Χειροπέδες σε νεαρό για εικονικό γάμο στη Λάρνακα-Θύμα εμπορίας προσώπων η νύφη

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες εναντίον 21χρονου αλλοδαπού για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, εμπορίας ενήλικου προσώπου με σκοπό την εκμετάλλευση για τη διάπραξη ποινικού αδικήματος, τέλεσης εικονικού γάμου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν το 2018 και 2019 στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εξακρίβωση γνησιότητας γάμου, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου, προχώρησαν χθες βάσει δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, φαίνεται ότι τον Ιούνιο του 2018, ο 21χρονος τέλεσε εικονικό γάμο με 19χρονη από ευρωπαϊκή χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. 

Η κοπέλα ανέφερε ότι πέρσι τον Μάιο επικοινώνησε μαζί της Ελληνοκύπριος από τη Λευκωσία, τον οποίο γνώριζε για 3-4 χρόνια και ξέροντας την άθλια οικονομική της κατάσταση, της ανέφερε πως θα της έδινε 1300 – 1500 ευρώ εάν προχωρούσε σε εικονικό γάμο με αλλοδαπό. Της είπε ακόμα ότι και ο ίδιος τέλεσε εικονικό γάμο και στη συνέχεια πήρε διαζύγιο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κοπέλα στην Αστυνομία, ο Ελληνοκύπριος της είπε ακόμα ότι η ίδια θα έπαιρνε διαζύγιο 4 μήνες μετά το γάμο και για το χρονικό διάστημα που θα παρέμεναν παντρεμένοι με τον αλλοδαπό, θα έπαιρνε 200 ευρώ το μήνα.   
 
Ο νεαρός συνελήφθη χθες και κρατήθηκε ως ύποπτος για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εμπορίας ενήλικου προσώπου με σκοπό την εκμετάλλευση, υποβοήθησης παράνομης εισόδου, τέλεσης εικονικού γάμου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.
 
Η 19χρονη τυγχάνει χειρισμού ως θύμα εμπορίας προσώπων ενώ ο 21χρονος θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.
 
Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας σε συνεργασία με το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον