Ο ρόλος των υπόπτων του φορτίου θανάτου και ο εγκέφαλος που έπεσε στην φάκα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι δύο από τους έξι συλληφθέντες για τα εκατόν τέσσερα κιλά που βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο χθες το απόγευμα στον Ύψωνα.

Πρόκειται για ένα Βόσνιο ηλικίας 39 ετών και ένα Ελληνοκύπριο 48 ετών, οι οποίοι συνελήφθηκαν τις πρωινές ώρες σε σχέση με την υπόθεση, σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγαλώνει ο χορός των συλλήψεων για τα 100 κιλά κάνναβης, χειροπέδες σε έξι
 
Ο Βόσνιος φέρεται να είναι το πρόσωπο που διευθέτησε την εισαγωγή των ναρκωτικών, ο δε 48χρονος είναι ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής εταιρείας στην οποία ανήκει το εμπορευματοκιβώτιο. Και οι δύο αντιμετωπίζουν αδικήματα που αφορούν εισαγωγή, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών, καθώς και συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος.
 
Σε ότι αφορά τους άλλους τέσσερις που συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν επίσης ενώπιον Δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων το οποίο διέταξε την κράτηση τους για επτά μέρες.
 
Οι τέσσερις αναμένεται ότι, μετά από σχετική διαδικασία, θα παραδοθούν σε μεταγενέστερο στάδιο στις αρχές της Δημοκρατίας.
 
Για την ίδια υπόθεση, τέθηκαν το μεσημέρι, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, υπό 8 ήμερη κράτηση, ένας 39χρονος Βόσνιος και ένας 48χρονος Ε/κ.
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο Λεμεσού, πληροφορίες που δόθηκαν στην ΥΚΑΝ ανέφεραν ότι ο Βόσνιος εισάγει μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τον Καναδά, μέσω του λιμανιού Λεμεσού και ότι μια τέτοια εισαγωγή έγινε την περασμένη Πέμπτη.
 
Ως εκ τούτου, ο Βόσνιος τέθηκε υπό παρακολούθηση, ενώ παράλληλα, από έρευνες που ακολούθησαν ηγέρθησαν υποψίες για τρία εμπορευματοκιβώτια τα οποία ανήκουν στην εταιρεία του 48χρονου Ελληνοκύπριου.
 
Τα εμπορευματοκιβώτια τέθηκαν υπό παρακολούθηση και χθες το μεσημέρι, ένα από αυτά, παραλήφθηκε από  ένα Ελληνοκύπριο 42 ετών, ο οποίος με τη βοήθεια οδηγού τρέιλερ, το μετέφερε έξω από χωράφι στον Ύψωνα, που ανήκει  στον 49χρονο Κύπριο.  

Με την αναχώρηση του οδηγού τρέιλερ, οι δύο  Κύπριοι μαζί με δύο Νιγηριανούς που είχαν φέρει προηγουμένως μαζί τους, άρχισαν την εκφόρτωση του εμπορευματοκιβωτίου.
 
Τότε  επέδρασαν τα μέλη της αστυνομίας που παρακολουθούσαν την περιοχή και τους συνέλαβαν επ’ αυτόφωρο. Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθηκαν ο Βόσνιος και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. 
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, τις προηγούμενες μέρες ο Βόσνιος συναντήθηκε δύο φορές με τον 42 ετών Ελληνοκύπριο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Βόσνιος αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση και δίνει κάποιους ισχυρισμούς που διερευνώνται από την αστυνομία. Ο Ελληνοκύπριος, φέρεται να παραδέχεται κάποια εμπλοκή στην υπόθεση.
 
Οι δύο Νιγηριανοί αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και ισχυρίζονται ότι απλά εργοδοτήθηκαν για εκφόρτωση του εμπορευματοκιβωτίου.
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στο Κρατικό Δάσος Παρεκκλησιάς-Στην περιοχή πνέουν άνεμοι
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών-Στάλθηκε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού-Στη μάχη και εναέριο μέσο
Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»