Τρέχουν σαν να μην υπάρχει αύριο οι Κύπριοι οδηγοί-Χιλιάδες καταγγελίες σε μία εβδομάδα

Πέντε οδηγούς που υπερέβησαν κατά πολύ το όριο ταχύτητας, εντόπισαν τα μέλη της Αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκστρατείας της Αστυνομίας για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καταγγέλθηκαν συνολικά 3,453 οδηγοί για το εν λόγω αδίκημα.
 
Συγκεκριμένα, χθες γύρω στις 8.15μ.μ., μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, κατά τη διάρκεια εκστρατείας για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, εντόπισαν δύο πρόσωπα 21 και 23 ετών, να κινούνται με ταχύτητα 139ΧΑΩ αντί 50ΧΑΩ. Οι δύο οδηγοί παρέλειψαν να σταματήσουν στο σήμα των μελών της Αστυνομίας, αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ εντοπίστηκαν και ανακόπηκαν πέντε λεπτά αργότερα. Από έλεγχο που έγινε στα έγγραφα τους, διαπιστώθηκε πως και οι δύο οδηγούσαν χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και με ανασταλείσα άδεια κυκλοφορίας, ενώ και οι δύο οδηγούσαν αλόγιστα και επικίνδυνα και παρέλειψαν να σταματήσουν σε σήμα αστυνομικού με στολή.
 
Τα δύο πρόσωπα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για την καταχώρηση της υπόθεσης.
 
Επίσης, γύρω στις 8.40 χθες βράδυ, μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου, εντόπισαν όχημα να κινείται με ταχύτητα 103ΧΑΩ αντί 65ΧΑΩ στο δρόμο Κάβο Γκρέκο – Αγίας Νάπας. Έγινε σήμα στον οδηγό να σταματήσει, ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και εισήλθε σε χωματόδρομο, όπου και ανακόπηκε στη συνέχεια. Όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός είναι 35χρονος και οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας. Τόσο ο 35χρονος όσο και το όχημά του, οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, ο οποίος ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Εξάλλου, τα ξημερώματα σήμερα στη Λεμεσό, μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου, κατά τη διάρκεια εκστρατείας για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων εντόπισαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 18χρονο και 20χρονο, να κινούνται με 174ΧΑΩ αντί 80ΧΑΩ και 112ΧΑΩ αντί 50ΧΑΩ, αντίστοιχα.
 
Από περαιτέρω έλεγχο που έγινε στα έγγραφα των δύο οδηγών, διαπιστώθηκε πως ο 18χρονος οδηγούσε χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας και χωρίς φώτα πορείας στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Για τον 20χρονο, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε με τζάμια περιορισμένης ορατότητας και χωρίς φώτα πορείας στο μπροστινό μέρος.
 
Οι δύο οδηγοί αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου για την καταχώρηση της υπόθεσης.
 
Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας παγκύπριας εκστρατείας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 11-17 Φεβρουαρίου, 2019, για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καταγγέλθηκαν 3,453 οδηγοί για το εν λόγω αδίκημα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο