Η ομολογία Λευτέρη που καίει Τζιωνή και τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παρουσιάζονται βίντεο από κλειστές κάμερες ασφαλείας για τα όσα κατέγραψαν στις 18 Απριλίου στην οδό Ζαλόγγου στο Στρόβολο, όπου διαπράχθηκε το διπλό φονικό.

Στο πρώτο βίντεο από κλειστό κύκλωμα οικίας που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι των θυμάτων, καταγράφηκαν τα εξής:

20:40 Ανάβει το φως και κλείνει μετά από μερικά δευτερόλεπτα
22:13 Ανάβει το φως του παρκινγκ της οικίας των θυμάτων για 18 δευτερόλεπτα
00:03:38 Ανάβει το φως
00:03:55 Μετά από μερικά δευτερόλεπτα σβήνει το φως
00:18:29 Ανάβει το φως στην οικία
00:18:56 Σβήνει το φως στην οικία. Κατά το δεδομένο χρόνο φαίνονται σκιές να κινούνται.
00:21:03-00:21:21 Ανάβει και σβήνει το φως
01:30:40 φάροι περιπολικού έξω από το σπίτι του ζεύγους
 
Πριν την έναρξη της διαδικασίας για την προβολή των βίντεο, παρουσιάστηκε μέρος της  ανακριτικής κατάθεσης του κατηγορούμενου Λευτέρη Σολωμού, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε αναφέρει ότι «θέλω να τελειώνει αυτή η υπόθεση και να πληρώσει ο ετεροθαλής αδελφός μου, Λοΐζος Τζιωνής, που φταίει».
 
Όπως είχε ισχυριστεί στην κατάθεση του, «εκείνη την μέρα πήγα στο σπίτι του παππού μου και ο Λούης και η Σάρα κοιμόντουσαν. Δεν μιλήσαμε εκείνη τη μέρα, παρά μόνο όταν με πήρε την νύχτα του φόνου και μου είπε ξεκινάτε. Τον ρώτησα για πού και μου είπε ξεκινάτε και θα σου πω».
 
«Ξέρω ότι έκαμα λάθος που έκατσα με τον Λούη, τον Μάριο και τη Σάρα και οργανώναμε το έγκλημα και δεν προσπάθησα να τους σταματήσω. Λάθος μου που δεν πήγα στην Αστυνομία να την ενημερώσω. Λάθος μου που δεν σας είπα ότι ο Λούης έκρυψε τα ρούχα στο φούρνο. Ο αδελφός μου, μου είπε ότι όταν πήγε στο σπίτι με τον Μάριο είδε ένα σκύλο όπως το snoopy που είχα παλιά και μου είπε ότι θα μου τον έκανε δώρο. Μου είπε ότι ήθελε να κλέψει τηλεόραση και κάποια κομπιούτερ», ανέφερε ο Λευτέρης Σολωμού.

«Έκανα δύο διαδρομές. Η πρώτη την έκανα γιατί μου είπε ο αδελφός μου να πήγαινα αν κάτι δεν πήγαινε καλά. Τη δεύτερη διαδρομή την έκανα γιατί με αγριοκοίταξε ο αδελφός μου. Μου είπε να πάω να δω αν έχει Αστυνομία και του είπα όχι αλλά φοβήθηκα ότι θα με δέρει, γιατί δεν του άρεσε να του λέω όχι.
 
Ο αδελφός μου, μου είπε ότι την μέρα που πήγε η μητέρα μου στον Κάππαρη να του πάρει φαί, το φόνο τον έκανε ο Αντρέας Χαραλάμπους. Αλήθεια, ψέματα, δεν ξέρω…  Άκουσα τον Λούη να λέει στο Μάριο, λίγο φύγουν από το σπίτι, ‘’άτε πάμε να πιάμε τι νέα μας ζωή’’. Ο Μάριος του είπε ‘’άτε πάμε’’. Τους ρώτησα του εννοούν και μου είπαν κάτι δικά τους. Ο Μάριος είπε στον Τζιωνή να μην φοβάται και ‘’αν γίνει τίποτε θα σε χώσω στη μαξιλάρα και θα ανοίξω το νίτρο’’».
 
Η σημερινή δικάσιμος συνεχίζεται ενώπιον Δικαστηρίου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοίζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος που αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
 
Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κατόπιν δικής της παραδοχής στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε  ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ