Οι ερωτικές αντιζηλίες Λευτέρη-Τζιωνή στο επίκεντρο της δίκης του διπλού φονικού

Νέες αποκαλύψεις αλλά και κρυφές πτυχές της σχέσης Λοΐζου Τζιωνή και Λευτέρη Σολωμού, ακούστηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, για το διπλό φονικό του Στροβόλου και πιο συγκεκριμένα κατά την αντεξέταση του μάρτυρα Σάββα Σιαμούτη, ανακριτής της υπόθεσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αποκαλύψεων συνέχεια για το διπλό φονικό-«Ο Τζιωνής θα δολοφονούσε άλλους δύο»
 
Από τη μια υπήρξαν αποκαλύψεις, για τα άτομα που ήθελε να σκοτώσει ο Λοΐζος Τζιωνής, αφού σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, ο φερόμενος εγκέφαλος της στυγερής δολοφονίας, είχε αναφέρει στους ανακριτές ότι έγιναν άλλες δύο απόπειρες ληστείας στο σπίτι του ζεύγους πριν από περίπου 5-6 χρόνια.
 
Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του Τζιωνή, ο ανακριτής ανέφερε επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε πει ότι το χρηματοκιβώτιο το έκλεψε ο Αντρέας Χαραλάμπους, αδελφός του γαμπρού του, «για αυτό και έχει πολλές μοτόρες και λεφτά».
 
Μάλιστα, ο κ. Σιαμμούτης αποκάλυψε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι σε κατάθεση του ο αδελφός του Τζιωνή, Λευτέρης Σολωμού, είχε αναφέρει ότι «ο Τζιωνής σκόπευε να σκοτώσει τόσο τον Ανδρέα και να αποκεφαλίσει ακόμη ένα άτομο, ένα Κωνσταντίνο».
 
Από την άλλη, υπήρξαν στιγμές κατά την αντεξέταση του κ. Σιαμμούτη από τη δικηγόρο του Λευτέρη Σολωμού Μιράντα Αγγελίδου, όπου αφέθηκαν υπονοούμενα για τις σχέσεις των δύο αδελφιών και κατά πόσο ο Τζιωνής λειτουργούσε εκδικητικά κατά του Λευτέρη γιατί ενδεχομένως να έβλεπε και αυτός ερωτικά τη Σάρα.
 
Μεταξύ άλλων, η κ. Μιράντα Αγγελίδου ρώτησε τον ύποπτο κατά πόσο πιστεύει πως ο Λοΐζος  Τζιωνής, προσπαθούσε μέσα από τα λεγόμενα του να πλήξει τον Λευτέρη και να δείξει πως έχει εμπλοκή στην υπόθεση γιατί τον ζήλευε, καθώς πίστευε ότι ήθελε και εκείνος τη Σάρα, όπως επίσης και γιατί τον έβαλε να κάψει τα ρούχα που φορούσε ο Τζιωνής το βράδυ του φόνου, αλλά αυτός αρνήθηκε.
 
Τότε η κ. Πωλίνα Ευθυβούλου, έφερε ένσταση, αφού όπως είπε πρόκειται για εικασία της δικηγόρου και το ερώτημα αποσύρθηκε.
 
Ακολούθως, έγινε η αντεξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο του Μάριου Χατηζξενοφώντος Μάριο Γεωργίου, ο οποίος μεταξύ άλλων, υπενθύμισε στον κ. Σιαμμούτη τη δήλωση του ότι «ανατρίχιασα όταν είδα το φονικό μαχαίρι». Τότε ο μάρτυρας επιβεβαίωσε αυτή του την ατάκα, με τον δικηγόρο να ισχυρίζεται ότι ήταν ακόμα πιο ανατριχιαστικό για τον πελάτη του, που είχε το μαχαίρι στο λαιμό του και απειλείτο από τον Τζιωνή.
 
Ο κ. Σιαμμούτης απάντησε πως «αυτή είναι η δική σας θέση.  
 
Το παντελόνι του Τζιωνή και τα δοκιμασμένα πλαστικά
 
Προηγουμένως, κατά την αντεξέταση του μάρτυρα από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή στο επίκεντρο πέρα από το χρηματοκιβώτο, βρέθηκαν εκ νέου τα ρούχα που φορούσε ο Λοΐζος Τζιωνής κατά τη διάρκεια του στυγερού εγκλήματος.
 
Ο δικηγόρος του, ρώτησε τον μάρτυρα κατά πόσο γνώριζε πότε αγοράστηκε το παντελόνι που εντοπίστηκε και οι Αρχές θεωρούν ότι ήταν αυτό που φορούσε ο Τζιωνής κατά τη διάπραξη των αδικημάτων, αλλά και από τι υλικά ήταν φτιαγμένο.
 
Ο μάρτυρας απαντώντας με δόση χιούμορ στον δικηγόρο ρώτησε αν εννοεί πως είναι σχεδιαστής ρούχων, προκαλώντας γέλια και σχόλια στο ακροατήριο. Ακολούθως ο κ. Σιαμούτης ανέφερε πως «όχι δεν γνωρίζω».
 
Τότε ο δικηγόρος του Τζιωνή υπέβαλε στον μάρτυρα πως το παντελόνι δεν είχε υποστεί τροποποιήσεις για να μεταφέρει επιθετικά όργανα, με το Σάββα Σιαμούτη να επικαλείται τη Σάρα Σιαμς, ότι εκείνη ήταν που τους έδωσε την συγκεκριμένη εκδοχή, ότι δηλαδή «το παντελόνι είναι φτιαγμένο για να μεταφέρει επιθετικά όργανα».
 
Αναφορά έγινε επίσης και στις πλαστικές ταινίες, που μετέφερε μαζί του ο Τζιωνής, για να δέσει τα θύματα και τον ανήλικο γιο τους, τα οποία όπως είπε ο κ. Σιαμούτης το μόνο που μπορούν να κρατήσουν είναι καλώδια και όχι ανθρώπους. Αυτό το στήριξε στο γεγονός ότι έκανε δοκιμή στο σπίτι του για να δει κατά πόσο μπορούσαν οι συγκεκριμένες ταινίες, να κρατήσουν ένα άνθρωπο δεμένο, χωρίς αποτέλεσμα όπως ανέφερε ο κ. Σιαμούτης.
 
Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης υπήρξε ένταση ανάμεσα στον δικηγόρο του Τζιωνή και την Πωλίνα Ευθυβούλου, όταν ο Ανδρέας Αναστασίου επιχείρησε να υποβάλει πέντε φορές ερώτηση στον μάρτυρα, με την κ. Ευθυβούλου να απαντά πως η ερώτηση όλες τις φορές ήταν γενική και έπρεπε να διαχωριστεί σε κομμάτια.
 
Κατά την τελευταία της ένσταση, η κ. Ευθυβούλου είπε χαρακτηριστικά πως δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μαθήματα αντεξέτασης και η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή.
 
Ο Ανδρέας Αναστασίου απάντησε μεταξύ άλλων, πως από την αρχή της δίκης κατά τις αντεξετάσεις του υπάρχουν μορφασμοί και γέλια από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής. Τότε το Δικαστήριο απάντησε πως δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κάτι τέτοιο και ότι η δίκη κατά τη γνώμη του Δικαστηρίου διεξάγεται σε κόσμια πλαίσια.
 
Η αντεξέταση του μάρτυρα ολοκληρώθηκε, ενώ στη συνέχεια ορίστηκαν νέες δικάσιμοι στις 5 και 7 Μαρτίου όπου θα κλητευθούν ως μάρτυρες ανακριτές της υπόθεσης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποκαλάμες, μπάλες σανού και ξηρά χόρτα κάηκαν από πυρκαγιά στην Τερσεφάνου
Στο Κακουργιοδικείο οδηγούνται τρία πρόσωπα για εμπρησμό δύο οχημάτων στην Τσάδα
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος
ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι