Η… χαλαρή προσαγωγή του βαρόνου στο Δικαστήριο και η σκληρή στάση στην ανάκριση

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε εκ νέου το πρωί, ο 27χρονος βαρόνος ναρκωτικών που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα, μετά από μεγάλη επιχείρηση στην οικία του στην Ανθούπολη, με αφορμή και το θάνατο του 34χρονου Μανώλη Μαλιαρουδάκη που βρέθηκε νεκρός σε παρακείμενο χωράφι έπειτα από χρήση ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Μετέτρεψε το σπίτι του σε…περίπτερο ναρκωτικών-Έριξε το απόρθητο φρούριο ο ΕΑΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι Αρχές προχώρησαν σε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπως και αποκάλυψης του απορρήτου ιδιωτικής επικοινωνίας του 27χρονου υπόπτου, ενώ εκδόθηκε επίσης και διάταγμα κατακράτησης τεκμηρίων, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Παράλληλα, ανακρινόμενος ο 27χρονος ήταν σφίγγα κρατώντας ερμητικά το στόμα του κλειστό, χωρίς να απαντά στις ερωτήσεις των ανακριτών.

Ο ανακριτής της υπόθεσης ζήτησε από το Δικαστήριο την ανανέωση της κράτησης του υπόπτου για έξι μέρες. Η δικαστής εξετάζοντας το αίτημα της Αστυνομίας ανέφερε ότι η μαρτυρία που υπάρχει έχει αποκαλύψει ότι προκύπτουν τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ενώ αναγνώρισε ότι υπολείπεται ανακριτικό έργο.

Ως εκ τούτου ενέκρινε το αίτημα προσωποκράτησης του υπόπτου για περίοδο έξι ημερών.

Πάντως ο 27χρονος προσήχθη στο Δικαστήριο συνοδευόμενος από αρκετούς αστυνομικούς, χωρίς όμως να φέρει χειροπέδες. Ωστόσο κατά την αποχώρηση του, τελικά, οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν να ψάχνουν μαρτυρίες μέσα από το πελατολόγιο του 27χρονου, ενώ από ανάκριση πέρασαν διάφορα πρόσωπα, κυρίως χρήστες ναρκωτικών που πιθανόν να αγόραζαν από τον ύποπτο τη δόση τους, καθώς επίσης και πρόσωπα στα οποία έφθασαν οι Αρχές μετά την άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου.

Επίσης οι Αρχές έχουν ζητήσει την άρση των τραπεζικών λογαριασμών του 27χρονου, αφού φαίνεται να είχε μεγάλο τζίρο από την πώληση ναρκωτικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τις έρευνες στην οικία του εντοπίστηκαν μέχρι και μηχανές για καταμέτρηση, τόσο χαρτονομισμάτων όσο και κερμάτων.
  
Την ίδια ώρα η Αστυνομία έστειλε για επιστημονικές εξετάσεις τις σύριγγες που βρέθηκαν δίπλα από το άψυχο σώμα του άτυχου Μανώλη, οι οποίες είναι του ίδιου τύπου με σύριγγες που βρέθηκαν στην οικία του 27χρονου, που επίσης παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Ενώπιον των Αρχών υπάρχει μαρτυρία που φέρει τον άτυχο Μανώλη την προηγούμενη μέρα του θανάτου του, να έψαχνε απεγνωσμένα μεταφορικό μέσο για να μεταβεί στην οικία του 27χρονου βαρόνου με σκοπό να παραλάβει από αυτόν ηρωίνη, αφού το όχημα του βρισκόταν στο χώρο στάθμευσης των πρώτων βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, με σκασμένο το λάστιχο.
 
Επίσης, πληροφορία που έφθασε στην ΥΚΑΝ, αναφέρει ότι ο 27χρονος εξέφρασε σε φιλικά του πρόσωπα τις ανησυχίες του εν σχέση με το θάνατο του Μανώλη λόγω χρήσης ναρκωτικών, καθώς  υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην σύριγγα η οποία βρέθηκε δίπλα του θύματος, να υπάρχουν τα αποτυπώματα και το DNA του, καθότι είναι ο ίδιος που του προμήθευσε τα ναρκωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καλό ταξίδι Μανώλη… «Κι ο θάνατος λύτρωση είναι»

Όπως είχε μεταδώσει ο REPORTER, ο 27χρονος, είχε μετατρέψει το σπίτι του σε απόρθητο φρούριο, ελέγχοντας τα πάντα με τις κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει μέχρι και στην ταράτσα, ενώ είχε πόρτες και παράθυρα ασφαλείας. Μάλιστα είχε διαμορφώσει το υπόγειο της οικίας του σε… drive thru περίπτερο ναρκωτικών που εξυπηρετούσε άμεσα τους «πελάτες» του.    
 
Ως εκ τούτου, υπό κάλυψη αστυνομικοί της ΥΚΑΝ πήγαν στην οικία του υπόπτου από τον οποίο προμηθεύτηκαν ναρκωτικά και τον πλήρωσαν με χαρτονομίσματα, τα οποία όμως προηγουμένως είχαν φωτοτυπηθεί.
 
Εκτός από τις μαρτυρίες των υπό κάλυψη αστυνομικών, ενώπιον των Αρχών υπάρχουν και μαρτυρίες προσώπων που θεάθηκαν στην οικία του υπόπτου η οποία ήταν υπό παρακολούθηση μετά το θάνατο του άτυχου Μανώλη, και τα οποία σε θεληματικές τους καταθέσεις ομολόγησαν ότι αγόρασαν ναρκωτικά από τον 27χρονο βαρόνο.
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την έρευνα στην οικία του 27χρονου εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 70 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους 68 γραμμαρίων, 5 χειροποίητα τσιγάρα, μεγάλος αριθμός μη χρησιμοποιημένων συρίγγων, 7515 ευρώ σε χαρτονομίσματα και 2619 ευρώ σε κέρματα, αριθμός χρυσαφικών, μηχανές καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και κερμάτων, κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και κάρτες κινητών τηλεφώνου.

Δειτε Επισης

Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές