Ελεύθερος ο πατέρας του πεντάμηνου βρέφους-Εν αναμονή του πορίσματος της διοικητικής έρευνας

Ελεύθερος αφέθηκε ο πατέρας του πεντάμηνου βρέφους, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, κατόπιν της διαπίστωσης από ιατρούς του Μακάρειου Νοσοκομείου ότι το αγγελούδι, υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα.
 
Μετά το αλαλούμ που επικράτησε με τον βοηθό Διευθυντή του Μακάρειου Νοσοκομείου, να αναφέρει ότι το παιδί υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα λόγω σεξουαλικής κακοποίησης και μία ημέρα αργότερα τον Διευθυντή του ίδιου νοσοκομείου να διαψεύδει τον υφιστάμενο του, ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος, μετά από οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, όπου είχε διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης.
 
Ο πατέρας είχε τεθεί υπό κράτηση την περασμένη Πέμπτη μετά από κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, ενώ ανακρινόμενος αρνείτο τα όσα του καταλόγιζαν περί βιασμού του βρέφους, επικαλούμενος της θέση πως ίδιος συνέστησε στη σύζυγό του να μεταφέρει το παιδί τους στο νοσοκομείο.
 
Από την πλευρά της η μητέρα του βρέφους υποστήριξε πως είχε προσέξει ότι η περιοχή των γεννητικών οργάνων του παιδιού ήταν ερεθισμένη και πως όταν ρώτησε τον σύζυγο της εάν γνωρίζει κάτι, αυτός της υπέδειξε να το μεταφέρει στον γιατρό.

Επίσης μεταξύ άλλων είχε ισχυριστεί στους ιατρούς ότι είχε δείξει στον σύζυγό της πώς να καθαρίζει το παιδί και ενδεχομένως, όπως είπε, στην προσπάθειά του να του αλλάξει πανί, ίσως το άγγιξε και του προκάλεσε ζημιά.

Επιπρόσθετα είχε αναφέρει ότι στο σπίτι τους ζουν μόνοι με τον σύζυγό της και ότι κανένα άλλο πρόσωπο εκτός από τους ίδιους δεν έχει τη φροντίδα του βρέφους.

Υπενθυμίζεται πως μετά το σάλο που ξέσπασε με τις αντιφατικές δηλώσεις των ιατρών του Μακαρείου, το Υπουργείο Υγείας είχε διατάξει διοικητική έρευνα, το πόρισμα της οποίας αναμένεται να παραδοθεί στον Υπουργό Κωνσταντίνο Ιωάννου.
 
Ακολούθως θα διαφανεί κατά πόσον από την έρευνα προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει τότε δεν αποκλείεται να διοριστεί ερευνών λειτουργός για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Στο μεταξύ, δόθηκαν επίσης οδηγίες όπως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας συνεχίσουν να παρακολουθούν το βρέφος και την οικογένειά του.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Ψάχνει τα ίχνη 18χρονου που εξαφανίστηκε στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Οι πληροφοριοδότες πίσω από τις συλλήψεις για εμπρησμούς, τα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και το modus operandi
Ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων σε 43χρονο που τον έπιασαν με κοκαΐνη οι Αρχές
Έδειξε τα κενά σε πρόνοιες για την προστασία των παιδιών ο ΣΠΑΒΟ-Έδωσε χρονοδιάγραμμα η Επ. Νομικών
Ένας τραυματίας από την κατάρρευση οροφής κτηρίου στη Λεμεσό-Ζημιές σε όχημα
Περιφέρονταν ύποπτα σε συγκρότημα κατοικιών και τους τσάκωσαν οι Αρχές-Χειροπέδες σε επτά
Καταγγέλλουν μαζική δηλητηρίαση ζώων στο Μαρώνι οι Οικολόγοι-Βολές σε Αστυνομία (pics)
Αποκαλύψεων συνέχεια για τα σχολεία-Καθημερινότητα τα ναρκωτικά, σεξουαλική βία και σε Δημοτικά
Κατεπείγουσα Επιστολή Ισότητας προς Χαρτσιώτη για τον αριθμό αστυνομικών πρώτης γραμμής