Τρίτη 31 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πετούσαν drone κοντά σε στρατόπεδο στην Αθαλάσσα-Τους έπιασαν επ' αυτοφώρω οι Αρχές

  12/02/2019 10:20
Πετούσαν drone κοντά σε στρατόπεδο στην Αθαλάσσα-Τους έπιασαν επ αυτοφώρω οι Αρχές

Πετούσαν drone κοντά σε στρατόπεδο στην Αθαλάσσα-Τους έπιασαν επ' αυτοφώρω οι Αρχές

  12/02/2019 10:20
Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν δύο νεαροί στη Λευκωσία, οι οποίοι πετούσαν με επανδρωμένα αεροσκάφη(drone) στην περιοχή Αθαλάσσας και πιο συγκεκριμένα κοντά σε στρατόπεδο, την περασμένη Παρασκευή.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρας, λήφθηκε πληροφορία στις Αρχές, ότι δύο πρόσωπα πετούσαν drone και στο σημείο κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας όπου εντόπισαν έναν εκ των δύο να πετά το drone και τον άλλο να βρίσκεται απλά στο σημείο και να παρακολουθεί.
 
Τα drone παραλήφθηκαν από μέλη της Αστυνομίας και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις ούτως ώστε να διαφανεί κατά πόσο λήφθηκαν πλάνα καταγραφής από το στρατόπεδο Αθαλάσσας.
 
Οι δύο νεαροί έδωσαν στις Αρχές κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.
 
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάρτα καταγραφής, όμως διερευνάται το κατά πόσο τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν εσωτερική μνήμη όπου ενδεχομένως να καταγράφονται τα στοιχεία.
 
Τα drone εμπίπτουν στον περί Πολιτικής Αεροπορίας νόμο και ελάχιστοι είναι αυτοί έχουν άδεια να πετούν drone, όμως και αυτοί απαγορεύεται να τα πετούν κοντά σε αεροδρόμια και στρατόπεδα.
 
Εξάλλου, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που απασχόλησε την Αστυνομία υπόθεση που έχει να κάνει με drone, αφού πριν από μερικούς μήνες υπήρχε πληροφορία ότι Τούρκοι σήκωσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πάνω από την περιοχή Ιδαλίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας