Δευτέρα 20 Μαϊ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Στο κελί για οκτώ μέρες οι δύο γυναίκες που καταχράστηκαν 120 χιλιάδες από το ΣΚΕ Λεμεσού

  15/03/2019 15:08
Στο κελί για οκτώ μέρες οι δύο γυναίκες που καταχράστηκαν 120 χιλιάδες από το ΣΚΕ Λεμεσού

Στο κελί για οκτώ μέρες οι δύο γυναίκες που καταχράστηκαν 120 χιλιάδες από το ΣΚΕ Λεμεσού

  15/03/2019 15:08
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ενέκρινε σήμερα το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος 8ήμερης προσωποκράτησης των δυο γυναικών,  ηλικίας 41 και 71 ετών, που συνελήφθησαν χθες σε σχέση με την υπόθεση κατάχρησης 120 χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία του προγράμματος Παιδικής Λέσχης, του Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Αγίου Αθανασίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Χειροπέδες σε δημοτική υπάλληλο και εθελόντρια για κατάχρηση 120 χιλιάδων ευρώ

Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης, έπειτα από υποψίες που ηγέρθησαν από τις δημοτικές αρχές αποφασίστηκε από το συμβούλιο του ΣΚΕ  να διενεργηθεί έλεγχος από ανεξάρτητο εξωτερικό ελεγκτή, ο οποίος εντόπισε έλλειμμα 120 χιλιάδων ευρώ την περίοδο 2013-2018.
 
Μετά την καταγγελία της υπόθεσης και περαιτέρω διερεύνησή της, ηγέρθησαν υποψίες εναντίον της 41χρονης υπεύθυνης των προγραμμάτων του ΣΚΕ και 71χρονης εθελόντριας, οι οποίες φέρεται να παρουσίαζαν διαφορετικές αποδείξεις είσπραξης που αφορούσαν εισφορές, χορηγίες και οφειλές γονέων για τις υπηρεσίες της Παιδικής Λέσχης.
 
Οι δυο γυναίκες αρνούνται οποιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και δίνουν διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται, ενώ οι δικηγόροι τους έφεραν ένσταση στην κράτηση τους, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.
 
Εναντίον τους εκδόθηκε διάταγμα 8ήμερης κράτησης για υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής από υπάλληλο, κλοπής από αντιπρόσωπο, συγκάλυψης μητρώων ή αρχείων καθώς και για αδικήματα συγκάλυψης.
 
Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των αρμοδίων αρχών βρίσκεται και το πρόγραμμα του Παιδοκομικού Σταθμού του ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας