Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η υπόθεση για τις πινακίδες στον Δήμο Πάφου

Νέα αναβολή για την 17η Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:00 το πρωί πήρε η υπόθεση για τις πινακίδες στον Δήμο Πάφου, που εκδικάζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.   

Σήμερα προσήχθησαν ενώπιον του Δικαστηρίου τα τέσσερα πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των πινακίδων. Πρόκειται για τους Σάββα Σάββα, πρώην δημοτικό μηχανικό στο Δήμο Πάφου, Χρίστο Γεωργίου, πρώην υπάλληλο του λογιστηρίου του Δήμου Πάφου, Δημήτρη Πατσαλίδη, πρώην οικονομικό  διευθυντή του Δήμου και Θέμη Φιλιππίδη, δημοτικό γραμματέα του Δήμου Πάφου. Τα τέσσερα πρόσωπα απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για κατάχρηση εμπιστοσύνης.

Στην σημερινή διαδικασία λόγω βεβαρημένου προγράμματος στο Επαρχιακό Δικαστηρίου Λευκωσίας ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, του Δικηγόρου Ηλία Στεφάνου, ζητήθηκε η αναβολή της υπόθεσης.

Εξάλλου ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, έθεσε θέμα εκδίκασης άλλης υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου με άλλους κατηγορούμενους, που συνεδριάζει στην Πάφο με αλληλένδετα γεγονότα. Αναλόγως, είπε, με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου μπορεί να επηρεαστεί η υπόθεση που εκδικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και ως εκ τούτου ζήτησε όπως δοθεί νέα μακρινή ημερομηνία.

Στο αίτημα του δεν έφερε ένσταση η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής και η υπόθεση ορίστηκε από το Δικαστήριο  εκ νέου για σκοπούς ακρόασης στις 17.9.2019 στις 10:00 το πρωί.  Το Δικαστήριο διέταξε επίσης όπως οι κατηγορούμενοι να είναι παρόντες με τους ίδιους όρους εγγύησης. Δηλαδή να υπογράψουν έκαστος προσωπική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και ένας αξιόχρεος εγγυητής να υπογράψει για τον καθένα το χρηματικό ποσό επίσης των 50 χιλιάδων ευρώ.

Η υπόθεση με τις πινακίδες, που είχε καταγγελθεί πριν δύο χρόνια περίπου και καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, αφορά παραγγελίες για κατασκευή και προμήθεια του Δήμου Πάφου με πινακίδες οδικών σημάνσεων, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ενώπιον Κακουργιοδικείου Πάφου δύο εταιρείες και τρία άλλα φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για τους διευθυντές των δύο εταιρειών (ΕΤΝΑ και ALMA) κατασκευής πινακίδων, Χρίστο Ιωάννου της ETNA και Σωτήρη Αντωνιάδης της ALMA και τον δημοτικό υπάλληλο Ανδρέα Νικολάου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος