Σάββατο 11 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ποινή φυλάκισης εν μέσω της δίκης του διπλού φονικού στον Τζιωνή

  14/03/2019 07:34
Ποινή φυλάκισης εν μέσω της δίκης του διπλού φονικού στον Τζιωνή

Ποινή φυλάκισης εν μέσω της δίκης του διπλού φονικού στον Τζιωνή

  14/03/2019 07:34
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό που συγκλόνισε το παγκύπριο, «έπεσε» η πρώτη ποινή στον βασικό κατηγορούμενο, Λοΐζο Τζιωνή, ο οποίος βρισκόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και για άλλη ποινική υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έδωσε στεγνά τον Τζιωνή και ξέσπασε κατά του αδελφού του ο Λευτέρης-«Αρρωστημένο μυαλό»

Στον Λοΐζο Τζιωνή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, για υποθέσεις διαρρήξεων, κλοπών και κακόβουλης ζημιάς, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν κατά τον Ιούνιο του 2012.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης του διπλού φονικού συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, με την παρουσίαση νέων μαρτύρων κατηγορίας, αφού κατά την προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η μαραθώνια αντεξέταση του Αστυφύλακα του ΤΑΕ Λευκωσίας Μιχαήλ Άγγελου Αρναούτ.   
 
Ο μάρτυρας ανέγνωσε στο Δικαστήριο τις καταθέσεις και τις σημειώσεις του κατηγορούμενου στην υπόθεση Λευτέρη Σολωμού, σύμφωνα με τον οποίον, τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου διέπραξε ο ετεροθαλής αδελφός του Λοΐζος Τζιωνής.

 Στη κατάθεση του ο Σολωμού υποστηρίζει ότι το έγκλημα σχεδίασε και εκτέλεσε ο Τζιωνής ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, τον πίεζε για να λάβει και ο ίδιος μέρος ωστόσο αρνήθηκε.
 
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ετεροθαλής αδελφός του ήταν αποφασισμένος να διαπράξει τη ληστεία, ακόμη κι αν χρειαζόταν να σκοτώσει και πως ο ίδιος  προσπαθούσε να αποτρέψει να τον αποτρέψει από το να διαπράξει το έγκλημα.
 
Μάλιστα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει στην κατάθεση του ως «αρρωστημένο» τον Τζιωνή και πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για το έγκλημα που διέπραξε.
  
Ο μάρτυρας είπε ότι ο κατηγορούμενος απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν κατά την ανάκριση του και κατέθεσε τα όσα είχε αντιληφθεί ο ίδιος. «Ήθελε να τα φκάλει που μέσα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
  
Τζιωνής, Σολωμού και Χατζηξενοφώντος αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
 
Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κατόπιν δικής της παραδοχής στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε  ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας