Το deal της Σάρας, ο Γολγοθάς στα χέρια του Τζιωνή και ο προφητικός πατέρας της

Περιγράφοντας ένα Γολγοθά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε δίπλα στον Λοΐζο Τζιωνή η πρώην συμβία του Σάρα Σιαμς, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στο Στρόβολο, αγόρευσε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για μετριασμό της ποινής της.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Ο Τζιωνής σκότωσε το ζεύγος και λίγες ώρες μετά βίασε τη Σάρα»
 
Πέντε μήνες μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για το στυγερό έγκλημα, η Σάρα άλλαξε γραμμή πλεύσης, αφότου άλλαξε και δικηγόρο, και από μη παραδοχή απάντησε παραδοχή μόνο στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία.  
 
Γεγονός που δημιούργησε ερωτήματα τα οποία ωστόσο απαντήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, όπου η Κατηγορούσα Αρχή ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα αναστέλλονται οι υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε η κατηγορούμενη, μεταξύ των οποίων και ο φόνος εκ προμελέτης.
 
Η Σάρα, αφού πρώτα της επιβληθεί ποινή, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και ως μάρτυρας κατηγορίας, εξ’ ού και το deal και η αλλαγή στάσης, γεγονός που λειτουργεί επιβαρυντικά εναντίον των άλλων τριών κατηγορουμένων.  
 
Τα έριξε όλα στον Τζιωνή, τη βίασε μετά το φόνο
 
Στον βασικό κατηγορούμενο για την υπόθεση του διπλού φονικού, Λοΐζο Τζιωνή έριξε όλες τις ευθύνες για τη συμπεριφορά της Σάρας, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Θανάσης Κορφιώτης.
 
Κατά την αγόρευση του για μετριασμό της ποινής της πελάτισσας του, ο κ. Κορφιώτης ανέφερε ότι η Σάρα έπεφτε συχνά θύμα βιασμού από τον Τζιωνή, ενώ εκείνος ήταν που την εξώθησε στα ναρκωτικά και την ζήλευε παθολογικά.
 
«Η συμπεριφορά του Τζιωνή έναντι της ήταν ότι πιο αρνητικό και εξευτελιστικό μπορεί να σκεφτεί ο ανθρωπινός νους. Την ζήλευε παθολογικά, είχε μανία σε σχέση με το με ποιον μιλούσε η Σάρα είτε στο facebook είτε άλλου. Για του λογού το αληθές σας καταθέτω δυο κινητά της Σάρας και ένα ταμπλετ». Όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος, ο Τζιωνής κατέστρεψε τα εν λόγω αντικείμενα σε τέτοιες στιγμές ζηλοτυπίας.
 
Ανέφερε επίσης ότι ο Τζιωνής κλείδωνε τη Σάρα μέσα στο δωμάτιο ή το σπίτι και την κτυπούσε, σε διάφορες περιπτώσεις και αφορμές, ενώ ακόμα την βίαζε.
 
«Αρκεί να σας πω ότι λίγες ώρες μετά το φόνο τη βίασε στην Αγία Νάπα», είπε ο δικηγόρος της Σάρας.
 
«Δεν είχε καμία ενεργή συμμετοχή στο φόνο»
 
Εξήγησε επίσης πως όσον αφορά στις συνθήκες διάπραξης του φόνου πρόκειται για μια οριακή περίπτωση. 
 
«Αυτό που έκανε η Σάρα ήταν μια σιωπηρή συμπόρευση με το τι σκέφτηκε ο Τζιωνής στο θέμα της ληστείας η οποία δεν ήταν άσχετη με τη ψυχολογία της και την υγεία της εκείνη τη στιγμή. Το συγκεκριμένο βραδύ έκανε χρήση ναρκωτικών και η Σάρα. Έφτασε να ζυγίζει 39 κιλά εκείνη την περίοδο. Δεν είχε καμιά ενεργώ συμμέτοχη σε αυτό που έγινε».
 
Επέμεινε παράλληλα πως η Σάρα δεν ήταν αυτή που σκέφτηκε, σχεδίασε, οργάνωσε οτιδήποτε και δεν συμμετείχε στην εκτέλεση του αδικήματος της ληστείας, χωρίς να εισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Ο προφητικός πατέρας της Σάρας
 
Η σχέση της Σάρας με τον Λοΐζο Τζιωνή ξεκίνησε, ενόσω η Σιαμς σπούδαζε μάρκετινγκ σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στη Λευκωσία και ταυτόχρονα εργαζόταν για να μπορέσει να πληρώσει τα δίδακτρα της.
 
Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της, από την πρώτη μέρα που γνωρίστηκαν, ο Τζιωνής της έδωσε ναρκωτικά για να κάνει χρήση, ενώ στη συνέχεια αφού σύναψαν σχέση τον γνώρισε στην οικογένεια της.
 
«Η επίδραση που είχε ο Τζιωνής ήταν τέτοιας μορφής και δράσης που πραγματικά είχε σημαδέψει τη ζωή της για πάντα. Η Σάρα πολύ γρήγορα εγκατέλειψε την οικία της και πήγε να ζήσει με τον Τζιωνή. Όταν οι γονείς της γνώρισαν τον Τζιωνή, ο πατέρας της είπε ότι αυτός ο άνθρωπος θα σε βάλει φυλακή».
 
Το γεγονός ότι η Σαρα συναντούσε αυτή την αντίδραση των γονιών της, την έκανε, σύμφωνα με τον κ. Κορφιώτη να απομακρυνθεί από αυτούς. «Αυτή η απομάκρυνση είχε και την έννοια των τύψεων και της ντροπής έναντι των γονιών της. Εγκατέλειψε το σπίτι της στις 7/12/16. Δυστυχώς καταστεί χρήστης ναρκωτικών. Και εγκατέλειψε τη δουλεία και τις σπουδές της».
 
Ο φόβος, η ντροπή και το μυστικό στον Λευτέρη
 
Από τη μια η Σάρα αγαπούσε τον Λοΐζο Τζιωνή, όμως από την άλλη φοβόταν για τη ζωή της λόγω της συμπεριφοράς του, όπως είπε ο δικηγόρος της.
 
«Ντρεπόταν να αναφέρει όλα αυτά που ζούσε στην οικογένεια της. Τα είχε συζητήσει απλώς με κάποιους φίλους. Μεταξύ των οποίων και ο Λευτέρης Σολωμου. Προσπαθούσε να βοηθήσει τον Τζιωνή στο θέμα των ναρκωτικών».
 
Παρόλα αυτά, η Σάρα σε κάποια στιγμή ασθένησε από μια σπάνια νόσο, τη νόσο Κρονς σύμφωνα με τον κ. Κορφιώτη και νοσηλεύτηκε, περίπου δύο μήνες πριν το φόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. «Όταν ασθένησε η Σάρα ο Τζιωνής αμελούσε να την επισκεφτεί. Την επισκέφτηκε για 10 λεπτά στο νοσοκομείο τον Φεβρουάριο του 2018 για να του δώσει λεφτά. Παράλληλα όμως οπότε η Σάρα του μετέφερε τις σκέψεις της ότι σκεφτόταν να φύγει από κοντά του, ο ίδιος με τον τρόπο του, της το απαγόρευε». 
 
Η επανασύνδεση με την οικογένεια και η επιστροφή στις σπουδές
 
Σημείωσε ακόμα πως, αφότου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα, η πελάτισσα του έδωσε από μόνης της καταθέσεις στην αστυνομία, χωρίς ανταλλάγματα, τις οποίες χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
 
«Θεωρεί χρέος της και προς τον εαυτό της και προς την Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη να βοηθήσει στη διαλεύκανση.
 
Σκοπεύει να παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας. Είναι λευκού ποινικού μητρώου. Έχει προβεί σε παραδοχή της κατηγορίας σε έγκαιρο χρόνο. Και μόλις έλαβε την κατάλληλη νομική συμβουλή. Δεν έχει σχέση ούτε η Σάρα ούτε η οικογένεια της με τα δικαστήρια».
 
Ανέφερε ακόμα πως η Σάρα έχει επανασυνδεθεί με την οικογένεια της και έχει απελευθερωθεί από τα ναρκωτικά, ενώ έχει υποβάλει αίτηση μέσω των φυλακών για να επαναρχίσει τις σπουδές της.
 
Καταλήγοντας στην αγόρευση του ο κ. Κορφιώτης ανέφερε ακόμα πως «μέσα σε αυτή τη μαύρη κατάσταση η Σάρα έχει βγει πιο δυνατή και βρήκε το σθένος να ξανασταλθεί στη ζωή της. Όπως είπε και η Κατηγορούσα Αρχή τελεί υπό κράτηση από το 2018».
 
Ακολούθως ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου, αφού αυτό θα βοηθήσει τόσο τη Σάρα όσο και τη Δικαιοσύνη.
 
«Απολογείται για ότι έπραξε. Επίσης αν το Δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί περαιτέρω ποινή, ενόψει όσον έχω αναφέρει υπάρχουν οι εξαιρετικές συνθήκες για αναστολή της ποινής φυλάκισης».
 
Μετά την αγόρευση για μετριασμό της ποινής το Δικαστήριο όρισε την 21η Φεβρουαρίου για ανακοίνωση της ποινής στην κατηγορούμενη.

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024