Στου Αγίου Βαλεντίνου...κάρφωσαν τον μεσάζοντα που τις πάντρεψε έναντι αμοιβής

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τριών ημερών εναντίον 37χρονου από τη Λευκωσία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, εμπορίας ενήλικου προσώπου με σκοπό την εκμετάλλευση για την διάπραξη ποινικού αδικήματος, τέλεση  εικονικού γάμου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν κατά τα έτη 2018-2019 στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον 37χρονο ενέπλεξε στην υπόθεση 19χρονη από χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά τις έρευνες της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του Αρχηγείου Αστυνομίας, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εξακρίβωση γνησιότητας γάμου που τελέστηκε στις 15/6/2018 σε Δήμο της επαρχίας Λάρνακας.
 
Ο γάμος έγινε μεταξύ της 19χρονης και ενός 21χρονου αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση την περασμένη εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια προσωπικής συνέντευξης η 19χρονη δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στην Αστυνομία και ανέφερε πως ο γάμος της με τον 21χρονο ήταν εικονικός.
 
Η 19χρονη είπε πως πέρσι τον Μάιο επικοινώνησε μαζί της Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία, τον οποίο γνώριζε για 3-4 χρόνια και ξέροντας την άθλια οικονομική της κατάσταση, της ανέφερε πως θα της έδινε 1300 – 1500 ευρώ εάν προχωρούσε σε εικονικό γάμο με αλλοδαπό και τέσσερις μήνες μετά το γάμο της θα μπορούσε να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγο της, ο οποίος το χρονικό διάστημα που ήταν παντρεμένοι της έδινε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ το μήνα.  

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία η 19χρονη, ότι ο ύποπτος διευθέτησε και το γάμο φίλης της από τη Λευκωσία με αλλοδαπό που έγινε μία μέρα πριν το δικό της γάμο, στον οποίο υπέγραψε ως μάρτυρας.
 
Τόσο η 19χρονη όσο και η φίλη της έτυχαν συνέντευξης από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και διαπιστώθηκε ότι πιθανόν να πρόκειται για θύματα εμπορίας με σκοπό την εκμετάλλευση της για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.   
            
Στις 14 Φεβρουαρίου οι δύο κοπέλες οδήγησαν τα μέλη του ΓΚΕΠ στην περιοχή Ανθούπολης - Λακατάμειας όπου υπέδειξαν το σπίτι υπόπτου, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στον κατάλογο STOP-LIST και καταζητείτο.
 
Ο 37χρονος αναζητήθηκε πολλές φορές από την Αστυνομία στο σπίτι όπου διαμένει αλλά και στο πατρικό του στη Λευκωσία, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ σήμερα λίγο μετά τα μεσάνυχτα εντοπίστηκε στη Λευκωσία, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.
 
Ανακρινόμενος ο ύποπτος αρνείται να συνεργαστεί με την Αστυνομία, ενώ  σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για τρεις μέρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Ενδιάμεση απόφαση Εφετείου απορρίπτει αίτηση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους