Στόχος πρακτόρων Κύπρια δικηγόρος-Οι παρακολουθήσεις και το ψεύτικο συνέδριο

Στόχος πρακτόρων έγινε Κύπρια δικηγόρος η οποία που εργαζόταν σε υπόθεση παρακολούθησης μέσω κινητών πέντε προσώπων σε Μεξικό και Κατάρ.
 
Με το θέμα ασχολήθηκαν εκτενώς ξένα μέσα όπως η New York Times και το Associated Press. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η δράση της εταιρείας που έχει έδρα το Ισραήλ, και εργοδοτούσε πρώην αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού, ήταν οι παρακολουθήσεις πολιτών τους οποίους υπήρχαν υποψίες πως επεδείκνυαν αντισημιτική συμπεριφορά.
 
Κατά της εταιρείας κατατέθηκαν αγωγές σε δικαστήρια της Κύπρου και του Ισραήλ με την Κύπρια δικηγόρο να εκπροσωπεί τους ενάγοντες στην Κύπρο. Οι ενάγοντες υποστήριζαν πως η εν λόγω εταιρεία εγκατέστησε κακόβουλο λογισμικό στα κινητά τους, έτσι ώστε να τους παρακολουθεί.
 
Η εν λόγω μυστηριώδης εταιρεία φαίνεται να εντόπισε τους δικηγόρους των εναγόντων καθώς και τα πρόσωπα που βοήθησαν στη συλλογή των πληροφοριών που απεδείκνυαν την εγκατάσταση του κακόβουλου λογισμικού και προσπάθησε με διάφορους τρόπους να τους προσεγγίσει για να συλλέξει στοιχεία.
 
Σύμφωνα με την Κύπρια δικηγόρο, η ίδια δέχθηκε μια πρόσκληση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να συμμετέχει σε συνέδριο που αφορούσε νομικά θέματα το καλοκαίρι και για τους σκοπούς του συνεδρίου κλήθηκε στο Λονδίνο ώστε να μιλήσει με τους διοργανωτές.
 
Εκεί συνάντησε σε ξενοδοχείο ένα πρόσωπο που αρχικά της μίλησε για το συνέδριο, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να της αποσπάσει πληροφορίες αναφορικά με την υπόθεση κατασκοπείας, ενώ εκ των υστέρων έμαθε πως η εν λόγω συζήτηση οπτικογραφήθηκε εν αγνοία της και προβλήθηκε στην τηλεόραση του Ισραήλ για να αποδειχθεί ότι στόχος τόσο των εναγόντων όσο και των δικηγόρων τους ήταν να προκληθεί ζημιά στα συμφέροντα του Ισραήλ.
 
Η προσπάθεια να προσεγγιστεί η Κύπρια δικηγόρος από τους υπαλλήλους της εν λόγω εταιρείας, επαναλήφθηκε και σε άλλα πρόσωπα στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Associated Press.
 

Δειτε Επισης

Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί