών κατέστρεψε μια συσκευασία του ενός κιλού.
 
Η δεύτερη υπόθεση, εξαρθρώθηκε πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, όταν 25χρονος στη Λάρνακα παρέλαβε δύο πακέτα από εταιρεία ταχυμεταφορών, τα οποία έκρυβαν 16 κιλά κοκαΐνης. Ο ύποπτος είχε συλληφθεί μετά από καταδίωξη του από την ΥΚΑΝ και αφού είχε στηθεί και πάλι συντονισμένη επιχείρηση.
 

Δειτε Επισης

Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ