Καταγγελία σε βάρος προπονητή και σωματείου της Λεμεσού

Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχωρά 27χρονη αθλήτρια ομάδας πετοσφαίρισης της Λεμεσού κατά του προπονητή της για απειλές βιαιοπραγίας και ύβρεις, ενώ την ίδια ώρα καταγγέλλει το σωματείο, καθώς παραμένει απλήρωτη για μήνες και την άφησαν να βρίσκεται στην Κύπρο παράνομα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER,  η νεαρή έφθασε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2018, αφού υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Λεμεσού, ενώ της παρείχαν διαμέρισμα στο οποίο διαμένει με άλλες δύο συμπαίκτριες της, όπως επίσης και φαγητό.

Η διοίκηση της ομάδας διαβεβαίωνε τη νεαρή ότι είναι νόμιμα στην Κύπρο, ωστόσο στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε από τους δικηγόρους ότι βρίσκεται στην Κύπρο χωρίς άδεια παραμονής και εργασίας, ενώ δεν της κατέβαλλαν κοινωνικές ασφαλίσεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η 27χρονη παραμένει απλήρωτη από τον Οκτώβρη, εκτός ορισμένων μερικών χρημάτων που της καταβλήθηκαν κατά τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, στην νεαρή οφείλονται δεδουλευμένοι μισθοί ύψους πέραν των τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, ενώ σε περίπτωση τερματισμού της εργοδότησής της, θα πρέπει να της καταβληθεί το ποσό των 650 ευρώ, που αντιστοιχεί στην δεκαπενθήμερη προειδοποίηση και 1300 ευρώ που αντιστοιχεί σε ένα μήνα αποζημίωση ως προνοεί το συμβόλαιο της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Το ντέρμπι, η ήττα και η επίθεση του προπονητή

Όπως καταγγέλλει η νεαρή αθλήτρια, «εκβιαστικά» της προσέφεραν το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ και το εισιτήριό της για να επιστρέψει στην πατρίδα της, ενώ ο προπονητής της άρχισε να πιέζει τόσο την ίδια όσο και άλλες πετοσφαιρίστριες από την Κολομβία και Βραζιλία, γιατί ένιωθε ότι λόγω της μη πληρωμής των μισθών τους, η απόδοση τους ήταν μειωμένη.

Μάλιστα, ο προπονητής φέρεται να ανέφερε στις παίκτριες ότι έχει στη κατοχή του δύο χιλιάδες ευρώ και για τα υπόλοιπα οφειλόμενα θα φροντίσει να πληρωθούν πριν ένα ντέρμπι που θεωρείτο σημαντικό.

Ωστόσο, η ομάδα της Λεμεσού έχασε το παιχνίδι και μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής στην παρουσία άλλων δύο συμπαικτριών της 27χρονης, φέρεται να επιτέθηκε στην νεαρή, η οποία τον κάλεσε να μην την πιέζει.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, όταν η 27χρονη του ζήτησε τα χρήματα που της χρωστούσαν, ο προπονητής φέρεται να κατευθύνθηκε με απειλητικές διαθέσεις εναντίον της, οπότε η νεαρή, όπως υποστηρίζει, απομακρύνθηκε κλαίγοντας από τον φόβο ότι θα την χτυπήσει.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο προπονητής φέρεται να εξύβρισε την 27χρονη, ενώ ο αδελφός του προπονητή φέρεται να κινήθηκε απειλητικά σε άλλη παίχτρια, ωστόσο άλλοι παρευρισκόμενοι μπήκαν στη μέση και τον απομάκρυναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η νεαρή αναμένεται να προχωρήσει την Δευτέρα σε καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ για τα γεγονότα ενημερώθηκε το Προξενείο της Κολομβίας.

Επίσης, καταγγέλλεται ότι το σωματείο απειλεί τις νεαρές ότι θα σταματήσει να τους παρέχει διαμονή, διατροφή και αυτοκίνητο, που με βάση το συμβόλαιό τους έχει παραχωρηθεί για την διακίνησή τους.

Την ίδια ώρα, δια της νομικής οδού προχωρούν άλλες δυο παίχτριες της συγκεκριμένης ομάδας, ζητώντας δεδουλευμένους μισθούς τους που υπολογίζονται στις 16000 ευρώ.

Στο στόχαστρο και άλλος αθλητικός παράγοντας της ίδιας ομάδας
 
Σημειώνεται ότι αθλητικός παράγοντας από την ίδια ομάδα, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για υπόθεση δέκα κιλών κάνναβης.
  
Υπενθυμίζεται πως τα δέκα κιλά κάνναβης, που ήταν συσκευασμένα σε δυο ταχυδρομικά δέματα, εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο άλλης ευρωπαϊκής χώρας και είχαν προορισμό την Κύπρο. Σε συνεννόηση με τις Κυπριακές Αρχές, έγινε ελεγχόμενη παράδοσή τους και αφού αντικαταστάθηκαν από ομοιώματα, παραδόθηκαν σε εταιρεία μεταφορών που τα εισήγαγε για λογαριασμό της εταιρείας του υπόπτου.
 
Ακολούθως, τα δέματα μεταφέρθηκαν στα γραφεία της εταιρείας του 39χρονου αθλητικού παράγοντα, ο οποίος συνελήφθη.
 
Ανακρινόμενος, αρνήθηκε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε τα δέματα για λογαριασμό άγνωστου του προσώπου, το οποίο αναζητείται.
 
Στο Δικαστήριο, ο αστυνομικός ανακριτής της υπόθεσης σημείωσε ότι, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο ύποπτος φέρεται να ασχολείται με την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Κύπρο, σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα.
 
Ανέφερε ακόμη πως, από τη μελέτη των πρώτων τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, που παραλήφθηκαν προκύπτει ότι ο ύποπτος υπέπεσε σε σοβαρές αντιφάσεις στις δυο ανακριτικές καταθέσεις που του λήφθηκαν.
 

Δειτε Επισης

Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες