Ποινή με αναστολή στον αστυνομικό που έκλεψε… νεκρή από το Γ.Ν. Λευκωσίας

Ποινή τριών μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον 44χρονο αστυνομικό που βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης για υπόθεση κλοπής δύο δακτυλιδιών από… νεκρή που μετέφερε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αστυνομικός έκλεβε νεκρούς που μετέφερε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης και την συνάδελφο Σόφη Ορφανίδου, ο αστυνομικός στη συνέχεια πώλησε τα δακτυλίδια σε κάποια εταιρεία για το ποσό των 120 ευρώ, χρήματα τα οποία πόνταρε στον τζόγο εξαιτίας του εθισμού του.

Η δράση του αστυνομικού αποκαλύφθηκε όταν συγγενικό πρόσωπο ηλικιωμένης που πέθανε από φυσικά αίτια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αντιλήφθηκε ότι από το θύμα έλειπαν τα χρυσαφικά που φορούσε.

Και ενώ έψαχναν τα δακτυλίδια, περίπου 15 ημέρες αργότερα ο αστυνομικός φέρεται να μετάνιωσε για την πράξη του και επικοινώνησε με υπαστυνόμο του ΤΑΕ, όπου παραδέχθηκε ότι ήταν ο δράστης της κλοπής. Ακολούθως ο 44χρονος επέστρεψε τα χρήματα από την πώληση των δακτυλιδιών στους συγγενείς της θανούσας.

«Μεταμέλησα για το πράμα που έκαμα, επήρα τα πίσω, η συγγενής που της μιλήσαμε εν έσιει παράπονο. Είμαι χωρισμένος, έχω δύο μωρά, εν έχω τίποτε άλλο να κάμω. Παραδέχομαι και λυπούμαι για τη θέση στην οποία έβαλα τον εαυτό μου», ήταν η απάντηση που έδωσε ο 44χρονος, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Πολίτης, όταν κατηγορήθηκε για τις πράξεις του.

Το Δικαστήριο, επιβάλλοντας την ποινή στον αστυνομικό, έλαβε υπόψη τους μετριαστικούς παράγοντες όπως τέθηκαν από τον συνήγορό του, Βασίλη Μπίσα, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο 44χρονος είχε εθιστεί στον τζόγο και ότι η προσπάθειά του να σταματήσει είχε σε κάποιο βαθμό επιτυχία. Ωστόσο προέκυψε ο χωρισμός του ο οποίος τον επηρέασε ψυχολογικά και τότε ξανάρχισε τον τζόγο.

Στην απόφασή του ο Δικαστής Νικόλας Γεωργιάδης υπέδειξε μεταξύ άλλων ότι οι αστυνομικοί έχουν καθήκον να μεριμνούν για την τήρηση των νόμων και της τάξης, «αποτελώντας ταυτόχρονα πρότυπα νομιμοφροσύνης σε κάθε έκφανση της ζωής τους».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον