Οι σκιές στο σπίτι του ζεύγους, οι καταθέσεις Λευτέρη και η μαραθώνια αντεξέταση

Mε την προβολή ενός βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης οικίας που γειτνιάζει με την οικία στην οδό Ζαλόγγου, που διαπράχθηκε το διπλό φονικό στο Στρόβολο, συνεχίστηκε το πρωί η δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Η ομολογία Λευτέρη που καίει Τζιωνή και τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας
 
Όπως παρουσιάστηκε στο βίντεο, ένα φως το οποίο ανάβει με αισθητήρα κίνησης στο γκαράζ, το επίδικο βράδυ του στυγερού εγκλήματος, είχε λειτουργήσει σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις.
 
Στην κατάθεση του, ο μάρτυρας Κυριάκος Καυκαλιάς, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ανέφερε πως το φως άναψε για πρώτη φορά στις 20:40 και έσβησε μετά από λίγα δευτερόλεπτα.
 
Η δεύτερη κίνηση στο σημείο παρατηρήθηκε στις 22:13 και έσβησε 18 δευτερόλεπτα αργότερα.
 
Στη συνέχεια στις 00:03:38 άναψε εκ νέου το φως και έσβησε στις 00:03:55.
 
Το φως άναψε επίσης στις 00:18:29 και έσβησε στις 00:18:56, όπου διακρίηκαν σκιές να κινούνται στο σημείο.
 
Πέμπτη και τελευταία φορά που άναψε και ακολούθως έσβησε το φως ήταν στις 00:21:03, ενώ περίπου μία ώρα αργότερα φαίνονται φάροι από περιπολικά έξω από το σπίτι του ζεύγους.
 
Όπως εξήγησε ο μάρτυρας, το άναμμα του φωτός δεν σημαίνει ότι υπήρχαν πρόσωπα στο σημείο, κάτι που θα εξηγήσει καλύτερα τεχνικός που αναμένεται να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Στο επίκεντρο ο Λευτέρης
Ο κ. Καυκαλιάς αναφέρθηκε εκτενώς και στις καταθέσεις που έλαβε από τον κατηγορούμενο Λευτέρη Σολωμού, αφού ήταν ο υπεύθυνος για την ανάκριση του.
 
Κατά την ανάγνωση των καταθέσεων, ο ανακριτής αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ότι «θέλω να τελειώνει αυτή η υπόθεση και να πληρώσει ο ετεροθαλής αδελφός μου, Λοΐζος Τζιωνής, που φταίει».
 
Όπως είχε ισχυριστεί στην κατάθεση του ο Σολωμού, «εκείνη την μέρα(σ.σ18/4) πήγα στο σπίτι του παππού μου και ο Λούης και η Σάρα κοιμόντουσαν. Δεν μιλήσαμε εκείνη τη μέρα, παρά μόνο όταν με πήρε την νύχτα του φόνου και μου είπε ξεκινάτε. Τον ρώτησα για πού και μου είπε ξεκινάτε και θα σου πω».
 
«Ξέρω ότι έκαμα λάθος που έκατσα με τον Λούη, τον Μάριο και τη Σάρα και οργανώναμε το έγκλημα και δεν προσπάθησα να τους σταματήσω. Λάθος μου που δεν πήγα στην Αστυνομία να την ενημερώσω. Λάθος μου που δεν σας είπα ότι ο Λούης έκρυψε τα ρούχα στο φούρνο. Ο αδελφός μου, μου είπε ότι όταν πήγε στο σπίτι με τον Μάριο είδε ένα σκύλο όπως το snoopy που είχα παλιά και μου είπε ότι θα μου τον έκανε δώρο. Μου είπε ότι ήθελε να κλέψει τηλεόραση και κάποια κομπιούτερ», ανέφερε ο Λευτέρης Σολωμού.
 
«Έκανα δύο διαδρομές. Η πρώτη την έκανα γιατί μου είπε ο αδελφός μου να πήγαινα αν κάτι δεν πήγαινε καλά. Τη δεύτερη διαδρομή την έκανα γιατί με αγριοκοίταξε ο αδελφός μου. Μου είπε να πάω να δω αν έχει Αστυνομία και του είπα όχι αλλά φοβήθηκα ότι θα με δέρει, γιατί δεν του άρεσε να του λέω όχι.
 
Ο αδελφός μου, μου είπε ότι την μέρα που πήγε η μητέρα μου στον Κάππαρη να του πάρει φαί, το φόνο τον έκανε ο Αντρέας Χαραλάμπους. Αλήθεια, ψέματα, δεν ξέρω…  Άκουσα τον Λούη να λέει στο Μάριο, λίγο πριν φύγουν από το σπίτι, ‘’άτε πάμε να πιάμε τι νέα μας ζωή’’. Ο Μάριος του είπε ‘’άτε πάμε’’. Τους ρώτησα του εννοούν και μου είπαν κάτι δικά τους. Ο Μάριος είπε στον Τζιωνή να μην φοβάται και ‘’αν γίνει τίποτε θα σε χώσω στη μαξιλάρα και θα ανοίξω το νίτρο’’».
 
Μαραθώνια η αντεξέταση από τη δικηγόρο του Λευτέρη
Αφού έγινε η εξέταση του μάρτυρα από την Κατηγορούσα Αρχή, ακολούθως τον αντεξέτασαν όλοι οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, με πρώτο το δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή Ανδρέα Αναστασίου.
 
Ο κ. Αναστασιου στάθηκε κυρίως στο βίντεο που παρουσιάστηκε, ρωτώντας τον μάρτυρα πως διέκρινε οχήματα έξω από το σπίτι και πως κατάλαβε ότι ήταν χρώματος άσπρου, όπως είχε αναφέρει, αφού το βίντεο ήταν μαυρόασπρο.
 
Ο μάρτυρας απάντησε πως το όχημα είναι τύπου SUV, όπως και το όχημα της οικογένειας Χατζηγεωργίου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία, ενώ ακολούθως τόνισε ότι, «είναι στη διακριτική ευχέρεια του Δικαστηρίου να αποφασίσει».
 
Ακολούθως το λόγο πήρε η Μιράντα Αγγελίδου, δικηγόρος του Λευτέρη Σολωμού η οποία αντεξέταζε για δυόμιση ώρες τον κ. Καυκαλιά, τόσο για τις καταθέσεις του πελάτη της, όσο και για το βίντεο που παρουσιάστηκε.
 
Ζήτησε παράλληλα διευκρινίσεις για τα λεγόμενα και τις κινήσεις του, πριν και μετά τη σύλληψη του κατηγορουμένου, ενώ κατέθεσε κάποιες θέσεις της για να εγγραφούν στα πρακτικά της υπόθεσης.
 
Υπέβαλε επίσης στον κ. Καυκαλιά ότι ο πελάτης της βρέθηκε προ τετελεσμένων από τον Λοΐζο Τζιωνή και τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, μετά τη διάπραξη του φόνου, όπως επίσης ότι ο Λευτέρης δεν γνώριζε τον Μάριο πριν από το επίδικο βράδυ.
 
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Μάριου Χατζηξενοφώντος ρώτησε στην αντεξέταση του τον μάρτυρα για κάποιες αναφορές που έγιναν για τον πελάτη του.
 
Στη συνέχεια η σημερινή δικάσιμος ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί με την κλήτευση νέου μάρτυρα στις 26 Μαρτίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»