Μετά τον ανήλικο χειροπέδες και σε 41χρονο για διάρρηξη και κλοπή στη Λεμεσό

Συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, 41χρονος, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξης κτιρίου και κλοπής, που διαπράχθηκε στις 29 Ιανουαρίου, 2019 στη Λεμεσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Ανήλικος καταζητούμενος οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών και έχασε τον έλεγχο

Ο 41χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, όπου εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα τετραήμερης κράτησης.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση τελεί υπό κράτηση 16χρονος κάτοικος Λεμεσού, ο οποίος συνελήφθη στις επτά Μαρτίου ενώ οδηγούσε το σαλούν αυτοκίνητο του, στο δρόμο Σκαρίνου - Λευκάρων με κατεύθυνση τα Λεύκαρα.

Ο 16χρονος σε κάποιο σημείο του δρόμου απώλεσε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να κινηθεί αριστερά, σύμφωνα με την πορεία του και να ακινητοποιηθεί στο αριστερό τσιμεντένιο αυλάκι.
 
Από τη σύγκρουση ο 16χρονος δεν τραυματίστηκε ωστόσο το αυτοκίνητο υπέστη εκτεταμένες ζημιές.
 
Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Λευκάρων μετέβησαν στη σκηνή και διενήργησαν στον οδηγό προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης με μηδενική ένδειξη, ενώ σε προκαταρκτικό έλεγχο ναρκοτέστ που υποβλήθηκε, η ένδειξη ήταν θετική.  
 
Από εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το όχημα είναι εγγεγραμμένο σε πρόσωπο από τη Λεμεσό, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
 
Ανακρινόμενος προφορικά ο ανήλικος παραδέχθηκε ότι χθες Τρίτη 5 Μαρτίου διέρρηξε γειτονική του κατοικία στη Λεμεσό, αφού γνώριζε ότι ο ιδιοκτήτης απουσίαζε στο εξωτερικό και έκλεψε τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
 
Με γραπτή συγκατάθεση του ανήλικου, μέλη της Αστυνομίας ερεύνησαν το όχημα όπου εντοπίστηκε αριθμός κοσμημάτων, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ σε χαρτονομίσματα και περίπου 22 ευρώ σε κέρματα. Τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν από την Αστυνομία ως τεκμήρια.
 
Ο νεαρός οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Λευκάρων και από περαιτέρω εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του 16χρονου ήταν τοποθετημένα στον κατάλογο ατόμων, των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται, ενώ εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το ΤΑΕ Λεμεσού για υπόθεση διάρρηξης και κλοπής.
 
Ο νεαρός συνελήφθη βάση δικαστικού εντάλματος ενώ κλήθηκε λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας Λάρνακας και στην παρουσία του ο ανήλικος κατηγορήθηκε γραπτώς για αμελή οδήγηση, χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του οχήματος και ενώ αυτό ήταν ακινητοποιημένο από την 1η Δεκεμβρίου 2018.
 

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Επιτίθεται σε Εισαγγελία η πλευρά της οικογένειας του Θανάση-«Η στάση της ενίσχυσε την προσπάθεια συγκάλυψης»
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας