Σήμα Interpol και στην Κύπρο για τον μακελάρη που σκόρπισε το θάνατο

Οι αποκαλύψεις ότι ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας που σκόρπισε το θάνατο σε δύο τεμένη, ταξίδεψε σε Ελλάδα και Τουρκία πριν τις επιθέσεις, ανάγκασαν την Interpol να εκπέμψει σήμα και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, χθες οι Αστυνομικές Αρχές στην Κύπρο έλαβαν μήνυμα από την Interpol, με το οποίο ζητούσαν να γίνουν έρευνες, ούτως ώστε να διαπιστωθεί εάν ο μακελάρης πέρασε και από την Κύπρο.

Ως εκ τούτου, άμεσες ήταν οι ενέργειες της Αστυνομίας, η οποία διεξήγαγε έρευνες, έπειτα από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι ο δράστης δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στο νησί μας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι γύρευε ο τρομοκράτης της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο παθιασμένος personal trainer που έγινε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας

Αγόρασε όπλα μέσω διαδικτύου

Ο φερόμενος δράστης του μακελειού, Μπράντον Τάραντ, είχε αγοράσει τέσσερα πυροβόλα όπλα μέσω διαδικτύου, από κατάστημα με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, γνωστοποίησε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
 
Ο Ντέιβιντ Τιπλ, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Gun City, εξήγησε πως ο Τάραντ αγόρασε τέσσερα όπλα και πυρομαχικά από αυτό, αλλά διευκρίνισε πως ανάμεσά τους δεν ήταν το ημιαυτόματο τουφέκι στρατιωτικού τύπου που χρησιμοποιήθηκε στα τεμένη της Κράιστσερτς την Παρασκευή.
 
Ο Τιπλ τόνισε ότι δεν υπήρχε τίποτε το «εξαιρετικό» ως προς τον αγοραστή αυτόν, καθώς διέθετε άδεια οπλοφορίας. Πρόσθεσε ότι το κατάστημα λειτουργεί με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και ότι οι πωλήσεις έγιναν με βάση μια «διαδικασία αγοράς μέσω ταχυδρομείου που ελέγχεται από την αστυνομία» της Νέας Ζηλανδίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι άνθρωποι του μακελειού-Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων
 
Έρευνες σε δύο σπίτια στην Αυστραλία
 
Η αντιτρομοκρατική της Αυστραλίας εκτέλεσε εντάλματα ερεύνης σε δύο πόλεις της Νέας Νότιας Ουαλίας τα οποία συνδέονται με την έρευνα που διενεργείται για τη μαζική δολοφονία 50 ανθρώπων σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας την Παρασκευή.
 
Η αστυνομία της Αυστραλίας γνωστοποίησε ότι μετά τις 08:30 της Δευτέρας [σ.σ. τις 23:30 την Κυριακή ώρα Ελλάδας], ερεύνησε δύο σπίτια στις κοινότητες Σάντι Μπιτς και Λόρενς μια ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στη Νέα Νότια Ουαλία.
 
«Ο κύριος σκοπός» των δύο επιχειρήσεων «ήταν να συγκεντρωθεί επίσημα υλικό που μπορεί να βοηθήσει την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας στη συνεχιζόμενη έρευνά της», εξήγησαν η ομοσπονδιακή αστυνομία και η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας σε κοινή ανακοίνωσή τους.
 
Κατά την ανακοίνωση, η οικογένεια του Αυστραλού που συνελήφθη, καθώς φέρεται να ήταν ο ένας από τους βασικούς δράστες του μακελειού στην Κράιστσερτς, προσέφερε τη βοήθειά της στις αρχές.
 
Τα δύο σπίτια που ερευνήθηκαν ήταν αυτά στα οποία μεγάλωσε ο Αυστραλός, ο Μπρέντον Τάραντ, 28 ετών, που πάντως τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσε στο εξωτερικό.
 
«Η κοινότητα μπορεί να είναι βέβαιη ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία που να υποδεικνύει ότι υπάρχει οποιαδήποτε τρέχουσα ή επικείμενη απειλή που να συνδέεται με τα εντάλματα ερεύνης», ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας.
 
Είχε επισκεφθεί και το Ισραήλ ο μακελάρης
 
Ο Μπρέντον Τάραντ, είχε επισκεφθεί το Ισραήλ στα τέλη του 2016, όπως έγινε γνωστό σήμερα από Ισραηλινούς αξιωματούχους.
 
Ο 28χρονος Αυστραλός έφτασε στο Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2016, έχοντας λάβει τρίμηνη τουριστική βίζα. Έμεινε στη χώρα για εννέα ημέρες, ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος της Υπηρεσίας Πληθυσμού και Μετανάστευσης.
 
Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το τι έκανε κατά τη διαμονή του στο Ισραήλ ο Τάραντ. Η πρεσβεία της Αυστραλίας και το προξενείο της Νέας Ζηλανδίας δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσουν αυτήν την πληροφορία.
 
Στα τέλη του 2016 ο Τάραντ ταξίδεψε επίσης στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία, όπου επισκέφθηκε πεδία ιστορικών μαχών, προτού να συνεχίσει την περιοδεία του, το 2017, σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Επέστρεψε στα Βαλκάνια τον Νοέμβριο του 2018 και περιηγήθηκε σε ιστορικές τοποθεσίες στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ κατόπιν πήγε και στην Ουγγαρία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών απέτρεψε μεγαλύτερη σφαγή από τον μακελάρη

Δειτε Επισης

Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού