Ανεβάζει τους τόνους ο Πολυβίου, αντεπιτίθεται στον Κληρίδη και για τα... παλιά

Στα άκρα οι σχέσεις Γενικού Εισαγγελέα και Πόλυ Πολυβίου, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους, σε υψηλούς τόνους κατά τη σημερινή δικάσιμο ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, σε σχέση με την τρίτη υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στα άκρα οι σχέσεις Κληρίδη και Πολυβίου-Μελετά νομικά μέτρα ο Εισαγγελέας
 
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πόλυς Πολυβίου, ανέφερε πως «ουδείς μπορεί να με φιμώσει ή να με εκφοβίσει», κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, επίσης στο ΚΥΠΕ, με την οποία αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά του κ. Πόλυβίου για σημερινές αναφορές του στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
 
Ο κ. Πολυβίου δήλωσε ότι επιτελεί το καθήκον του, ως δικηγόρος, χωρίς φόβο και χωρίς να επηρεάζεται από κανένα, προσθέτοντας ότι «ενώπιον του δικαστηρίου υπάρχει απόλυτη ελευθερία λόγου και έκφρασης και ουδείς μπορεί να με φιμώσει ή να με εκφοβίσει».
 
Όσο δε αφορά το σχόλιο του Γενικού Εισαγγελέα ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν χρειαζόταν αυτόκλητο δικηγόρο, ο κ. Πολυβίου είπε ότι «δυστυχώς, τα πρόσφατα γεγονότα έχουν δείξει ότι τόσο το Ανώτατο Δικαστήριο όσο και ο γενικότερος θεσμός της Δικαιοσύνης χρειάζονται υπερασπιστές».
 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων από Κληρίδη
 
Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων κατά του δικηγόρου Πόλυ Πόλυβίου για τις σημερινές αναφορές του στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, κατά την εκδίκαση της 3ης ποινικής υπόθεσης εναντίον στελεχών της Τράπεζας Κύπρου.
 
Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο κ. Πολυβίου ήρθαν το πρωί σε φραστική αντιπαράθεση για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκδίκαση της υπόθεσης, μετά την έφεση που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της ενδιάμεσης απόφασης του Κακουργιοδικείου να απαλλάξει τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή από τις εις βάρος τους κατηγορίες στην υπόθεση.
 
Ο κ. Πολυβίου επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Εισαγγελέα, κάνοντας λόγο για «άστοχες ενέργειες» τους που καταγράφονται στην ενδιάμεση απόφαση. Από την πλευρά του, ο κ. Κληρίδης του απάντησε ότι η Νομική Υπηρεσία είχε δικαίωμα να καταχωρήσει έφεση στο Ανώτατο όπως είχαν δικαίωμα και οι συνήγοροι υπεράσπισης να εγείρουν προδικαστικές ενστάσεις. Στο σημείο αυτό, ο κ. Πολυβίου του είπε επί λέξει «το οποίο Ανώτατο λοιδορείτε στις εφημερίδες» με τον Κώστα Κληρίδη να ζητά να καταγραφεί η φράση αυτή στα πρακτικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «λίβελλο».
 
Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ κατά πόσο προτίθεται να λάβει οποιαδήποτε μέτρα κατά του κ. Πολυβίου, ο κ. Κληρίδης είπε ότι ζήτησε να πάρει το αποστενογραφημένο επίσημο πρακτικό του Δικαστηρίου, για να εξετάσει «κάθε ενδεχόμενο».
 
«Δεν νομίζω, εν πάση περιπτώσει», κατέληξε, «ότι το Ανώτατο Δικαστήριο χρειαζόταν αυτόκλητο δικηγόρο».
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί