Τα έριξε όλα στο Σήφη-«Ήταν υπό φόβο, θα λειτουργούσαν εκδικητικά εναντίον του»

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, οδηγήθηκε εκ νέου ο 26χρονος ύποπτος, που κατηγορείται για την απόπειρα φόνου κατά του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2018.
 
Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, είχε ζητήσει χρόνο για να μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης, αφού μόλις είχε διοριστεί μετά από αίτημα για νομική αρωγή, ενώ αρχικά ο 26χρονος δεν εκπροσωπείτο από δικηγόρο.

Παράλληλα ο συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου, απέστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία ζητά την αναστολή της ποινικής δίωξης για την εν λόγω υπόθεση, καθώς ο 26χρονος βρίσκεται κατηγορούμενος και για την υπόθεση των ναρκωτικών.

Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, η Κατηγορούσα Αρχή ανέγνωσε τα γεγονότα της υπόθεσης και το χρονικό της απόπειρα φόνου, ενώ αναφέρθηκε στην εμπλοκή του 26χρονου που συνελήφθη την επόμενη μέρα στην προσπάθεια του, μαζί με άλλους, να κρύψουν την μοτοσικλέτα στο βαν όχημα.

O 26χρονος παρακολουθείτο από την ΥΚΑΝ για την υπόθεση ναρκωτικών, όπως επίσης και το διαμέρισμα του όπου αργότερα μετέβη ο αδελφός του, για να κρύψει ναρκωτικά, κατόπιν τηλεφωνήματος που δέχθηκε όπου άγνωστος του είπε για τη σύλληψη του αδελφού του και του δόθηκαν οδηγίες. Όταν μετέβη στο διαμέρισμα, τότε συνελήφθη από μέλος της ΥΚΑΝ, ενώ εντοπίστηκαν ναρκωτικά.

H Κατηγορούσα Αρχή κατά την ανάγνωση των γεγονότων, αναφέρθηκε στα όσα ομολόγησε ο 26χρονος και ότι έλαβε οδηγίες να κρύψει τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου, όπου αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Μιχάλης Σταματάρης, ο 26χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 18 μηνών, ενώ η μητέρα του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

O κ. Σταματάρης είπε επίσης ότι ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας όπου εκεί γνώρισε κάποια άτομα τα οποία των ενέπλεξαν στο αδίκημα που κατηγορείται, το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι τριών ετών.

O συνήγορος υπεράσπισης υπέδειξε επίσης ότι ο πελάτης του έλαβε οδηγίες από πρόσωπο(σ.σ Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης) και ότι δεν είχε κάποιο προσχεδιασμό, ενώ θέση του είναι ότι δεν γνώριζε για την απόπειρα φόνου.
 
«Ήταν δύσκολη η θέση του. Θα γινόταν στόχος. Ήταν επικίνδυνη κατάσταση και ένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με βούληση και να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία. Βρέθηκε να είναι παγιδευμένος και λειτούργησε υπό το φόβο να μην λειτουργήσουν εκδικητικά εναντίον του. Παρόλα αυτά συνεργάστηκε με την Αστυνομία και χωρίς τον πελάτη μου η υπόθεση δεν θα εξιχνιαζόταν. Η απόφαση του να ομολογήσει στοχοποιεί τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του, για αυτό είναι και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων», είπε ο δικηγόρος του.
 
Επίσης ανέφερε ότι εξυπηρετούσε συμφέροντα άλλου προσώπου και της επιρροής που είχε πάνω του, ενώ δεν έλαβε οικονομικό όφελος.

Ο δικηγόρος του 26χρονου ζητά να ληφθούν υπόψη οι μετριαστικοί παράγοντες, τονίζοντας ότι σημαντικό παράγοντα διαδραματίζει η παραδοχή του.

«Βρισκόταν σε αναστάτωση όταν βρέθηκε μπλεγμένος. Δεν υπήρχε προσχεδιασμός. Πιστεύω ακόμα ότι πρέπει να εξεταστεί και η αναστολή», κατέληξε ο δικηγόρος του.

Το Δικαστήριο μετά την αγόρευση για μετριασμό της ποινής όρισε ημερομηνία για ανακοίνωση της ποινής στον 26χρονο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας