Δεν υποχωρεί το FBI, θέλει τον 20χρονο χάκερ-Πιθανή η έκδοση του

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εκδοθεί στις ΗΠΑ, ο 20χρονος ο οποίος το 2017 είχε χακάρει το δίκτυο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cablenet, με αποτέλεσμα να προξενήσει μεγάλα προβλήματα στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών.
 
Ο 20χρονος σήμερα χάκερ, είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, όπου κρατείται εδώ και ενάμιση χρόνο και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Sunday Mail», υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να γίνει ο πρώτος Κύπριος που εκδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για να δικαστεί.
 
Ο νεαρός χάκερ καταζητείται από το FBI για υποθέσεις εκβιασμών εταιρειών, από τις οποίες φέρεται να απέσπασε περίπου εξήντα χιλιάδες δολάρια, ενώ ακόμα ήταν ανήλικος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Το FBI θέλει τον 20χρονο χάκερ που έκανε άνω κάτω το δίκτυο της Cablenet

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 20χρονου η απόφαση για το κατά πόσον θα σταλεί ή όχι στις ΗΠΑ αναμένεται να ληφθεί το επόμενο δίμηνο, ενώ έως τότε ο πελάτης του θα παραμένει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος είχε κτυπήσει την εταιρεία με τη μέθοδο DOS Attack  (denial of Service), με την οποία όπως εξήγησαν οι ειδικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο νεαρός έστελνε πολλά αιτήματα  στους server της εταιρείας την ίδια ώρα, με αποτέλεσμα η εταιρία να μην μπορεί να ανταποκριθεί.
 
Ακολούθως αφού η Cablenet έφθασε στα ίχνη του συνδρομητή της που «χτυπούσε» το δίκτυο της εταιρείας, του απέκοψε την παροχή διαδικτύου.
 
Λίγο αργότερα, άγνωστο  πρόσωπο τηλεφώνησε στην εταιρία με τον ισχυρισμό πως είναι ο Γιώργος Πέτρου και ζητούσε επαναφορά του διαδικτύου του. Όπως διαπιστώθηκε ο αριθμός του τηλεφώνου που καλούσε ανήκει σε εσωτερικό τηλέφωνο της εταιρείας και η κλήση αυτή έγινε με πιθανή αλλαγή του αριθμού καλούντος πράγμα που χρειάζεται εξειδικευμένες γνώσεις για να γίνει.
 
Ο άγνωστος, (τελικά ήταν ο 20χρονος) συνέχισε να καλεί την εταιρεία αναφέροντας ότι γνωρίζει ποιος έκανε την επίθεση στα συστήματα τους και ήταν κάποιος με το ψευδώνυμο «dropping» από την Αμερική και ο οποίος είχε στόχο τον ίδιος.
 
Επίσης ο άγνωστος «Γιώργος Πέτρου» ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι θα ήταν καλύτερα η εταιρία να μην επικοινωνήσει απευθείας με τον χρήστη «dropping,» ούτε με τον ίδιο για περίοδο δύο εβδομάδων και δεν θα υπήρχαν άλλες επιθέσεις.
 
Όταν ρωτήθηκε από εκπρόσωπο της εταιρίας πως μπορούσε να εγγυηθεί κάτι τέτοιο αφού δεν ήταν ο  ίδιος που έκανε τις επιθέσεις όπως ισχυρίζεται, δεν έδωσε εξηγήσεις.
 
Γιατί τον θέλει το FBI-Μέλος μεγάλου κυκλώματος
 
Τον Φεβρουάριο του 2017 διαπιστώθηκε από τις Αμερικανικές Αρχές του FBI, στα πλαίσια διερεύνησης παρόμοιου τύπου υπόθεσης και συγκεκριμένα ηλεκτρονικής επίθεσης και απαίτησης χρημάτων με απειλές, ότι ο κάτοχος χρήστης της διεύθυνσης που έκανε επιθέσεις άνηκε στον 20χρονο. Για την υπόθεση ζητήθηκε η διατήρηση των στοιχείων χρήστη στην εταιρία Cablenet.
 
Σύμφωνα με τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του ο 20χρονος φαίνεται να  διακινούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τις ΗΠΑ στην Κύπρο και αντίθετα.
 
Από τις έρευνες, διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι ο 20χρονος είχε συνδεθεί με δύο τουλάχιστον υποθέσεις ηλεκτρονικών επιθέσεων και απαίτησης χρημάτων με απειλές, και αυτό προέκυψε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, το τηλέφωνο και το ip address (συνδρομητής Cablenet).
 
Στην πρώτη περίπτωση απαιτήθηκε και δόθηκε το χρηματικό ποσό των 19,000 δολαρίων Αμερικής το δόθηκε σε δύο δώσεις των 9500 δολαρίων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση απαιτήθηκε το χρηματικό ποσό των 90,000 δολαρίων Αμερικής και μέχρι στιγμής δόθηκε το ποσό των 1,000 δολαρίων Αμερικής.
 
Επίσης εντοπίστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο ύποπτος επιτέθηκε και πέτυχε πρόσβαση σε πέντε συγκεκριμένες εταιρείες με βάση την Αμερική τα στοιχεία των οποίων η Αστυνομία κατέχει.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως στην περίπτωση που ο 20χρονος εκδοθεί στην Αμερική και κριθεί ένοχος, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης 20 χρόνων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Γιατί το FBI θέλει τον χάκερ της Cablenet – Ο μικρός εγκέφαλος που θα χτυπούσε και Τράπεζα  

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τρ. Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο
Στο κελί για πέντε χρόνια 25χρονος για δύο ληστείες περιπτέρου στη Χλώρακα
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Θρήνος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο-Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας
Καταζητείσαι 42χρονος Σύρος για παράνομη είσοδο στην Κύπρο το... 2022
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Δικαιώνει την Κυβέρνηση για αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου η Κομισιόν-«Προβλέπεται για εννέα μήνες»