Ορατό το ενδεχόμενο να μην κακοποιήθηκε σεξουαλικά το πεντάμηνο βρέφος

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα, από σεξουαλική κακοποίηση το πεντάμηνο βρέφος, η υπόθεση του οποίου συγκλονίζει την κοινή γνώμη από το πρωί της Τετάρτης μετά τη σύλληψη του πατέρα του, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.
 
Μιλώντας στον «Φιλελεύθερο», ο Διεθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρξε λάθος διάγνωση και η ρήξη να μην προήλθε από σεξουαλική κακοποίηση.
 
 «Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κακοποίηση. Δεν φαίνεται να υπάρχει βιασμός», ανέφερε. 
 
Παράλληλα, ο Δρ Νεοφύτου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ρήξη του παρθενικού υμένα που διαπιστώθηκε στο παιδί, να προκλήθηκε από την τριβή κάποιου έντονου καθαρισμού της περιοχής.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, ο βοηθός Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, εμφανιζόταν-μιλώντας στα ΜΜΕ, βέβαιος ότι επρόκειτο για βιασμό του βρέφους.
 
 
Πάντως, το κοριτσάκι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μεταφέρθηκε στα χέρια αρμόδιων λειτουργών έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση. 
 
Υπενθυμίζεται πως, η Αστυνομία είχε ενημερωθεί από ιατρό του Μακάρειου Νοσοκομείου ότι το βρέφος φέρει ρήξη παρθενικού υμένα και ότι έπρεπε να υποβληθεί και σε ιατροδικαστική εξέταση. Ωστόσο η μητέρα του πεντάμηνου βρέφους είχε εκφράσει κάποιους ενδοιασμούς.
 
Στη συνέχεια το βρέφος είχε εξεταστεί από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, η οποία επίσης διαπίστωσε ότι το παιδί έφερε μικρή εκδορά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς και ρήξη παρθενικού υμένα.
 
Ερωτώμενη η μητέρα για το τι συνέβη απάντησε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε προσέξει ότι η περιοχή των γεννητικών οργάνων του παιδιού ήταν ερεθισμένη και πως όταν ρώτησε τον σύζυγο της εάν γνωρίζει κάτι, αυτός της υπέδειξε να το μεταφέρει στον γιατρό.
 
Επίσης μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε στους ιατρούς ότι είχε δείξει στον σύζυγό της πώς να καθαρίζει το παιδί και ενδεχομένως, όπως είπε, στην προσπάθειά του να του αλλάξει πανί, ίσως το άγγιξε και του προκάλεσε ζημιά.
 
Επιπρόσθετα ανέφερε ότι στο σπίτι τους ζουν μόνοι με τον σύζυγό της και ότι κανένα άλλο πρόσωπο εκτός από τους ίδιους δεν έχει τη φροντίδα του.
 
Ανακρινόμενος ο πατέρας του βρέφους που συνελήφθη, αρνήθηκε κατηγορηματικά την σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους του, προβάλλοντας μάλιστα τη θέση ότι αυτός πρότεινε να μεταφερθεί το μωρό στο νοσοκομείο, ενώ ερωτήματα στους ανακριτές προκάλεσε το γεγονός ότι δήλωσε άγνοια για τη διεύθυνση της κατοικίας του, με την Αστυνομία να ψάχνει το χώρο διαμονής του.
 
Ο ύποπτος αναμένεται να ανακριθεί εκ νέου, όπως και η μητέρα του βρέφους, ενώ οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)