Έδωσε στεγνά τον Τζιωνή και ξέσπασε κατά του αδελφού του ο Λευτέρης-«Αρρωστημένο μυαλό»

Με τη μαραθώνια αντεξέταση του Αστυφύλακα του ΤΑΕ Λευκωσίας Μιχαήλ Άγγελου Αρναούτ συνεχίστηκε σήμερα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του ζεύγους Χατζηγεωργίου, τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο.
 
Η αντεξέταση του κ. Αρναούτ, εκ των ανακριτών της υπόθεσης, από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το απόγευμα.
 
Είχε προηγηθεί, κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία, η κυρίως εξέταση του μάρτυρα κατηγορίας από την Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής
 
Σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, ο ίδιος είχε μεταβεί τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου του 2018 στην οικία των θυμάτων στην οδό Ζαλόγγου για διερεύνηση της καταγγελίας που είχε γίνει στην Αστυνομία για διάπραξη ανθρωποκτονίας και ληστείας.
 
Ο κ. Αρναούτ περιέγραψε στο δικαστήριο όλα όσα είδε στη σκηνή του εγκλήματος και τις ενέργειες στις οποίες προέβη στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.
 
Ο μάρτυρας ανέγνωσε στο Δικαστήριο τις καταθέσεις και τις σημειώσεις του κατηγορούμενου στην υπόθεση Λευτέρη Σολωμού, σύμφωνα με τον οποίον, τη δολοφονία του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου διέπραξε ο ετεροθαλής αδελφός του Λοίζος Τζιωνής, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος.
 
Στη κατάθεση του ο Σολωμού υποστηρίζει ότι το έγκλημα σχεδίασε και εκτέλεσε ο Τζιωνής ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, τον πίεζε για να λάβει και ο ίδιος μέρος ωστόσο αρνήθηκε.
 
Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο ετεροθαλής αδελφός του ήταν αποφασισμένος να διαπράξει τη ληστεία, ακόμη κι αν χρειαζόταν να σκοτώσει και πως ο ίδιος  προσπαθούσε να αποτρέψει να τον αποτρέψει από το να διαπράξει το έγκλημα.
 
Μάλιστα ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει στην κατάθεση του ως «αρρωστημένο» τον Τζιωνή και πως θα πρέπει να τιμωρηθεί για το έγκλημα που διέπραξε.
 
Κατά τη σημερινή αντεξέταση του μάρτυρα, ο δικηγόρος του Τζιωνή αμφισβήτησε την αξιοπιστία του κ. Αρναούτ υποβάλλοντας του ότι στην κατάθεση του δεν κατέγραψε όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, παραπέμποντας σε συγκεκριμένες ενέργειες.
 
Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου του υπέβαλε ότι ενώ κάποιες ενέργειες καταγράφονται σε ημερολόγιο ενεργείας, εντούτοις δεν καταγράφονται και στην κατάθεση του μάρτυρα, κάνοντας λόγο για επιλεκτική καταγραφή από τον μάρτυρα.
 
Ο μάρτυρας απέρριψε την υποβολή, λέγοντας ότι κάποιες ενέργειες του καταγράφονται μόνο στο ημερολόγιο ενεργείας. Ακολούθως, ο δικηγόρος του Τζιωνή ζήτησε όπως το ημερολόγιο ενεργείας κατατεθεί ως τεκμήριο στο δικαστήριο. 
 
Η δικηγόρος του Λευτέρη Σολωμού, κατά τη δική της αντεξέταση, υπέβαλε στον μάρτυρα ότι ο πελάτης της δεν συμμετείχε ούτε οργάνωσε το έγκλημα και πως, σύμφωνα με το ημερολόγιο ενεργείας των ανακριτών, ο ίδιος ήταν συνεργός μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και πως ο ίδιος αρνήθηκε να συμμετάσχει στη ληστεία.  
 
Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής έφερε ένσταση, καλώντας τον μάρτυρα να μην απαντήσει στην υποβολή, αφού δεν μπορεί, όπως είπε, ο ίδιος να εκφράσει τη γνώμη του για τα γεγονότα παρά μόνο να τα παρουσιάσει. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση.
 
Η δικηγόρος του Σολωμού είπε στη συνέχεια ότι ο πελάτης της συνεργάστηκε «ευθύς αμέσως» με την Αστυνομία δίνοντας καταθέσεις, παρά το γεγονός ότι ο Τζιωνής ήταν ετεροθαλής αδελφός του. Είπε, επίσης, ότι δεν προχώρησε από μόνος του να καταγγείλει τα όσα γνώριζε γιατί φοβόταν.   
 
Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής έφερε ένσταση ως προς την αναφορά «ευθύς αμέσως» με τη δικηγόρο του Σολωμού να διευκρινίζει ότι το «ευθύς αμέσως» αναφέρεται στην ανάκριση του πελάτη της.
 
Ο μάρτυρας είπε ότι ο κατηγορούμενος απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν κατά την ανάκριση του και κατέθεσε τα όσα είχε αντιληφθεί ο ίδιος. «Ήθελε να τα φκάλει που μέσα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ερωτηθείς αν ήταν προβληματισμένος ως προς το πώς ο αδελφός του κατέληξε να διαπράξει αυτό το έγκλημα, ο μάρτυρας είπε ότι ο Σολωμού «ήταν έντονα φορτισμένος και αναστατωμένος για το βαθμό συμμετοχής του στα υπό διερεύνηση αδικήματα».
 
Η κατάθεση του μάρτυρα ολοκληρώθηκε με την αντεξέταση του δικηγόρου του 3ου κατηγορούμενου Μάριου Χατζηξενοφώντος, η οποία επικεντρώθηκε στις ενέργειες του ανακριτή της υπόθεσης σε σχέση με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.
 
Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται στις 14 Μαρτίου με την παρουσίαση νέων μαρτύρων κατηγορίας.
 
Τζιωνής, Σολωμού και Χατζηξενοφώντος αντιμετωπίζουν από κοινού εφτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
 
Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η συμβία του Τζιωνή, Σάρα Σιάμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο κατόπιν δικής της παραδοχής στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε  ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»